reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kate mój młodszy też niedawno przechodził zapalenie jamy ustnej

ana ja też słyszałam nie raz o takim przypadku że z chłopca zrobiła się dziewczynka

Airfix sytuacja nie do pozazdroszczenia - panowie budowlańcy szkoda słów - sprawa chyba naprawdę nadaje się do sądu. Obok moich rodziców kilka lat temu sąsiedzi postawili dom i dopatrzyli się jakiś nieścisłości - skierowali sprawę do sądu i wygrali - co najlepsze to nie była ich taka pierwsza tego typu sprawa (sąsiadów oczywiście) - dzięki takim kilku niedopatrzeniom murarzy całkiem nieźle się ustawili w życiu ...a na koniec się rozwiedli:tak:

reklama
Ana a na kiedy masz termin? niezła sprawa.

jutro nie będzie usg, moja gin ma kalendarz tak wypchany, że nie da rady, zresztą mówi, żeby jeszcze poczekać i zapisała mnie na 8 stycznia, będzie wtedy 15tyg i 6 dni, wtedy już coś bardziej konkretnie będzie widać, a jak mam teraz znowu gdybać nad zdjęciem, nubem, to już nie potrzebuję tego stresu, pójdę po konkrety ;-)muszę wytrzymać.

ilaczek- termin mam na 4 stycznia. &&&&&&&&&&&&&&&&& za synusia . pozytywnie zazdroszcze córek .wiem co przeżywasz. mnie to dużo kosztowało. a teraz znów jakieś niedomówienia.... naprawde nastawiona jestem na syna. jak urodze to się odezwę. pozdrawiam

Hello! Padł mi router i byłam przez jakiś czas bez internetu.

lenka
, w zasadzie nie wiedziałam o tym bo wtedy jeszcze byłam zafascynowana tym jak świetnie się dogadują dzieci mojej koleżanki (mama05, kiedyś pisała tu na BB :-), ma starszą córkę i młodszego synka), między dziećmi mojej siostry nie było też wtedy aż takiej przepaści, ona pogłębia się z wiekiem ale z drugiej strony zdaję sobie też sprawę, że zależy to nie tylko od płci ale w dużej części od charakteru dzieci. I masz rację - zapewne mając wtedy świadomość tego wszystkiego i tak zawalczyłabym o córkę :-D 2 dni temu byłam u siostry w odwiedzinach to 2,5 letnia Kaja trzymała się z ponad 6,5-letnią Mileną a 4,5-letni Krzyś z 9-letnim Mateuszem ...a wydaje się, że Krzyś z Mileną powinien się najlepiej dogadać bo dzielą ich tylko 2 lata, dziewczyny i chłopaki mają jednak swój świat ;-) choć zapewne nie ma tu reguły. Podsumowując jednak - tak, masz rację, mając świadomość tego wszystkiego i tak zawalczyłabym o córcię :tak::-)

ula87
, witaj, będę Ci kibicować w spełnieniu marzeń. U mnie kalendarz chiński w przypadku synka się nie sprawdził a w przypadku córki tak - ot klasyczne 50% skuteczności :-D Co do wapnia - warto kupić wapń i magnez w osobnych preparatach gdyż często w preparatach Ca+Mg magnez występuje w postaci źle wchłanialnego tlenku, fajne ale dość drogie są te preparaty: SWANSON CYTRYNIAN WAPNIA PROSZEK 227g KOŚCI (4906818453) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., SWANSON CYTRYNIAN MAGNEZU 227g SERCE KOŚCI STRES (4906819411) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., z B-100 może być np. ten Witaminy z grupy B B-100 B100 aż 100 kaps. MOCNE (4938999127) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje..

anufifi, kwestia jonów ma największe znaczenie w okresie okołoowulacyjnym :-)

Andziak
, no jasne, niestety nadal mam tylko skrótowe wytyczne bo nie zrobiłam jeszcze lepszego opracowania, podaj na PW maila to Ci podeślę. Niestety z FB nie korzystam, kiedyś trzeba będzie to zmienić, będziesz mieć za to mojego maila a odbieram go zazwyczaj kilka razy dziennie, na pewno więc wiadomości od Ciebie nie przegapię :-) Z Kai też niezłe tornado a do tego uparciuszek i Zosia Samosia - wszystko musi robić sama ...jest też strasznie cwana i mądra, codziennie mnie zaskakuje. Czekam na fotki Twoich synów, na pewno Jędruś bardzo się zmienił. Krzyś też mało mówił jak na swój wiek ale się rozkręcił, moja znajoma ma synka już 3-letniego a mówi on tylko pojedyncze słowa podczas gdy Kaja nawija pełnymi zdaniami, wszystko w swoim czasie.

igusia, dziękuję za miłe słowa, będę Ci mocno kibicować :-) Ja niestety poza dostępnymi tu na forum wytycznymi nie mam innych zapisków.

Ana
, ale numer, rzeczywiście się zdarza, że napuchnięte wargi mylone są z jąderkami, masz jakąś fotkę z USG? Niebawem dowiesz się i wszelka niepewność się skończy a Ty przytulisz swoje Małe Wielkie Szczęście, będziesz mieć mega emocjonujący poród, trzymam z całych sił kciuki!

kate, dużo zdrówka dla Alanka i pomyślnych zakupów jutro :-)

aljul ja też myslałam, ze to angina, tez byłam na pogotowiu,
tylko mały nie ma gorączki i to wykluczyło anginę,
pójdę jutro jeszcze raz do lekarki naszej, zeby sprawdziła czy mu przechodzi,
jak długo małego buzia bolała?
ilaczek, ana chyba najgorsza jest ta niepewność, trzymam &&&&& za dobre wieści dla Was

Proszę podpowiedzcie mi proszę co do witaminy C. Zażywam Olimp Gold Witamina C 1000 forte (bioflawonidy cytrusowe). Wydaje mi się, że cytrusy nie są wskazane do spożywania podczas starania o dziewczynkę. Czy to nie jest problem? Może lepiej brać taką zwykłą?

Na kłopoty z opóźnionym rozwojem mowy polecam zestaw prof. J. Cieszyńskiej "Kocham mówić". Ćwiczyłam z synkiem i było widać efekty. Zainteresowanym chętnie podeślę :-)

reklama
kate coś około tygodnia - u nas też nie było gorączki - używałam jeszcze ARGENTIN-T do psikania w buzi

Piranhiu
- for U
IMG_1713.jpgIMG_2125.jpgIMG_2146.jpgIMG_2165.jpgIMG_2142.jpgIMG_2121.jpg
...to ostatnie zdjęcie - nie mogłam się powstrzymać żeby Wam nie pokazać jak Chaki się relaksuje:-):-):-)

mój młodszy synek też zasuwa już od dłuższego czasu pełnymi zdaniami i ma bardzo bogate słownictwo - jestem czasami w szoku skąd on bierze niektóre słowa

Załączniki

• IMG_1713.jpg
    IMG_1713.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 57
  • IMG_2125.jpg
    IMG_2125.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 64
  • IMG_2146.jpg
    IMG_2146.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 67
  • IMG_2165.jpg
    IMG_2165.jpg