reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka - jeśli dobrze pamiętam, to coca-cola świetnie zakwasza. Light nie zawiera cukru, tylko jakiś chemiczny slodzik, więc jest lepsza od zwykłej, a zakwasza tak samo. Minusem coli jest zawartość kofeiny, która nie jest zalecana w staraniach dziewczynkowych. Najlepsza byłaby coca-cola light bezkofeinowa, ale większość z nas chyba tego nie pije z uwagi na cenę i średnią dostępność.

reklama
kate muszę to mojemu m pokazać ;) ja za badania płaciłam 250 zl, a że wynik cytomegalii wyszedł wątpliwy to musiałam zrobić jeszcze awidność kiedy na ta cytomegalię chorowałam i dodatkowe 130zł :szok: za mojego zęba którego leczyłam teraz w ciąży kanałowo zapłaciłam łącznie za 4 wizyty ponad 500zł :/

Miciur-ka , ja sie boję z tą metodą 0+12 , bo pewnie zejdzie mi kilka dobrych miesiecy... chyba sprobuje najpierw codzienny sex a jak zobacze chociaz biala kreske to stop... i tez jestem ciekawa jak to jest z ta cola! no i ile jej ? szklanka dziennie? oby bo wiecej tgo nie wypije ;P

kate... - fajne to :D

iweet - dziekuje!:-)

aljul dziekuje! :)

Airfix dokladmie hartujemy sie z mlodym :) juz nie moge sie doczekac wiosny cieplutkiej

Katrinapare kg mialam po ciazy :)

Maggie widze po kolezankach ktore nie karmia piersia ze dluzej im idzie powrot do wagi A ja tera mam takie napady na slodkie ze szok Nigdy tak nje mialam :-) ostatnio kupilam banki chinskie takie gumowe i przy systematycznosci fajnie ujedrniaja nogi i posladki i podobno pomagaja przy celulicie

Aljul a Ty kiedy zaczynasz starania?

Iweet pry dziecku nie da sie nudzic i ciagle w biegu :) nie stresuj sie juz ludzmi z pracy

Kate no niestety sluzba zdrowia Duuuo kosztuje W ciazy okolo 13 -15 kg przytylam Nie pamietam dokladnie:) instrukcja niezla:D

ja dzis n chwile relaksu sie wybieram :) dostalam na dzien kobiet od mojego 5 masazy po 30 min dzis pierwsza wizyta Kregoslup mi siada :(

kate fajna instrukcja :tak:

zakręciu maj/czerwiec - zobaczymy jak wyjdzie. Co to za bańki? Podaj na to cudo namiary.
Fajnie Twój M pomyślał z tymi masażami

Zakrecia - ale maz Ci sprawil fajny prezent - tez chetnie wybralabym sie na masaz :-) udanego relaksu! Dzieki za linki na banke chinska - tez chetnie skorzystam - powalcze z cellulitem ;-)

Katriina no jeśli chodzi o cole to aspartame chyba jest tym slodzikiem chemicznym o którym piszesz, właśnie nie wiedziałam że taka bezkofeinowa istnieje, narazie jeszcze się nie staram wiec nawet nie kupuje, jeszcze u mnie jest cola life taka zielona musze zobaczyć co ona ma w sobie ale chyba ta light bez kofeiny będzie najlepsza,

Cocinella- a bardzo chcesz już być w ciąży jak najszybciej się da? Bo to jednak takie planowanie czas zajmuje, no i generalnie najlepiej uzyskać efekty ogólnie chociaż fajnie by było trafić na tę płeć co się celuje ;) , moim planem jest 0+12 a potem przybliżyć do może ok 0+8-10, potem jak nic nie wyjdzie to zmiana taktyki na ta co ty chcesz stosować :) , tylko ze ja nie mogę się starać jeszcze wiec tak sobie narazie lajcikowo zbieram dane, dopiero za 2 lata będę mogła ewentualnie, przez medykamenty partnera, to może ty mi dasz jakieś wskazówki bo pewnie zajdziesz do tego czasu :) hihi, zbieraj dane :D ;)

katrina skuteczna walka jest jeszcze posmarowanie sie balsamem ujedrniajacym itp i owoniecie sie folia spozywcza i tak trzeba siedziec okolo godZiny :) najlepiej nie ruszac sie wtedy

reklama
cocinella Moga byc starania codzienne i przestajesz jak test jest pozytywny- nie lekka kreska, tylko pozytywny :) Najlepsze i najpewniejsze testy to One Step Ovulation mozna kupic na ebay, ja wypróbowalam wszystkie z allegro jakie były- sa do niczego, jeszcze z takimi niebieskimi końcówkami jak masz wprawe w odczytywaniu testów to moze jako tako się spiszą, ale z różową końcówka są do niczego i z białą z takimi dwoma granatowymi paskami. Ja zamawialam teraz na allegro i myslalam ze trafie na te z niebieska koncowka , ale pech chciał ze przyszły z różową- porażka. Zamówiłam te sprawdzone z ebay, tam jak wyjdzie krecha pozytywna to jest pozytywna :) Tam nie trzeba sie domyślać.Także polecam

aljul Ja próbowałam w tamtych staraniach radzić sobie z tymi sensacjami z magnezem wlasnie gorzką czekoladą- ale nie zdała rezultatu, po coli light jeszcze gorzej ( pewnie przez aspartam króry tez powoduje biegunki ) ..nie miałam juz pomysłu, ale to było wtedy po przeszło 2 miesiacach stosowania diety i suplementów, i zdziwiło mnie ze teraz od pierwszego dnia mam takie cos. Ale tfu tfu ftu na razie sobie poradziłam z tym - mam magnez cały czas ten sam co wczesniej magnez-b6 max i magnesol 150, ( bo nie mam jeszcze tego w proszku ) i rano o 7.00 biore tabl na tarczyce,jem coś małego po 8.00- wafle ryzowe np. zeby nie brac na pusty żoładek tego magnezu , po 8.00 godzinie magnez, ok 10.00 jem bułke z serkiem kanapkowym, 10.30-11.00 wapn 2 tabl i zurawina , 14.00 magnez, 16.00 wapn i zurawina, 20-ta magnez i wit c i na razie jest OK, tzn ide raz do łazienki góra dwa- wiec do przezycia.

kate Uwielbiam ten opis :)) Czytałam go już dawno mężowi ;) Super że z dzidzia wszystko w porządku :) Kciuki nadal zaciskam za księżniczkę &&&&

Katriina Oj ja mialam ten sam problem - zaparcia, ale tyle razy latac do łazienkiii teraz hahaha to ja nie wiem juz co wole... Teraz wlasnie rozdzieliłam magnez od wapnia, nie moge tego pic na pusty zołądek na pewno , i teraz juz duzo lepiej:) Dam rade

Miciur-ka Do staran dziewczynkowych jest polecana ta coco cola bez kofeiny -light, ale z racji tego ze w Polsce nie moge jej dostac, to sie zadawalamy najczesciej ta zwykla light :) Słodzona aspartamem jest tez woda Polaris truskawkowa z Biedronki ;)
Do słodzenia tez nalezy uzywac słodzikow na aspartamie :) Bo on zakwasza

Do góry