reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja jakos sobie radzę. Omijając fakt ze najgorzej z nastolatkiem. Oj najgorszy wiek dojrzewania. No i syn autystyczny. Duzo mojej pracy potrzeba oj duzo. Jędruś rosnie to istne tornado zadne z moich synow tyle nie broiło. Ale niewiele mowi co mnie martwi. W wolńej chwili potarze wam fotkę chłopakow. Pirania a jestes na facebooku?

reklama
Cześć dziewczyny :) Czytam to forum od dłuższego czasu. Jestem mamą 5-letniego chłopca i marzy mi się córcia... dlatego to forum jest dla mnie kopalnią wiedzy. Staram się trzymać zalecaną dietę, suplementację też włączyłam. Planuję zrobić badanie hormonów. Na forum znalazłam takie zalecenia: w 3 dc LH, FSH, estradiol, testosteron, TSH i prolaktyna a w połowie drugiej fazy (np. w 7 dniu po owulacji jeśli faza lutealna trwa 14 dni) progesteron i estradiol. Zgadza się?

Dziewczyny weszłam na chwilę się pożalić... ekipa na budowie dość że źle zrobili konstrukcje dachu i mieli ponieść koszty zmiany projektu acrhitektoniczego, to dziś zadzwoniłam po tygodniu- co dalej zamierzają, bo dobrze wiedzą że nas oszukali....a własciciel tylko- ze Oni dalej nie budują. Kase wzieli, zostało tylko 6tys niedopłacone, a teraz sie wypięli....twierdza ze zaplaca innej firmie za zrobienie tego dachu, ale ja mam najpierw zapłacić za to a potem oni mi na raty! Jestem w kropce...drzewo lezy wyciagniete, porobione tam wszystko jak nogami, impregnat się zmył prawie od śniegu....jestem załamana..słupy poprzestawiali mi ktore mialy byc w scianie a sa na srodku pokoju. Dziecko oko ma zapuchnięte- gradówka jednak, mało tego jeszcze ma głowę obsypaną w strupki i okazuje się że to jest cięzkie do wyleczenia....ja się dziś załame..

Anufifi Zostaw 2 tabletki castagnusa :)Te jony to stosujesz ile wlezie :D ja stosowałam przez 4 miesiecy- olejki, lampki , odswiezacze...

Andziak Gratuluje super chłopaków ;) Mój synek to tez było istne tornado jak Twój Jędruś, i równiez mało mówił, nawet mama nie mówił ;) tata, baba, nie- całe słownictwo :D ...rozkrecać się zaczął jak miał 2,5 roku ;) a od 3,5 r.ż chodzimy do logopedy :)

Cześć dziewczyny :-) Jestem mamą 5-letniego chłopca i marzy mi się córeczka...dlatego czytam od jakiegoś czasu to forum bo to istna kopalnia wiedzy w tym temacie :tak: Staram się trzymać dietę, włączyłam suplementację, chciałam jeszcze zrobić badania hormonów. Znalazłam takie informacje dot. dnia badania: 3 dc LH, FSH, estradiol, testosteron, TSH i prolaktyna a w połowie drugiej fazy (np. w 7 dniu po owulacji jeśli faza lutealna trwa 14 dni) progesteron i estradiol. Zgadza się? Małe liski proszę napisz co jeszcze można zrobić, mam trochę podobną sytuację do ciebie tzn. mężczyźni z rodziny mojego męża nie płodzą córek, tzn. żadnemu do tej pory się nie udało :no: Czy twój mąż także był na diecie i przyjmował suplementy?
Jeśli któraś z was posiada jakiś zbiór informacji nt starań o córkę to będę wdzięczna za podzielenie się :-) Dużo sobie już przekopiowałam, ale wciąż nie wiem czy to jest kompletne :sorry:
Piranhu chylę czoła przed twoją wiedzą :-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
wpadam tylko zakomunikować że dziś byłam na ostatnim usg przed porodem by ocenić wage dziecka. lekarz mi mówi że nie widzi jąderek . zdjęcie było robione od strony pośladków. szukał i szukał i nic nie znalazł. zaczął się zastanawiać i wypytywać mnie co ostatnio obstawiał. waga dziecka to 3kg 50dag g . pierwszy syn wazył 3kg 750 dag. mówi że dziewczynki są mniejsze. na koniec powiedział że płeć nie jest najważniejsza i że dowiem się przy porodzie bo on nie wie sam. jakaś masakra z tymi lekarzami. sam mi pokazywał pośladki i nic tam nie było- oprócz kreski. ja już naprawde się na syna nastawiłam..... same niebieskie ubranka i wyprawka do szpitala.......... już nawet się nie łudze bo przeszłam etap rozgoryczenia i zawiedzenia.................... prosze Was doradźcie co Wy o tym sądzicie?? ja jeszcze do niego mówie że może jądra się podwinęły a on że nie wie. słyszałam żeby z dziewczynki się chłopczyk zrobił ale żeby odwrotnie????????????

Ana - tak słyszałam o takich przypadkach. Dziewczyna z innego forum na czerwcówkach pisała, że jej bratowa urodziła dziewczynke - wg usg miał być chłopiec... miała usg jeszcze dzień przed porodem i nadal był chłopak... no i mi przy usg powiedzieli, że czasami dziewczynka ma spuchnięte wargi i wtedy wyglądają jak jądra...
mam znajomą, która jak się urodziła była wzięta za chłopca ;p dobrze, że się w domu urodziła ;p Ana - daj nam koniecznie znać co tam w końcu urodziłaś ;p

Ana tez slyszalam o takich przypadkach, moja znajoma tez tak miala tylko w druga strone do 3 trymestru byla Ola a na ostatnim USG okazalo sie, ze Piotrus... oby spelnjlo sie Twoje marzenie &&&& daj znac po porodzie czy byla niespidzianka :)

Ana Pisałam o takim przypadku z tydzien temu:) Moja znajoma poczatkiem grudnia urodzila drugie dziecko - całą ciąże prawie nie wiedziała co będzie- dopiero pod koniec 8 miesiaca lekarz orzekł że chłopiec, Usg przed samym porodem-równiez chłopiec ( synka juz ma w domu jednego :) ) , a urodziła córkę :) Była w szoku i myślała czy aby jej dzieci nie podmienili hihi. Jednak jak się nie pójdzie do sprawdzonego lekarza który ma faktycznie pojęcie o ocenie płci, to tak gdybają Ci lekarze. Jąderka u nas były widocznie i to bardzo na usg, nie dało się ich pod koniec pomylić juz z niczym:) Ana teraz czekaj na niespodziankę i koniecznie daj znać jak poszło. Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie &&&&&&

reklama
hej
Ilaczek czyli jeszcze nie wiadomo czy dziewczynka, trzymam bardzo mocno kciuki za synka
ana chyba najgorsza jest ta niepewność, zdarzają sie czasem pomyłki ze z chłopca robi się dziewczynka,
tez raz słyszałam
airfix współczuje

Byłam dzisiaj na zakupach, idziemy na sywestra chciałam sobie sukienkę kupić, buty i torebkę,
ale kupiłam tylko sukienkę,jutro musze jechac jeszcze raz po resztę,
najmłodszy ma zapalenie jamy ustej od soboty, dzisij już troszkę lepiej, ale strasznie go boli

Do góry