reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix dziękuje za rozpiskę badań - zrobię na pewno. Ja zaczynam za 2 miesiące bo sugeruję się chińskim kalendarzem w przypadku syna mi się sprawdziło.. a Wy Dziewczyny jak Wam się sprawdza chiński - czy traktować go z przymrużeniem oka... dziś urodziła moja koleżanka - syna miała termin na 10 stycznia i liczyła na to że da radę dotrwać do stycznia a ty proszę..:)

reklama
Airfix nie próbowałam żadnych metod określających płeć, może później jak już będę wiedziała co i jak. myślałam o tym teście na płeć dziecka, ale wiem, że on opiera się na ph moczu, a ja mam cały czas wysokie, bo dieta chłopczykowa zagościła na dobre w moim życiu, mało jem nabiału, czasami się zmuszam, bo wiem że trzeba, ale nie jem w ogóle słodyczy i ostatnio na badaniu miałam ph moczu 8,5 więc test na pewno by wyszedł chłopczykowy. szybkiego wyleczenia infekcji.
Ania_g21 ja mam swoją gin od lat, prowadzi moją trzecią ciążę, u niej będe teraz we wtorek po kolejne L4, może ją zapytam czy by mi zrobiła usg, bo potem mam wizytę 20 stycznia, a przed swiętami byłam u jednego z lekarzy w OL. Masz kogoś dobrego w ocenianiu płci? to pisz na priv:-)
wczoraj rozmawiałam z tym ginem, który mi robił usg, zapytałam, czy jest pewien,że będzie dziewczynka, powiedział, że nie jest pewien. że jego zdaniem wszystko się jeszcze może zmienić. że gdyby był pewien to by powiedział.
chyba umrę z tej niepewności;-)całe święta tylko każdy chłopca życzył, moja babcia dzisiaj mówi, że ona się codziennie modli, żeby był synek...
Anufifi kciuki za nowy cykl, że owu przyszła w starym terminie.

Ostatnia edycja:
Ula87 My już tu teorię chinskich kalendarzy też obaliłyśmy, sprawdza się 50/50 :) Miałyśmy tu różne wersje kalendarzy , jednym się sprawdzały jedne, a drugim inne... ja chyba najbardziej lubię ten który dała chyba Matik ( jak sie uda poszukam) , bo wiem że te chinskie jak się przelicza to powinno sie lata chińskie sobie liczyć, a z tym już był problem u mnie, a ten kalendarz ( chyba od Matik ) już przeliczał i wtedy mi się sprawdziło :) Ja znów jestem za kalendarzem Jonasa ( czyli bierzesz dzien owulacji i patrzysz czy wypada znak męski i żeński ) - oczywiście tu u dziewczyn też się nie którym nie sprawdziło .

Ula chyba znalazłam Chinese Gender Predictor | BabyCenter tam masz dwie kropeczki i albo zaznaczasz- conception date i wpisujesz przewidywana datę poczęcia , a jesli zaznaczysz due date - to podajesz termin porodu , na dole podajesz date urodzenia... sparwdziłam z ciekawosci teraz po terminie urodzenia synka i mi sie sprawdziło :) A nie przestrasz się jak będziesz liczyła przypuszczalną owulację np. na maj..a pokarze w tabelce płeć i miesiac marzec- tam jest wypisane że miesiac lunarny ma 31 dni i liczac np. do maja 2015 od mojej daty urodzenia- wypada że jest to marzec ( takze jesli chinski miałby sie sprawdzać to predzej ten niż liczony bez tym prawidłowych miesiecy lunarnych ) . U mnie wypada w miesiacach lunarnych tylko styczniu i marcu chłopiec wedlug tego kalendarza ( czyli odpowiednio to będzie na nasze miesiace starań marzec i maj :) - zagwatwane trochę ) czyli wiem ze lepiej zaczac starania w czerwcu bo dalej leca juz same dziewczynki hihi

Ilaczek Tak, masz rację test ten na płeć działa chyba na Ph moczu...to samo co tą sode jak wsypiesz do kubeczka. Widzisz, lekarz powiedział to co daje nadzieję - że pewny nie jest :) Więc jak najbardziej masz dalej szanse na synusia w którego my tu wierzymy &&&&& ja co dzień myślę jak to możliwe że ten dzidziuń chłopczykowy z fotki może być dziewczynką i też już się modlę żeby to była pomyłka , bo wiem że bardzo Wam się ten synek należy - także z babcią zdziałamy cuda zobaczysz ( oby ) :* :tak: Ilaczek Kochana poproś bardzo we wtorek swoją ginkę o usg, powiedz że po prostu chcesz wiedzieć czy da się podejrzeć płeć...może się uda jakies zdjęcie dostać.

