reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

airfix u mnie z synkiem też starania były codziennie. dlatego teraz zdecydowałam się na wstrzemięźliwość od @ do pozytywnego testu owu i zadziałalismy jeszcze na O+12 ale wydaje mi się że udało się z tych działań na 12 godzin przed owulką :)

iweet u nas z Maja były starania codziennie od 8 dnia cyklu do 18 dnia cyklu ;) wiec jak widać to nie czestotliwość i odstep determinuje pleć... ja mysle, ze najwazniejsza jest dieta w tym minerały, ph i hormony no i odrobina szczescia :)

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Trochę mnie nie było ... miałam różne zawirowania w pracy i zdrowotnie też różnie było, ale teraz jest już ok. Wracam do działania :-)

Witam nowe staraczki! :-)

Maggie - no ekstra jakby się płeć potwierdziła :-) trzymam mocno kciuki za dziewczynke &&&

Airfix, Aljul - cykle staraniowe coraz bliżej. Widziałam, że już wdrożyłyscie dietę :-) no to będziemy się razem starać! Ja niby już drugi cykl próbuję, ale wiem, że tak od razu nie ma szans, więc spokojnie z pewnością poczekam na Was ;-)

Kate - ale Ci te mdłości męczą - bidulko! Myślę, że to mała dziewczynka daje Ci tak w kość :-) kiedy masz jakieś USG, zeby podejrzeć płeć?

Iweet - a Ty kiedy masz jakąs wizytę, żeby podejrzeć maleństwo?

Male liski, Matik, Macy - jak Wasze samopoczucie? Niedługo będziemy witać na świecie Wasze maleństwa :-)

Maran - a Ty nadal oczekujesz na USG? Chybabym nie wytrzymała tak długo ;-) w którym tygodniu ciąży będzie Twoja wizyta?

Ilaczek - co u Ciebie? Jak tam Maleńka? Śliczne imię wybraliście dla córeczki :-)

Nuuuśka, Piranha - a co u Was? Tak rzadko bywacie na forum :-(

Ja dziś mam 13 dzień cyklu. Czekam na owulację - w tym cyklu spróbujemy jeszcze raz tej metody O + 12. Obym tylko dobrze wychwycila owulację ;-) ale nie nastawiam się tak jak poprzednio, więc luz.

Pozdrawiam wszystkie! :-)

Katrina :) ja czekam do 20 marca... to bedzie 11 tydzien i 4 dni - wiec rozpoczety 12 tydzien... oczywiscie nie spodziewam sie poznac plci bo tu nawet w 16tygodniu nie mowią bo twierdzą, ze za wczesnie, wiec ja sie dowiem dopiero na połówkowym... Dla Ciebie powowdzenia zycze, oby cykl Cie zaskoczył pozytywnie &&&& za pomyslność

maggie u mnie dziś lepszy dzień. mało mdłości, więcej siły. to jeśli twój mąż taki piwosz, to ja już nie mam wątpliwości że u ciebie zamieszkuję dziewczynka. :) kiedy masz teraz wizytę?

katriina prenatalne mam 12 marca, więc jeśli maleństwo się pokaże to pewnie mój lekarz powie kto u mnie mieszka

maran wiem że odstęp i częstotliwość mają najmniejszy wpływ, no ale przynajmniej warunek z częstotliwością mogłam spełnić :) chociaż mój mąż wolał tą wersję z częstymi przytulankami ;) cały czas stękał "zobaczysz po takiej przerwie to te plemniki już nic nie są warte i nie zajdziesz w ogóle" to miał być nasz ostatni cykl z wstrzemięźliwością potem mieliśmy wprowadzić codzienne staranka ;P

Ostatnia edycja:
aljul Jak tylko dojdzie przesyłka to dam Ci znać z wit d3, ale tak jak piszę to będzie tak koniec kwietnia/maj...U mnie po miesiacu brania wit d3 wapń ładnie poszedł w górę

Iweet wizytke mam za dwa tygodnie, więc w podobnym czasie będziemy wizytowały :)
Mi nadal mdłości dają troszke popalić, myślałam że już miną a tu dalej nic
Katrina kciuki za o+12, też parę razy próbowałam ale nic nie wychodziło wtedy

reklama
A to może i ja sobie spróbuję tej metody 0+12 :-) Najwyżej nic nie wyjdzie
Jeju jesteście tu wszystkie takie dzielne :-)
A wśród forumowiczek to jaka sprawdzalność tej metody była?

Do góry