reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej dziewczyny
Dzis odebralam wyniki badan mozecie zerknac na nie i powiedziec jakie sa według was? w nawiasie sa normy tego laboratorium.
SÓD 140 (136-145)
POTAS 4,52 (3,50-5,50)
MAGNEZ 0,81 (0,66-1,07)
WAPŃ 2,29 (2,15-2,50)
PROLAKTYNA 16,14 (4,79-23,30)

iweet, Katrina U mnie jak zmniejszam dawkę magnezu to po prostu zamiast 6-10 razy iść do łazienki to ide 5 razy . Ogólnie cytrynian magnezu stosowany jest na świecie jako środek przeczyszający i chyba tu jest całe rozwiązanie zagadki- na jednych zadziała słabiej, na innych mocniej...ja dodatkowo mam nietolernacje laktozy wiec moze dlatego za silnie działa... Jeszcze dziś sobie podzieliłam tak że najpierw wziełam wapn, żurawine, odczekałam godzine i wziełam dopiero magnez- i na razie jest spokój, choć kręci mnie w brzuchu. Zamówiłam wczoraj ten cytrynian magnezu w proszku i zobacze jaki efekt będzie.

Macy Super że wreszcie mame będziesz miała :) Oby maluszek nie zechciał wyjść tylko wcześniej :)

Marzycielka Sód - można by uznać że dziewczynkowy, choć można by postarać się troszkę obniżyć tak na 138-139 - może być to trudne,ale tak nie jest źle bardzo:) Potas - postaraj sie obniżyć, Magnez - trzeba podnieść choć trochę i Wapń - równiez do podniesienia :)

Dziewczyny, zamówiłam sobie testy owu i mają przyjść jutro.
Tylko teraz mam prośbę. Wytłumaczcie mi proszę jak krowie na rowie jak ich używać i kiedy zacząć starania i kiedy zakończyć. Niby wszystko wiem ale mam poczucie, że nic nie wiem :no:
Mój kolejny cykl zaczyna się dopiero 20.03 ale muszę mieć wszystko w jednym paluszku do tego czasu.
Bo testy owu pokazują 2 kreski gdy owulacja pojawi się za dobę?

asioch testy owulacyjne gdy pokazują kreske testowa macniejsza niz kontrolną mozna uznac za pozytywne (pik LH) i od tego momentu minie sredno 24h i powinna nastapić owulacja jednak tak naprawde to nalezało by kilka cykli obsewowac po jakim czasie od piku LH nastepuje owulacja bo moze to być miedzy 12 a 48h po pozytywnym tescie. Ja używałam testów owulacyjnych one step ovulation test 20ml przez ok 2 lata nim zaszłam w obecna ciaze... na poczatku robiłam to by wyczuc po jakim czasie od piku LH nastepuje u mnie owulacja i w moim przypadku jest to ok 15h po piku. Ja odczuwam kiedy dochodzi u mnie do owulacji poniewaz gdy peka pecherzyk zaczynam czuc uciazliwy ból w podbrzuszu, taki ból jakbym miala nadmuchany balon a gdy siadam na twardym krzesli ból jest szczególnie uciazliwy takie jakby odbice w podbrzuszu, no i tem ból trwa u mnie od momentu owulacji do 10-12h po. pÓzniej ustepuje i można odczuc ulge. Co do tego kiedy powinnas zadzialac na córeczke to nie wiem dobrze co poradzić bo to zalezy czy odczuwasz ten ból owulacyjny itp. jesli tak to ja bym zadziałała ok 8-10h po bólu owulacyjnym, wczesniej bym sprawdziła ph i ewentualnie zapodała zakwaszacz ale nie bardzo duzo by nie wybic wszystkich plemnikow no i 20-30 minut po sexie zacznij sprawdzac ph, jak wzrosnie to możesz obnizyc i zapodac tampon z wodą destylowana i sokiem z limonki by utrzymac niskie ph na noc. jesli starania nie bedą wieczorem to wymieniaj tampon co 4h. POWODZENIA :)

maran-atha, bardzo Ci dziękuję za te informacje. Z testami zacznę od przyszłego cyklu dopiero bo w tym to już po wszystkim.
Ja coś odczuwam, ale nigdy się nie zastanawiałam czy ma on związek z owulacją... Ten cykl starałam się obserwować wnikliwie i trochę jestem zaskoczona bo jakiś właśnie ból odczuwałam w 11 i 12 dc i wczoraj ( 18 dc) dokładnie to samo.

reklama
Do góry