reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień dobry

Patka kciuki za wizytę

Male liski to super że wychodzicie na prosta ze zdrowiem O matko juz niebawem będziesz tulic swoja ksiezniczke :)

Iweet eiem ze latwo sie mówi nie przejmuj się kochana Szkoda Twojego zdrowia i dzidzi Tak wszędzie jest ze wykorzystuja pracowników ile sie da a później maja gdziesTeraz najważniejsza jesteś Ty i dzidzia

Dorcia jak u Ciebie? Wrzuc zdjęcie swojego przystojniaka:)

Piranhu,Nuuska,Kira,Lilly,Vivienka co u Was słychać?:)

U mnie wszystko dobrze Dni podobne do siebie:-) pogoda dopisuje wiec spacerujemy z Igorkiem po 6-8 km dziennie Waga juz dobila do tej przed ciaza :)
Buziaki i miłego dnia

reklama
patka90 Trzymam kciuki &&&&

Male liski Oby teraz już zawsze świeciło dla Was słonko i te choroby sie skończyły :)

iweet84 I Twój mąz ma racje, On teraz niech chodzi tam, skoro tak się zachowali w firmie. Szkoda ze szefa sie miałas pytac czy w ciaze mozesz zajść. Uspokój sie bo nie ma sensu tracic zdrowia na czyjąś głupote. Zdrowej i spokojnej ciąży Ci życzę :*

Zakrecona Szyciutko wrócilas do wagi sprzed ciąży :) Ja myslalam ze mi chociaz z 5 kg zostanie...a tu po równo 2 latach nie zostało nic... Super pogoda dopisuje, zal by było nie wyjsc na spacerek- niech się Igorek hartuje

U mnie z sensacjami żołądkowymi lepiej, musze robić dłuzsze przerwy miedzy wzięciem magnezu i wapnia i wtedy jest lepiej

Cześć laseczki :-)

Patka - &&& za wizytę &&&&

Małe liski - cieszę się, że u Was wszystko wreszcie wychodzi na prostą :-) teraz tylko szybki poród i spełnienie marzenia będzie z Wami - suuuuper!

Iweet - niestety pracodawcy tak wszędzie wykorzystują pracowników :-( współczuję Ci bardzo! Ale nie przejmuj się, bo to nie warte Twoich nerwów! Niech się pracodawca wypcha i tyle!

Zakrecona - a Ty po ciąży w ogóle więcej ważyłaś ?? :-)

Iweet nie przejmuj się pracą to nie warte Twojego stresu, teraz dzidzia jest najważniejsza a reszta z czasem się poukłada, szkoda nerwów na szefa naprawdę. Moje kciuki masz zarezerwowane na jutro.
Małe liski dobrze że wychodzicie na prostą, Teraz spokojnie i za pare tygodni przywitasz królewnę, dużo zdrówka dla całej rodziny
Zakręcona szybko wróciłas do formy sprzed ciąży, ale Ty wogóle szczuplutka jesteś. Ja zawsze miałam parę kilo nadwagi a po wiktorku w pół roku schudłam 30 kg i byłam w sumie 10 kg szczuplejsza jak przed ciążą, oczywiscie w pracy nadrobiłam potem 10 kg. Jednak karmienie i spacery z dzieckiem robią swoje
Mnie nadal katar męczy, ale juz lepiej
W poniedziałek mam wizytkę juz jestem lekko poddenerwowana, idę do nowego lekarza, bo coś mi w tej mojej lekarce nie do końca pasuje

Dziewczyny możecie coś doradzić? biorę suplementy i stosuję dietę.
Postanowiłam kupić paski owulacyjne bo ja nigdy nie umiem wyczuć momentu owulacji...

rozumiem, że w staraniach o dziewczynkę przytulanko codziennie póki nie ma drugiej kreski...a jak pojawi się lekka kreska? zaniechać przytulanki? taka delikatna .. ??

i jakiej firmy paski owulacyjne polecacie? :-)

Patka - trzymam kciuki za wizytę!

iweet - nie denerwuj się, niestety tak często jest, my dajemy z siebie wszystko a potem widać jak nas traktują,.

Hej dziewczynki,

patka &&& za wizytkę

małe liski
super że wychodzicie na prosto no i fajnie że u Alka zabieg póki co odwołany - miejmy nadzieję że nie będzie konieczny
Jeszcze tylko kilka tygodni i ujrzycie Wasze szczęście:tak:

iweet nie denerwuj się - szkoda słów i nerw na tych pracodawców - u mnie już też zakończył się wychowawczy, zarejestrowałam się w UP i jestem miło zaskoczona bo przyznali mi na 180 dni zasiłek:tak: a myślałam że nie będzie mi się nic należało bo pracowałam na 1/2 etatu

Vivienko
czy Twój maluszek jest już z Wami?

