reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Dziewczęta.

Iweet, przykro mi z powodu problemow z remontem.
Ilaczek, trzymam kciuki w czwartek! Będzie dobrze. Presja zapewne jest ogromna. Myśl tylko o tym, że zrobilas wszystko, co moglaś. A teraz liczy się tylko to, żeby dzidzia była zdrowa.
Maran, za Ciebie tez zaciskam!!!

Ja miałam dzisiaj wizytę. Glukoza ok, przeciwciała różyczki i żółtaczki są. Serduszko bije. Tylko za gruba jestem. :-D Wg szpitalnej wagi za dużo przytylam.

reklama
witajcie kochane dawno mnie nie bylo nie mialam kiedy zajrzec zakuwalam do egzaminu na prawo jazdy i musze sie pochwalic ze zdalam za 1 razem teorie i za 1 praktyke teraz tylko czekam na prawko :laugh2: starania przelozylam na lipiec jajo chyba zniose do tej pory ale musze wzmocnic organizm chodze tez na silownie pocwiczyc dodaje mi to energi moze i testosteron podskoczy na chlopca ;) juz nie moge sie doczekac a to tyle czasu jeszcze :-(

magda GRATULUJE zdania prawka :) Ja sie poddałam 10 lat temu, nie mam nerwów ;) Madzia ja do maja/czerwca musze czekac i tez już jajo znosze ;) także nie dziwie Ci się :)

Katriina Mam 13 okien już z balkonowymi i tarasowymi, dachowych nie liczę w to bo kupiliśmy już je dawno na promocji :) Chyba jednak zostanie ta oferta 13900zł,bo mają już wszystko w cenie to co pisałam dla nas najważniejsze po 4 blachy antywłamaniowe w ramie, i antywywarzeniowe są, dla nas to ważne bo to osiedle domków takich bogatych ludzi i niestety ale zdarzają się włamania:/ a okno tarasowe mam wielkie bo 3m i żeby kogoś nie korciło ;) do tego prawdziwa mikrowentylacja w ramie, a nie to co oferują- czyli ta klamka od okna otwierana do góry 45stopni. Okna wszystkie z firmy Petecki, choć jeszcze z firmy VEKA nas korcą :) Tez na styczeń mam mieć już je, tyle że nie wiadomo kiedy szanowni panowie skoncza budowe, bo dzis maz wywalił szefa całej tej ekipy, bo komin zaczał murować tak że az mężowi oczy wyszły. Zobaczymy co bedzie jutro.

Anufifi - dziękuję za odpowiedź :-)

Airfix - no to teraz rozumiem skąd te moje wyceny okien są wyższe ;-) po prostu Ty już kupiłaś okna dachowe i pozostałych masz 13. A ja mam 23 (bo mam parter i pełne piętro). Też mam okno tarasowe takie wielkie (3,60 m - super to wygląda :-) i w tym oknie zdecydowalismy sie na HST czyli takie przesuwne - robi efekt - ale to tyle szalenstw jesli chodzi o okna - pozostale sa normalne ;-) tez mamy okucia WK1 - czyli te 4 "grzybki" antywłamaniowe. W pokojach dzieci zrobilismy też klamki z kluczykiem do okien balkonowych, żeby nie było strachu (Misiowi zdarza się w nocy lunatykowac). Wybralismy Oknoplast, chociaz Petecki tez mial fajne te okna. No to mąż się nieźle musiał wkurzyć na tych fachowców! Może pójdą po rozum do głowy! Oj, macie z nimi przejścia!

Magda - zobaczysz, że do maja/czerwca czas szybko zleci, ale za to jak dobrze będziesz przygotowana :-) faktycznie siłownia ponoć podnosi testosteron ;-) ja powinnam zapisać się na jakiś aerobic czy indoor cycling ;-)

Macy - fajnie, że jest wszystko dobrze :-) tam w Azji to przecież są wszyscy tacy maleńcy, wiec przy ich wadze każda z nas byłaby niezłym grubasem ;-)

Katriina To u nas jeszcze nie takie grzybki są jesli chodzi o ta funkcje antywłamaniową...sa takie 2 grube blachy ok 6cm na dole w listwie i na górze i w nie wchodzi taki zaczep , ale nie ten grzybek- bo w jednych tego grzybka oferowali nam :) Te drzwi tarasowe mam tez takie jak Ty- moje marzenie :) 3000x2400 przesuwne...cuuudne są, widziałam na żywo, ale z normalną klamką, a weźmiemy klamke automatyczną-czyli nie trzeba dopychać tych drzwi zeby weszły na miejsce jak je zamykamy-klamka je już naprowadza i dociska bez użycia siły:) Z Oknoplastu mielismy miec dzis wycene bo znajomy tam pracuje, ale bylismy w biurze- a tam tak sztywniacko, nikt sie nami nie zainteresował:/ a lokalik 2x3m , nikt nic nie pokazał, ani głowy nie podnieśli, ton głosu Pani mówił dosłownie - wypierdzielać stad bo nie mam czasu... dopiero sie spytałam czy ten znajomy jest- to łaskawie berta głowe podniosła i mówi ze nie ma :/ I koniec tematu, ani nie spytała co chcemy, NIC. Wiec jesli chodzi o obsługe klienta u nas to jeszcze w zadnej firmie nas tak nie potraktowali jak w Oknoplascie, a wszyscy wolni byli. U Peteckiego 2 godziny spedzilismy, szok...wycena, pokazał wszystko, porownał, zachwalił swoje wiadomo ;) i w firmie Veka tez elegancko :) Ja dachowych okien mam tylko 3, bo zrezygnowałam z okien dachowych na rzecz wiekszej jaskólki i drzwi balkonowych :) ale kupiłam na promocji po 500zł ;-) OptiLight- ale dobre opinie maja, i Fakro to ponoc produkuje. A co już będzie