Ostatnia edycja:
Ilaczku ja tez cały czas &&&&& zaciskam za synka

Airfix
te objawy co piszesz to mi bardzo przypominają że ja też coś takiego przerabiałam - z bólu ciężko się było wyprostować - nie byłam z tym u lekarza ale uznałam że to może być zapalenie pęcherza i leczyłam się UroFuraginum lub Furaginem i pomogło
Ja mam plan żeby zacząć tak na 100% od marca z dietą i suplementami a od maja rozpocząć staranka

Ula87 u mnie nic z tych wróżby i kalendarzy w 2 ciąży się nie sprawdziło - wszystko wskazywało na córkę a mam synka - tym razem jak uda mi się zajść z ciążę to z pewnością po nic z tych rzeczy - kalendarze i wróżby nie sięgnę - zbyt dużo mnie to kosztowało:tak:

Ilaczek. ..ja coprawda nie znam sie ale trochę czytalam opisy dziewczyn do wczesniejszych różnych usg dziewczyn no j swoje mam do dzis i jak zobaczylam twoje jsk wrzucilas to dalabym glowe ze to chlopiec i trzymam sie tego ;)

Macie racje te kalendarze to na dwoje baka wróżyła...ale człowiek chce żeby wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na tę upragnioną płeć. a Powiedz mi Airfix jak wyliczyć ten cykl jonasa bo w necie nic nie mogę znaleźć...na dziewczynkę tylko od czerwca w 2015 roku...tak? a dziewczynkowe staraczki zaopatrzyłyście się w hematytowe i kwarcowe bransoletki by przyciągać ujemne jony czy tym się nie sugerować?
Ilaczek wiesz jak ja byłam w ciąży z synem to mój gin mi powiedział,że jajeczka na ogół schodzą później i że z dziewczynki często robi się chłopiec na kolejnych wizytach...:tak:

aljul Ja na poczatku też myslałam że to pęcherz , ale uciskałam miejsce pęcherza i nic, ale za to najsilniejszy ból był w szyjce i jajnikach, ciagle mam wydzielinę nie taką jak trzeba, a po owulacji zawsze było sucho - taka jest mleczno kremową, a na dodatek zaczeło to nieprzyjemnie pachnieć:/ i stąd wszystko pasuje do infekcji bakteryjnej- wziełam iladian wieczorem, troche ulżyło, dziś dam antybiotyk i wezme furaginę...Ciagle uzywam tego lactacyd plus,iladianu co jakiś czas profilaktycznie po @ i nic sie nie przyplatało, aż do czasu teraz jak kot był w domu i spacerował po łazience..:wściekła/y:

Ula Tego Jonasa jak chcesz to napisz mi PW z przypuszczalną datą owulacji to Ci sprawdzę :)

Ilaczek, Anufifi No i własnie anufifi też pisze o tym co my wszystkie :) Zdjęcie nie pasuje do dziewczynki i tego się trzymajmy na razie:) No jakbym tylko mogła jakoś zminimalizować wielkość przesyłki to bym Ci przysłała 4 worki ubranek po chłopcu na szczęście :)

Iliczek priva wysle wieczorem.tylko poznym bo jak oli pojdzie spac ide sasiadce rzesy zrobic.
Airfix no ja chcialabym zaczac czerwiec lipiec.do konca maja musimy sie wyprowadzic na wies wiec odsapne i wtedy.

ilaczek mój synek na początku też był dziewczynką. ale lekarz też zaznaczył żeby się nie nastawiać bo wszystko się jeszcze może zmienić i na następnej wizycie powiedział że na 100% syn. także trzymam kciuki żeby na następnej wizycie dowiedziała się że jednak będzie synek

reklama
Do góry