Airfix pytałaś mnie o dietę - póki co jest w miarę ok - nawet do tego stopnia że wystarczają mi 3 posiłki dziennie - moja dieta to głównie zupy mleczne, jogurty i jajka:tak:, gorzej jest tak jak u Ciebie z magnezem - zaczęłam go wczoraj brać (wzięłam go 2 razy po 1 łyżeczce rozpuszczonej w wodzie) i jest do bani - biegam do łazienki tak często ja Ty - nie wiem co mam z tym zrobić - dziś chyba odpuszczę sobie branie magnezu - tak mi przychodzi do głowy że dobra na biegunki jest gorzka czekolada, jagody czarne albo wygazowana coca-cola i wczoraj przy tych sensacjach napiłam się cola-coli light ale nie zdała egzaminu. Zapomniałam napisać że mam ten magnez w proszku z NOW.
Wczoraj dostała ochrzan od mojego M że przez te eksperymenty to jeszcze coś mi się stanie:tak:
Zakręciu Igorek śliczny i jak ładnie trzyma kwiatek na zdjęciu - prawdziwy dżentelmen Ci rośnie:tak:

cocinella cofnij się 2-3 strony - tam maran pisała o testach - padła tam też nazwa polecanych testów

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

zakręcona przy dziecku bardzo szybko można zrzucić, zwłaszcza jesli karmi się piersią. ja jak wyszłam ze szpitala miałam tylko 2kg na plusie jak przed ciążą, po pół roku warzyłam już 4kg mniej niż przed ciążą.

airfix
ja brałam wapń rano i wieczorem a magnez w południe i u mnie też było troszkę lepiej.

maggie
to dobrze że już choroba odpuściła. kciuki za poniedziałek &&&&&

cocinnella ja używałam one step ovulation test. można je zamówić na ebay.

aluj u mnie też były biegunki ale z czasem jakby się uspokoiło i rzadziej sie pojawiały. także może żołądek musi się przyzwyczaić. mój m też nie był zachwycony tym staraniami. dieta to w ogóle dla niego była mega niezdrowa. jak juz pod koniec zaczęłam chorować i byłam cały czas zmęczona to powiedział że mi zabrania ciągnąc dalej tą dietę. na szczęście udało się wtedy zajść w ciążę ;)

Ostatnia edycja:
Aljul, Airfix - ja zazywam ten magnez juz kilka miesięcy i niestety u mnie dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są niestety cały czas takie same :-( próbuje rozdzielać ten magnez na mniejsze porcje i dzięki temu nie biegam do toalety co 5 minut ;-) w sumie i do tego można się przyzwyczaić - wcześniej miałam mega zaparcia, więc chociaż to jest na plus ;-)

Kate - dziękuję za przesyłkę :-) cieszę się, że z Twoją dzidzią wszystko dobrze :-) szkoda tylko, że to samopoczucie masz takie kiepskie :-( instrukcja dla mężczyzn - REWELACJA :-)

reklama
Cocinella- ja też będę miała w planach starania na dziewczynkę i najpierw chce spróbować metody 0+12 kilka cykli a potem ewentualnie zmienić taktykę, na sex codzienny z gorącymi kąpielami partnera, na kilka dni przed owu stop, tego co ja się orientuje to zbadaj najpierw swój organizm bo jak będziesz się starać aż do kreski na teście to może juz chłopak z tego wyjść,marantha tłumaczy o testach owu i jakie kilka postów przed :),

I weet - to pewnie pół świata robi na złość swoim pracodawca zachodząc w ciążę ;), oni może mają ogrom pracy a mało pracowników i presja jest, tylko po co tak gadać... trochę to moim zdaniem mało profesjonalne jeśli chodzi o szefa..

Piranha - mam pytanko do Ciebie! Mam nadzieje ze rzuci się w oczy jak nie to najwyżej zapytam jeszcze raz ;), coca cola light jest polecana w staraniach na dziewczynkę, tylko ze light ma też w sobie kofeinę czy chodzi po prostu ze nie tak dużo a i tak zakwasza czy np kupić coca cola light bez kofeiny i tez zakwasi dobrze ? Właśnie się na taką natknęłam i nie wiem która lepsza co myślisz ? :)

Do góry