reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Przed chwilą wpadł do nas ten znajomy, któremu urodziła się córeczka i pokazywał zdjęcia, śliczne maleństwo :-)
Zrobiłam też wywiad wśród moich 2 koleżanek (córkowych oczywiście). Jedna zaszła tydzień przed okresem-zaszaleli sobie, a druga w owulację.
Wszystko jest możliwe.
Dziewczyny, tylko Wy się nie gniewajcie jak ja za dużo tu beblam, ale dopiero wertuję całe forum i myślałam, że dużo wiem ale dopiero Wasza wiedza to jest coś:-)

reklama
Marzycielka Wit d3 Nie jest zalecana ani w staraniach dziewczynkowych, ani chlopczykowych- raczej neutralna jest :) Ja muszę brać bo mam niedobór i trudności przez to z wchłanianiem magnezu i wapnia :) Jednak jak ktoś jest zdrowy to przyjmować nie musi

kate, maran-atha No to teraz ja nie wiem co zrobić, jestem w kropce... To może przez Wit D3 testosteron mi wzrósł przed staraniami, a nie do końca przez Femarę...,tego już raczej nie sprawdzę. Jesli nie wezmę wit D3 to moje minerały nie będą dziewczynkowe, jeśli wezmę to minerały owszem będą ładne, ale podniesie mi znów testosteron i hormony nie będą sprzyjające...i rób człowieku co chcesz :)
Jeden plus na razie że dostałam wreszcie @...

Airfix - moze bierz ta witamine D3 w umiarkowanej ilości - tak zeby pomogla przyswoić minerały, a nie wpłynęła znacząco na testosteron. A może bierz D3 i coś na obniżenie testosteronu (np. Saw Palmetto)?

Ostatnia edycja:
Maran, Maggie - dzięki za kciuki :-) nie nastawiam się zupełnie, bo wylapanie dokładnej godziny owulacji w moim przypadku jest dość trudne - dziś temperatura wzrosła, więc owulacja pewnie była w nocy, ale o której? Mąż będzie dopiero wieczorem, więc może być już za późno.... ta metoda jest naprawdę trudna w zastosowaniu ;-)

Dziewczyny budujące dom lub już zamieszkujące - jesteśmy na etapie wyboru rodzaju tynków wewnętrznych. Ja już mam taki mętlik w głowie, że sama nie wiem, co lepsze. Otóż zdecydowaliśmy się na tynki cementowo-wapienne do wszystkich pomieszczeń mokrych (łazienki, pralnia, kuchnia, garaż), a do pozostałych pomieszczeń wahamy się między cementowo-wapiennym a gipsowym Diamant (firmy Knauf). Ten drugi nie wymagałby już w zasadzie położenia gładzi, bo jest sam w sobie gładki - koszty byłyby mniejsze, ale zapewne ma jakieś wady, o których wykonawcy nie chcą wspomnieć ;-) jakie planujecie/ bądź macie tynki w Waszych domkach? Z góry dzięki za odpowiedź - każda opinia będzie pomocna w wyborze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jedna zaszła tydzień przed okresem-zaszaleli sobie
:szok: a jakie ma cykle regularne??
bo ja tak cały czas robie ,cykle 27/28d.

czytam was i bardzo kibicuję :tak:
no i mam coraz wiekszą chęć spróbować :-p ale bardzo bardzo boje się,ze marzenie sie nie spełni
a ja nie dam rady sobie z tym psychicznie : Ninja2:

Do góry