reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Małe liski, Małgosia jest cudowna, bardzo Ci gratuluje, śliczna jest. Nie dziwię się że wszyscy zakochani są w niej
Matik trzymam kciuki za małą żeby już wyszła na drugą stronę brzuszka i za sprawny poród
Airfix dobrze że już po badaniach trzymam kciuki za wyniki
Ja dzisiaj miałam już połówkowe, malutka rośnie zdrowiutko i jest już spora, bo waży 420 gram :-)

reklama
Male liski, Malgonia jest cudowna! Piękne dziecko i nie piszę tego, bo Cię lubię. :-) Naciesz się tymi chwilami, bo one tak szybko uciekają... Mój Fifi ma już 5 tygodni!
Matik, nieustannie trzymam kciuki za Ciebie. Jeszcze troszkę.

Małe liski - cuuuudowna kruszynka :-) jeszcze raz gratuluję! Wcale się nie dziwię, że cała rodzinka zakochała się w Małgosi :-*

Matik - nieustannie trzymam kciuki za szybki poród &&&&

Ilaczek - jeszcze kilka tygodni i Anulka będzie z Wami :-)

Airfix - oby wyniki badań były dobre &&& ja juz też po wyborze miejsc na kontakty i swiatla (trwało to bagatela 6 godzin :-( elektryk ma skończyć w poniedziałek, wtedy też będzie facet od wod-kanu. Od środy mam już licznik wody i prądu, więc tynki mogłyby wchodzić lada moment, ale niestety czekamy w kolejce :-( a Wy jak tam?

Maggie - cieszę się, że z Malutką wszystko dobrze :-)

Myszka - witaj :-)

Maran - a Ty kiedy masz badania?

Macy - jak Fifi? To już 5 tygodni minęło? Wow! Ale ten czas leci ;-)

Pozdrawiam wszystkie!

Małe liski śliczna jest Małgosia. Mała wisienka na torcie :)

Matik trzymam kciuki, byś za tydzień tuliła już córeczkę.

Macy szybko ten czas leci. Już 5 tygodni minęło.

Ilaczek
jeszcze trochę i Ania będzie z Wami.

Maggie ładnie rośnie córeczka :)

Airfix powodzenia z wynikami. Dużo krwi Ci pobrali. Ja też jestem szczupła, to pewnie bym tam leżała hehe.

Katrina powodzenia z budową :)

Macie może jakiś sposób na katar u dziecka. Moja Lilianka miała dwa tygodnie temu szczepienie na MMR i od tego czasu katar nie chce jej przejść. Polecacie coś na wzmocnienie? Już nie wiem jak mam jej pomóc. Biedna budzi się w nocy, że ma katar.

Hej dziewczyny:-) znaczne może od elisse na katar u malucha polecam masc Depulol bodajże smaruje się nią plecki i klatkę piersiowa i mozna nią stosować od 6 miesiąca życia. Siostrzenica przez miesiąc miała gil po pas a po trzech posmarowaniach ustąpiło jak ręka odjal. Siostra smarowala mala na noc po kapaniu.
Male liski gratuluje wspaniales córeczki to na pewno niesamowite uczucie trzymam w ramionach spełnione marzenie o które się walczyło. Mam nadzieje ze juz w przyszłym roku tez to poznam. Poród to w ogóle piękne przeżycie jest jest dobrze prowadzony wspaniale ze pozwolono wam dotknąć główki to naprawdę magiczne i zawsze bardzo mnie wzrusza.
Matik teraz to kwestia dni lub nawet godzin. Poród może się zacząć lada chwila:-) czytalas może o sposobach na wywołanie go? Generalnie to sceptycznie to tego podchodze ale np współżycie a dokładnie sperma ma składnik zwany prostaglandynami który powoduje rozluźnienie szyjki i skurcze a z Twoim rozwarciem naprawdę może zadzialac. Slyszalam tez o herbacie z liści malin. Niestety to tylko teoria w świadomych powodów doświadczenia w tej kwestii nie mam:-) ta świadomość ze juz lada dzień pozna się dziecko, zobaczy, dotknie, poczuje musi być naprawdę niesamowita.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki możecie mi napisać czy konieczne jest robienie badania TSH przed ciążą?
Ostatnie badanie miałam w 2012 roku i wynik był coś koło 4....

Dzień dobry:-) PannaMyszka moim zdaniem warto zrobić to badanie przed ciąża i jeżeli będzie taka potrzeba to rozpoczac wczesniej ewentualne leczenie. Wynik TSH około 4 w przypadku ciąży kwalifikuje do podawania juz tabletek. Na pewno dokładniejszych informacji udzielilby ginekolog endokrynolog ale ja bym zrobila.

Katriina U mnie aż tyle nie trwało decydowanie ;) raz bylismy sami-zaznaczylismy punkty, gdzie co i jak, wiec godzinka zeszła, a potem juz z elektrykiem który spreyem zaznaczał-znów godzinka ;) O wodę mam iść w tym tygodniu, bo jak raz byłam to mówili że mają kupe roboty i nie da rady w lato..ale mi potrzebna na lipiec woda swoja - do tynków:) Kurcze, z jednej strony sie ciesze że coś się juz zaczyna dziać z tym domkiem, a z drugiej wiem ile jeszce czasu minie za nim sie wprowadzimy. Dla mnie teraz cena barierek na schody jest nie do przeskoczenia- a nie chce innych:/ Chce te z tej stali nierdzewnej z dodatkiem drewna- cudoooo, piekneee- 450zł za metr grrrr, a mam ok 10m, a gdzie balkony ?? A kierownik budowy powiedział- ze bez barierek nie przejdzie.

elisse Ja myslalam ze tez będę leżec, ale o dziwo dostałam takiego bólu ręki z której pobierali że ten ból dał mi taką adrenaline że szkoda gadać. Do tej pory nie mam czucia dobrego i siły w dłoni- i nie wiem czy to normalne. Dzwonilam dzis do pielegniarki to mowi-ze byc moze doszlo do zapalenia żyły-ale mnie zyła nie boli:/ tylko nie wiem co- ścięgna, czy coś, tak mi palce dziwnie ciągnie.
elisse A na katar próbowałaś inhalacje z soli fizjologicznej?? masc majerankową pod nosek? ja mam katar juz poł roku, a od 3 tyg nie moge sobie poradzić..

PannaMyszka TSH wbrew pozorom jest bardzo ważne,niedoczynnośc tarczycy jest groźna dla samego dziecka, jak i utrzymania ciąży- wiec warto się przebadać. TSH przy staraniach o dziecko powinno byc w przedziałe od 1-2...4 to dużo.

Marzycielko Nie wiem co Ci poradzic z ta b6 50mg...ja biore ją i dodatkowo B compositum, bo czekam na ta b6 complex.

Matik I co?? Czuje że poszłaś rodzić :D

reklama
Elisse ja również polecam ta maść Depulol. U nas jak tylko zaczyna sie pojawiac katar to najpierw fukam noski woda morska a na noc smaruje plecki i klatke piersiowa. U nas nic innego nie zdaje egzaminu,żadne syropki,plasterki itp.

Airfix ja chyba bede dalej wit.B6 zazywac .Moze sie wszystko juz unormuje i organizm w końcu sie przyzwyczai do tego wszystkiego,mam przynajmniej taka nadzieje:-)

W poniedziałem beda moje wyniki hormonow-ale mam stracha:tak:

Do góry