reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aljul niestety :( teraz widze, że miałam prawie 4 dni odstępu i przesadziłam z limonką (1szy raz) wszystko musiałam wybić :angry:
dlatego teraz będą starania 3 i 2 dni przed i już bez limonki ;-)
a jak nie wyjdzie to 24h przed owulką zadziałam... :-D

kate kciuki za syna!

dostałam @ nawet w trakcie brania duphastonu :wściekła/y:

reklama
Aljul tak no u mnie już 22 tydzień się zaczął. Czas goni jak szalony. Mała spokojna w brzuchu aż się czasem martwię. Ja nadal pracuje jeszcze dwa tyg mi zostały. A Ty już zaczelas Starania?
Kate kciuki za syna
Cocinella zaciskam za następny cykl. Ja też na początku za dużo się zakwaszalam

Magda_z_UK, możesz mnie zdzielić, ale myślę, że w życiu nic nie dzieje się bez przyczyny. Kajunia pojawiła się w jakimś celu. Wierzę, że ciężko pogodzić się jest z taką stratą i takim bólem. Chcialabym zobaczyć Marcelka i Twoje dwie agentki. Jesteś na FB? Masz jakieś zdjęcia? Lekarze dają zielone światło na kolejnego maluszka? Nie dziwię się, że chcesz jeszcze jedno. Z trójką jest ciekawie, ale z czwórką pewnie jeszcze bardziej. ;-) Nam Fifi był potrzebny. A teraz myślę, czy to koniec. ;-) Boję się jednak kolejnej ciąży, bo nerki odmawiają posłuszeństwa.
Kasiu, &&& za syna. Ale serio to mi się wierzyć nie chce, że masz tak dorosłego syna. Ty ciągle jak nastolatka wygladasz!
Aljul, no 5 a w zasadzie jutro 6... Czas leci, a ja próbuję czerpać z tego jak najwięcej. To piękne chwile dla rodziny. Niezapomniane i jedyne w swoim rodzaju. :tak:

maggie oj tak, zdecydowanie przesadziłam. a ile dni przed owulką i czy/ jak się zakwaszałaś w szczęśliwym cyklu?
Ja pewnie zapodam sobie represh po @ i na tym koniec, a potem obniżanie sylkiem. ta limonka to miała z ph pewnie 2 ;/

maggie od 2 m-cy łykam suplementy, od tego też czasu mierzę temp i nie wyłapałam momentu owu bo chyba w zasadzie jej nie było a teraz okazuje się że tak się może dziać za sprawa tarczycy która ostatnimi czasy robi mi takie numery;-)
Zaczynam powątpiewać czy cokolwiek mi z tego wszystkiego wyjdzie:-(
Mój młodszy synek też się mało ruszał a w zasadzie tylko wtedy jak do niego mówiłam i głaskałam brzuch co mnie bardzo niepokoiło, za to starszy był bardzo aktywny i to on dyktował swoje warunki ;-) - jak położyłam się nie na tej stronie co trzeba to kopał dotąd aż się ułożyłam tak żeby mu było wygodnie i póki co to tak jest młodszy jest spokojniejszy a starszy od samego początku próbuje rzadzić;-)

Madziu_uk ufff...ochłonęłam. jak przeczytałam Twoją historię z życia to zaniemówiłam,popłakałam, zabrakło mi słów. Pamiętam, jak jeszcze doradzałaś mi z dietą przy planowaniu synka, a tutakie przeżycia Ciebie spotkały. jak pisałaś,że jesteś w czwartej ciąży i że będzie dziewczynka.bardzo mi przykro z powodu straty. jest to straszne:-(trzymaj się dzielnie, ucałuj dzieciaczki.

Macy u Ciebie Fifi już ma pięć tygodni szok jak czas zasuwa. A jak sobie radzisz?
Cocinella w szczęśliwym cyklu zakwaszalam się tylko abiofemem a potem represh. Starania dwa i pół dnia przed owulacja.
Aljul to może będę mieć spokojną córeczkę w takim razie :-)

Ostatnia edycja:
Marzycielko Ja tez ciagle mam pod górę, ze wszystkim, ciągle..ale widzisz- nie poddaję się :) I Ty również nie poddawaj się:) Lekarz zobaczy wyniki, wdroży leczenie i staranka jak najbardziej realne ;)

kate Trzymam kciuki za super wyniki syna na maturze &&&& To Jego wielki dzień :) Dzieciaki to sa jednak kochane , wyręczyły Cie w rozpowiedzeniu ;) U mojego syna w grupie kolega sie pochwalił że bedzie miał brata na co moje dziecko - " No i co chwalipęto, a wcale ze to nie takie proste zeby miec siostre albo brata " hahah

Magda_Uk Przykro mi z powodu Twojej straty. Super że masz już i synka i córeczki- wiesz jak to jest być mamą i dziewczynek i chłopca :) Na pewno będziesz jeszcze miała kolejną pociechę :) Ja ciagle mam w głowie jedno motto " że dzieci nie odchodzą, one zmieniają date swojego przyjścia na świat " :*

cocinella A niech to...a było tak ładne na wykresie. Jak robisz roztwór z limonki to zmierz paskami PH-zeby faktycznie ph 2 nie było ;) A mowilam ze Duphaston nie zahamuje @ , ja potrafie dostać przy 8-ej tabletce nawet ;)

aljul Ja jakoś żyję, anemia mnie przytłacza...

reklama
Magda z uk witaj. Skoro wykryte masz, że jest coś nie tak z hormonami to wiesz już co leczyć. A u mnie dwa miesiące temu wyniki książkowe a teraz cykl bezowulacyjny i dużo krótszy. W końcu się uda.
Jak pomyślę , co spotkało Was i Kaję, to łzy się same cisną do oczu :( Podziwiam Cię bardzo. Życzę z całego serca, byś już niedługo nosiła pod sercem kolejnego maluszka. Marcelek już się przyzwyczaił do szkoły? Lilianka też daje w kość, ale pewnie jest dużo spokojniejsza ;)

cocinella może teraz się uda. Za pierwszym razem przy staraniach o córeczkę nie jest łatwo.

kate powodzenia dla syna :) dzieci zawsze wyręczą w ogłaszaniu nowin :)

ajlul życzę, by zmiana dawki leku pomogła i udało się szybko zajść w ciążę jak już będziesz się starać.

maggie niedługo sobie odpoczniesz. Może dziewczynka spojna będzie :)

macy ja zawsze chciałam mieć dużą rodzinę. Tylko niestety to nie jest na polskie warunki. No i mąż na drugie ledwo się zgodził. Kto wie, może będziesz mieć 4 maleństwo.

Airfix po pobraniu krwi pewnie z tą anemią jeszcze gorzej.

Dziewczyny jak nie byłam na diecie, to miałam cykle 29 dniowe i owulacja w 16dc. Jak tylko dietę zaczęłam i to nie bardzo restrykcyjnie, to po 21 dniach @ i jeszcze plamieni a w środku cyklu :/

Do góry