Airfix - no to faktycznie tanio wszystko Ci się udaje załatwić :-) ja za okna dam niestety duzo wiecej niz Ty :-( a będziecie mieć rolety zewnętrzne?

Katriinka U tego Peteckiego za okna wyszło 19500zł, ale ja mówię temu chłopakowi że zaraz na zawał zejde i ogólnie zaczełam gadać że taka cena kosmiczna i dodałam cała inscenizację heheh i w kocnu mówi że da się cos zrobic z ceną, obnizył ją, dał zniżkę 5 % za wpłatę do 31 stycznia, i potem jeszcze uprosiłam srebrne klamki w tej cenie po znizce juz w zestawie za 13900zł heheh. Ja zniżki sobie wszędzie załatwiam, bez tego bym zbankrutowała. Na razie o roletach nie myślałam :) Stwierdziłam że jak już okna są antywlamaniowe to może sobie daruje rolety zewnetrzne, ale za to wewnątrz rolety jedyne jakie planuje to te dzień-noc, tylko chciałabym je widzieć u kogoś w domu. Bo raz jechaliśmy wieczorem koło domu gdzie takie były i wszystko było widać co się działo w środku, wiec nie wiem- może je się jakoś zasuwa? tak zeby nie było widać, nie wiem. A nie daleko nas mają żaluzje drewniane jakies za kupe kasy, które tez niby maja tam jakas funkcje taka ze z drogi nie widac co sie w srodku dzieje, ale jak byłam tam u nich to strasznie mało swiatła wpadało do środka.Wiec odpada. A masz w salonie kominek? Myślałaś co na podłogę położyć? Bo ja wybrałam chyba najlepsza opcje przy kominku- gres drewnopodobny.

Ostatnia edycja:
Airfix - ja wlasnie mam ten sam problem - chcialabym jakies rolety/zaluzje, ktore pozwolilyby mi na zachowanie prywatnosci, ale nie zaciemnialyby widoku na zewnatrz ;-) chyba takich nie ma?? widzialam na necie tzw. screeny (antysole), ale nie widzialam tego na zywo, wiec nie wiem na ile to działa? Tych dzień/noc tez nie widzialam "w akcji" :-( my bedziemy miec alarm i kontraktony w oknach, wiec rolety/zaluzje potrzebuje zeby oslonic sie przed nagrzaniem latem, a przed wiatrem zima i przede wszystkim przed wścibskim wzrokiem sąsiadów i przechodniów ;-)
oj, miałam straszny dylemat odnośnie podłogi w salonie, bo ten gres wydaje mi sie najpraktyczniejszym rozwiązaniem, ale zawsze marzyłam o drewnie .... :-( a do tego mam mieć podłogówkę, więc nie mam raczej wyjścia - też stawiam na ten drewnopodobny (chociaz troche pozostanie z marzenia ;-) gres.

reklama
Katriina Ja na razie nie myślałam o alarmie, zobaczy się w czasie uzytkowania budynku czy będzie potrzebny, a na razie był pomysł opłacenia firmy ochroniarskiej- wszystko wyjdzie w praniu jak sie wprowadzimy:) Z tymi roletami, screenami to własnie będę się próbowała zorientować coś bliżej wiosny, bo u nas tam jest jedna żarówa na działce, słońce pali cały dzień w okna ( na szczeście nie wszystkie ) i w to tarasowe. Drewno tez mi sie marzyło, ale jak pomyslalam o kominku i o tym ze architekt spieprzył mi salon i wejscie z przedsionku, bo wchodzi sie z wiatrołapu w salon od razu, a ja bylam przyzwyczajona ze zawsze miałam kawałek jeszcze przedpokoju gdzie jak wiecej ludzi wchodziło to sie rozbierali po kolei, bo w wiatrołapie niestety ale wszyscy sie nie zmieszcza...i tak pomyslalam niech mi ktos wejdzie z woda na butach, czy piachem to co z tych desek będzie...wiec gres drewnopodobny będzie jak znalazł:)

Do góry