reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Akuku gratuluacje :) spokojnej ciąży i zdrowego dzidziusia. Kiedy dokładnie miałaś robione usg, i jakie wymiary miał dzidziuś (czy CRL odpowiadało wiekowi ciąży)? Zdjęcie rzeczywiście trochę niewyraźnę, szkoda że nie masz więcej zdjęć, lub filmu, ale mimo tego myślę, że nub jest widoczny :tak:Podeślij zdjęcie Piranhii, możesz też wrzucić zdjęcie tu BabyNub - Ultrasound Gender Prediction
Trzymam kciuki za dziewczynę :)!

Airfix no to możemy sobie przybić piąteczkę - u młodszego synka mamy potwierdzoną astmę, u nas pomaga montelukast. Jak Maks jest przeziębiony nie podajemy mu żadnych wykrztuśnych leków typu Mukosolvan - wzmagają jeszcze bardziej kaszel, Maks się robi na twarzy bordowy, dostaje od takich leków ataków kaszlu i duszności. Bardzo fajnie że przebadasz się dokładnie przed staraniami, będziesz już wszystko wiedziała, nie będziecie długo czekać na fasolkę. ..Na jakim etapie jesteście z budową?

Matik jak u ciebie? zaczyna nam się 30 tydzień :szok:

Ostatnia edycja:
Male liski crl bylo 6.5cm jakos. Ale nie byli pewnie bo dziecko sje wiercilo i nie bylo w dobdej pozycji do mierzenia.
Wg crl byl to 12t5d
Z lstatniej miesiaczki 12t3d

Na tej stronce juz wystawilam i jedne dziewczyna napisala ze jej to na dziesczynke wyglada ale prosa l wiecej zdjec niestety ich nie mam. Trudno. Szkoda ze przed usg o nub nie czytalam bo bym o wiecej zdjec prosila ;)
Do piranhy napewno napisze ;) dziekuje.

hej
male liski jak twoje samopoczucie? chłopcy zdrowi?
w którym tc przeszły Ci mdłości?
akuku ja się na nubach wogóle nie znam ale trzymam &&&&& za dziewczynkę, tym bardziej ze już
pierwsza pisze, że dziewczynka
Ty karmisz jeszcze ?

Ostatnia edycja:
Akuku gratuluje i z calego serca zycze babeczki
Kate to mowisz, ze te opaski skuteczne... to moze polece je moim znajomym co ich corka ma taka chorobe lokomocyjna, ze 10 km samochodem nie ujedzie... moze niech dziecku kupia to sie meczyc nie bedzie... u mnie mdlosci raczej nie ma moze 2-3 razy cos mnie mdlilo... mnie (.)(.) bola... w ogole ciaza podobna do wczesniejszych ;)
Male liski obyscie w zdrowiu dotrwali do zabiegu &&&
Macy co u Ciebie ?

Akuku Gratuluje ciąży :)) A co zdjęcia to dla mnie główka dziewczynkowa, a wygląd brzuszka - chlopczykowy- z tym że brzuszkiem nie ma się co sugerować bo nie jest żadnym wyznacznikiem i zależy od wielu czynników. Trzymam kciuki za babeczke &&&&& Kiedy masz usg jeszcze??

male liski Czytałam właśnie ulotkę tego leku który bierze Twoj synek i mówie- no, to jest to czego nam trzeba :) bo hamuje wydzielanie wydzieliny, i juz byłam zadowolona że pójdę w piątek do pediatry po receptę, dopóki nie doczytałam że to zamiennik Singulair :( Singulair jest rewelacyjny, bralismy miesiac ( tzn. próbowaliśmy 3 razy w tym raz w szpitalu mu to podać ) i faktycznie była poprawa, ale....no własnie ale. synek dostaje po tym agresywnych zaburzeń zachowania w nocy- jest to wymienione w ulotce, ze wystepuje rzadko- w szpitalu jak bylismy elegancko dawał rączki do zastrzyków przez sen i spał dalej, a kazali mi spróbować dać Singulair żeby widzieli co się dzieje i jak tylko pielegniarka wzieła ręke to w dziecko jakby szatan wstąpił- we cztery go trzymałyśmy,krzyczał,próbował welflony wyrywać, mało sie igłą nie skaleczył- a rano oczywiscie niczego nie pamietał. W domu było to samo, z tym że w nocy siadał na łóżku i się zaczynało, jakby obłedu jakiegoś dostawal. Także my dalej nie mamy leku :(
U mnie wreszcie panowie dach robią, tzn, więźbe stawiają, tamci poprzedni maja jeszcze robote do skonczenia i też obiecuja ze przyjda, nie przychodzą, a po za tym ja mam ich dość. Elektryka mam zamówionego na koniec marca :) Takze moze coś się ruszy wreszcie

Hej dziewczyny wieki temu pisałam tu , zastanawiam się czy któraś z was skutecznie zaplanowała dziewczynkę metoda O+12? poproszę tez o nr strony ze wszystkim nt starań na laseczke :) , dziękuję i pozdrawiam

Akuku- dużo zmian ale wszystko u nas dobrze, bierz więcej zdjęć z następnego usg i pokazuj dziewczyna może coś juz by było wiadomo, i dawaj znać czasem jak tam i co tam :) buzka

Małe liski tak zaczynamy 30!tydzien szok [emoji7][emoji188]
Chociaż mi szybko zleciało bo mam ciagle rodziców u siebie od 10.12 już wszyscy chyba mamy siebie dosyć [emoji51]
No ale tato pomaga wujkowi wiec nie ma wyjścia
No nawet nie miałam jak się spotkać z marchewka która tu była ale mam nadzieję ze chociaż trochę pomogłam [emoji4]

Moja kuzynka i 8 tyg młodsza ciąża była pewna ze będzie chłopak i dziś się dowiedziała ze jednak dziewczynka smutno jej trochę bo jedną dziewczynkę już ma

Nosz jak ci lekarze patrzą ??[emoji19]

Ja się cieszę ze u mnie ciagle potwierdzają ze dziewczynka bo tyle rzeczy mam typowo dziewczynkowych że byłby spory problem

Dzis znalazłam takie fajne zestawy
Na lato idealne za połowe ceny :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1424261963.692497.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1424261984.708635.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1424262032.792115.jpg

No i powoli trzeba bedzie prać i sprawdzić listę wyprawkową co jeszcze muszę kupić

No i dopadł mnie jakiś wirus pierwszy raz w ciąży a tak długo byłam zdrowa
No nic pije czosnek z mlekiem i miodem i trochę lepiej dziś

A Ty masz już wszystko :)
Co u Ciebie jak samopoczucie ?
Dzidzia kopie mocno?
Buziaki

Pozdrowienia dla wszystkich staraczek i zaciążonych [emoji8]

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1424261963.692497.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1424261963.692497.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 76
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1424261984.708635.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1424261984.708635.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 77
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1424262032.792115.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1424262032.792115.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 81
Aorfix polowkowe ok 4.04 czekam na list ale zastanawiam sie czy wczesniej nie isc prywatnie.. zobaczymy jeszcze.

Miciurka na nastepnym usg powiedza mi plec ale w uk zdjecia plci nie zrobia ;( choc tak mysle zeby m cale isg nagral na telefonie... chyba tego nie moze zabronic ;)

Kate juz od kilku dni nie karmie ;) wlasnie musze suwaczek usunac :)

reklama
Do góry