reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Katriina, starasz się o synka czy córkę? Ten wątek jest moją codzienną lekturą ale niestety nie jestem jeszcze zorientowana :zawstydzona/y:

Klementynka, koleżanka ma cykle 26-28-dniowe. Też się zastanawiałam jak to możliwe, bo na moje oko raczej niemożliwe. Była pewna, że ma dni niepłodne i przyznam szczerze, że ja też jestem pewna, że wtedy mam dni niepłodne....a cykle mam 28-dniowe :tak:

reklama
Katriina, to tak jak ja, też staram się o córcię.Ja mam 3 synków ;-) Jaką masz strategię planowania córci? :-)

Asioch - juz drugi cykl próbuję metodą O+12, ale raczej od następnego cyklu spróbujemy 2-3 dni przed owulacją i O+12. Strasznie trudno wyznaczyć dokładną godzinę owulacji - no przynajmniej ja nie bardzo potrafię ;-) poza tym od grudnia jesteśmy z mężem na diecie, bierzemy suplementy, ja się zakwaszam, próbuje jakimiś zapachami zmienić jony - no i w zasadzie tyle :-)
A Ty kiedy zaczynsz starania? No to masz bandę synusiow Mamusi :-) chłopaki naprawdę kochają Mamusię najbardziej na świecie :-)

Tak, mam fantastyczny gang chłopców w domu :-D
Ja na pewno nie potrafiłabym wyznaczyć godziny owulacji...dlatego od następnego cyklu zaczniemy starania metodą 2-3 dni przed owulacją.
Też się zakwaszam i mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie ;-)

Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe "dziewczynkowe" mamy :-)

Katriina Ja właśnie nie mogę brac Swa Palmetto i tu jest pies pogrzebany, bo nie wolno go przyjmować z Clomidem i innymi lekami do stymulacji, i masz babo placek...moze nie bede brac tej wit d3 lepiej.
Ja od samego poczatku jestem za tynkami wapienno-cementowymi..gipsowe odpadają u nas.....gipsowe owszem nadają się do pomieszczeń suchych bo do wilgotnych absolutnie, ale ja mam już przejścia z położeniem gipsowych tynków w pokoju gdzie ściana się pociła..wilgoc i grzyb i nic więcej potem, wszystko odparzało....gips ma to do tego że łatwiej na nim wyjdzie grzyb,pleśń niż na cementowo-wapiennych- więc my damy wszędzie jednakowe. Pewnie co osoba to inna opinia, ja piszę tylko swoje zdanie i z kim bym nie rozmawiala to od razu mówi- Tylko broń boże gipsowych. Mój mąż u ludzi też nie kładzie gipsowych. A dowiadywałas sie cen takich tynków bo u nas cementowo-wapienne 11-13 zł z metra bez materiały i 15zł z materiałem

Airfix - wow! jakie macie niskie ceny! U nas cementowo- wapienne kosztuja 24 zl z materiałem. To mi by się opłacało wziąć jakąś ekipę od Was i zapłacić im nocleg. Możesz mi na priva podesłać jakieś namiary na sprawdzone ekipy z Twoich rejonów. Z góry dziękuję!
Co do wilgoci i grzyba, to słyszałam podobne opinie i właśnie tego się obawiam. Przy takiej cenie jak u Was też bym się na pewno zdecydowała na cementowo-wapienne i ewentualnie gładź na to.

Katriina my też mamy cementowo-wapienne, w łazience robiliśmy tylko je na raz z przytarciem (są koloru szarego) a w pozostałych pomieszczeniach są idealnie białe - każdy kto wchodzi to pyta czy my już malowaliśmy:tak:. Cena około 16zł bez materiału.

Airfix czyli wit. d3 odpada u nas?

Ostatnia edycja:
reklama
Maggie Ty nawet nie wiesz jak ja sie nie moge doczekac i tu juz nawet o poznaniu plci nie mowie, tylko zeby wreszcie ludzika zobaczyc... jeszcze14 dni... gdyby tesciowej nie bylo pewnie bym nie wytrzymala i poszla na jakies usg szybciej, ale teraz jak juz tyle wytrzymalam to musze jeszcze te 2 tygodnie wytrzymac...
Boze dziewczyny co ja sie wczoraj umeczylam to myslalam juz ze skonam... diabel mnie jakis podkusil i zrobilam do obiadu mizerie ale smietany dalam pol na pol z jogurtem naturalnym no i jakas godzine po obiedzie tak mnie zlapala bolesc mojego woreczka zolciowego... nie wiedzialam co z soba zrobic, chcialam zwrocic obiad, ale nie moglam wywolac wymiotow.... meczylam sie w takich bolesciach do 21szej, kiedy to mi odpuscilo... takiego ataku bolu nie mialam juz 2.5 roku wiec ten wczorajszy mnie totalnie wyprul z wszelkiej mocy... matko oby nigdy wiecej...
Powodzenia kochane staraczki &&&&&

Do góry