reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka moj syn ma juz niestety 4 lata i nie chce zeby roznica byla miedzy nimi bardzo duza :no:
zalezy mi na ciąży ogólnie, ale mam zamiar chociaż troszkę wspomóc posiadanie córki :-D

u mnie problemem jest , że ja nie wyczuwam momentu owulacji, wiec test jak mi wykaze owulacje to nijak nie wiem jak mam obliczyc te 12h... wiec chyba u mnie lepiej przed owulką działać.. :crazy:

Airfix bardzo dziekuje! dzisiaj poszperam na ebay, mam nadzieje,ze dojda bo dzisiaj mam 1dc i chcialabym zaczac uzywac...
a ta cola wskazana dla kobiet czy tez dla mezczyzn?

jem spooro zurawiny, i biore wit C, dzis zamowie testy na PH ciekawe co tam mi wykażą ;)

no i sylk w koncu jest! a bransoletka magnetyczna w drodze :-)

reklama
Cocinella - no tak mój mały ma dopiero 18 miesiecy to jest różnica aniżeli 4 latka, daj mężowi piwko do picia, tez bardzo zakwasza, jak chcesz mogę ci przesłać bo mam przekopiowane produkty zakwaszajace tylko to jak uśpie małego, daj mi maila na priv to wyślę bo Marzycielce tez mam wysłać ogólnie co mam z info na laseczke,

Edit: co do ujedrniania ponoć takie wrapy z kawy są dobre bo kofeina działa cuda, na yt są instrukcje, nogi się owija tym wrapem przezroczystym i kawa wyciąga, wygładza, ale to raczej dla mnie ok bo jeszcze się nie staram o dziecko a te co dietuja nie mogą

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie - Kupiłam dzis kwas foliowy.. zawsze ide do apteki i mówie- Poproszę kwas foliowy....i dawały zawsze te same...dawka 0,4mg ( lub 400 mikrogram pisze-zalezy jaka firma ), a ze na dziewczynke trzeba łykać 0,8 ( 800 mikrogram ) to zawsze brałam dwie tabl, a dziś Pani w aptece sie pyta - Zwykły czy mocniejszy? No to droga dedukcji wymyslilam ze pewnie 0,8mg to będzie bo przeciez inne to na recepte są - i mowie- to moze byc mocniejszy...zaplacilam 5,50 i poszłam...A teraz w domu widze ze to jest dawka 15mg, TAK dokladnie 15mg czyli 1500 mikrogram, a z tyłu pisze- lek na recepte.... Czy to nie za duza dawka ?? W jeden tabletce są 4 tabletki zwykłe wychodzi na to. Czy to mozna sobie od tak brac? Taka duża dawkę.....

Airfix dziękuję za objaśnienia co do suplementów - wzięłam 1 dawkę tego magnezu po obiedzie - wymieszałam z colą i zobaczymy co się będzie działo - a może go trzeba brać wymieszanego z jedzeniem
Ja bym tego kwasu prała 1/2 tabl albo 2x po 1/4 tabl
Dziś na obiad robiłam placki z kuraczakiem
400g kurczaka pokroić w kostkę dodać jajko, 1 łyżkę mąki pszennej + 1/2 mąki ziemniaczanej, 2 łyżki majonezu + pokrojony por, pieprz - wymieszać i ostawić na 30 min - później smażyć na patelni placuszki

reklama
Hejka dziewczyny.
Nadal nie mam 100% pewnosci ponieważ dziecko miało zaciśnięte nogi i nie chciało pokazać co tam ma. Lekarz mówi ze raczej dziewczynka bo nic nie wystaje.
Może za tydzień do innego pojadę żeby mieć 100% pewnosci czy mogę różowe ciuszki kupować :D

Załączniki

• 1426090618084.jpg
    1426090618084.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 47
  • 1426090633806.jpg
    1426090633806.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 48
Do góry