reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

airfix aljul ja też jak analizuję moja diete przed poczęciem synka, to widzę że plemniki żeńskie nie miały szans. Dużo ziemniaków i pomidorów, dużo soliłam, chipsy, a oprócz tego często na kolacje i śniadania jadłam zupki instant (amino pomidorowa), czasami dwie naraz potrafiłam zjeść bo uwielbiałam je poprostu, dopiero w ciąży przestałam.oprócz tego nabiał mógł dla mnie nie istnieć. miałam ciągłe infekcje więc ph pewnie wysokie. no i staranka zawsze z panem O :D, więc jak to wszystko porównuje to teraz zrobiłam mega dużo ;)

kate po mnie już widać, też przytyłam już 2,5kg ale brzuch mi wysadziło że szok, a z synkiem na tym etapie nie było w ogóle po mnie widać. a nie wiedziałam z tym piwem. mój m wypił raz na jakiś czas ale on jakoś specjalnie nie lubi. za to mąż koleżanki uwielbia i codziennie chociaż jedno piwo wypija, a diete mają oboje bardzo chłopczykową (dużo soli, mięsa, zero nabiału) a mają córcie. coś w tym piwie musi być ;)

marzycielka faza lutealna jest raczej stała, chociaż ja miałam zawsze fl 15dni a cykl przed tym szczęśliwym trwała 18dni :/ (testy wychodziły negatywne więc to nie mogła być biochemiczna)

asioch misia witajcie i kciuki za córeczkę

Ostatnia edycja:
reklama
Oczywiście witam witające mnie miło bywalczynie forum :-)
Czy ktoś mógłby wkleić wspominane przez Was rady Piranhi, bo nie mogę znaleźć :-( albo chociaż dać namiar na stronę, gdzie je opisywała?
Ja uważam , że orgazm u kobiety ma ooogrooomne znaczenie na pewno, bo wszystkie mamuśki, które znam i posiadają one synków, są kobietami raczej temperamentnymi :-)
Ja jem bardzo dużo nabiału i zawsze jadłam, przy chłopcach też, w ogóle od zawsze. Kocham mleko, jogurty, chociaż ostatnio już mi to wszystko zbrzydło, bo jadłam i piłam bardziej na siłę :zawstydzona/y:
Mój mąż pije piwko raz na tydzień-3-4 sztuki. Teraz lepiej mu zakazać totalnie? Bo już się pogubiłam czy jest wskazane czy nie ;-)

asioch z tego co pisze kate to wskazane. poza tym przypomniało mi sie jeszcze że niedaleko mnie mieszka rodzina, facet wypija co najmniej 4 piwa dziennie i mają 4 córki i 1 synka :)

To sie moj maz powinien ucieszyc przynajmniej z tego:-) bo zawsze mu zabraniałam pic piwa a teraz sama bede go musiala zachecac do picia haha

Dziewczyny znalazłam Piranhi wpis co do piwa - pozwolę ją sobie zacytować:[FONT=&quot]"Co do piwa to fakt, że bardzo zakwasza oraz podnosi u mężczyzn poziom estrogenu a zmniejsza testosteron, jednak mimo wszystko nie jest wymieniany w zaleceniach [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]:-) więc lepiej zamienić piwo na Colę Light bezkofeinową, zakwasza jeszcze mocniej :tak:[/FONT][FONT=&quot] [/FONT]"

maran-atha , kate, aljul No i chyba sie wyjasniło z tym piwem- wychodzi że można, bo faktycznie przy staraniach o córkę mezczyzna ma mieć niski testosteron ale wysoki estradiol- a piwo podnosi estradiol ale obniza testosteron ;) Z tym że nie do konca jest polecane chyba ze wzgledu na alkohol, co? A jakby tak bezalkoholowe kupić? Dopiero się mąż zdziwi :D

84Misia To w czerwcu mam nadzieję że posypią się podwojne kreseczki ;) Bo na maj/czerwiec jest nas juz trochę :)

iweet84 Ja lubiałam nabiał przed ciaza z synkiem, ale najcześciej właśnie i tak była sól i sól, ja ziemniaki to zjadałam z solniczką soli haha Starania były codzień, więc teraz zamierzam zrobić przerwe przed staraniami:)

asioch Tu masz post zakreconej dotyczacy planowania córki https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index9261.html wszystkie 7 czynników

airfix u mnie z synkiem też starania były codziennie. dlatego teraz zdecydowałam się na wstrzemięźliwość od @ do pozytywnego testu owu i zadziałalismy jeszcze na O+12 ale wydaje mi się że udało się z tych działań na 12 godzin przed owulką :)

reklama
Airfix doczytałaś żeby dać znac jak będziesz miała wit. D3?

asioch tylko uwzględnij z tego linka od Airfix w suplementach że mężczyzna nie łyka wit.C - łyka tylko Ca, Mg i żurawinę

Do góry