reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny

nienadrobie...smutno mi ze nie moge byc z Wami na bierzaco i posac codziennie ale moze niedlugo to sie zmieni������ choc pewnie przez najblizsze miesiace bedzie ciezko ...poniewaz wczoraj moj K mial wkladane druciki w maly palec u lewj reki Tak sie zabawil na 30 naszego kolegi i teraz mam dwojke dzieci w domu W niedziele bylismy w szptslu i okazalo sie ze maly palec zmiarzdzony a srodkowy zlamańy Do dzis mam nerwy jak o tym po ysle Dorosli faceci a zero wyobrazni a musze wam powiedziec ze takie jazdy pierwszy raz im sie przytrafily i najlepsze jest to że malo wypili a moj K i jeszcze jeden kolega koncowki imprezy nie pamietaja Ja tez bylam ale tylko napoczatku 2 h Fziwnie był mi bez mlodego ale przeciez mi tez sie cos nalezy Ogolnie ok u nas Bylismy na kontroli uszek i wszystko juz dobrze :) ciesze sie bardzo bo martwilam sie
Ilaczek kciuki za wizyte :)

Airfix, Katriina
jak tak czytam Was to ja bym chyba Decydowala sie na kupno domu niz budowe :) oczywiscie budowa fajniesza bo po swojemu robisz ale ile nerwow Was to kosztuje

Macy super ze wyniki ok Cos mi sie nie cgce wierzyc ze za duzo przytylas Ty ktora tak aktywny tryb zycia prowadzisz Moze rzeczywiscie waga im sie popsula :)

Vivienka daj znac co u Was

Magda gratuluje :) mi za 3 razem praktyczńy udalo sie zdac Zobaczysz jak szybko minie i bedziesz juz w miesiacu starajacym :) oby udalo sie za pierwszym razem

Kirusia a co u Ciebie?

Dorcia, Matik jak sie czujecie?:)

Male liski mi sie wydaje ze Maksio bardzo chlopczykowo wyglada wiec cgyba tamta pani wymyslilab sobie

Aljul przystojniak z Twojego synia :)

Piranhu a to Kaja mloda buntowniczka Buziaki dla Was

Iweet
ja bym nie robila przerwy Nam rok temu owulka w drugi dzien swit wyoadla Ale nie fart z rura kurcze zawsze musi cos sie zrypac?! glowa do gory bedzie dobrze

Maran kciuki zaciskam

Verita ​mega kciuki

Anufifi sliczna kobieta z Ciebie Ale masz kawalerow :) to prawda cylke staraniowe lubifa platac figle

ufff udalo sie cos naskrobac do Was
Milego dnia :)

reklama
witajcie dziekuje kochane :-) przez to prawko to z 3 kilo schudlam z nerwow ale udalo sie teraz mozna odsapnac :-D ja to uwielbiam jezdzic samochodem zawsze mi sie snilo ze jezdze i sie spelnilo :tak: mam nadzieje ze tak samo spelnia sie moje sny ze nosze na rekach malutkie dziecko :-(teraz musze sie wzmocnic pocwiczyc troche odstresowac i bedziemy dzialac :-p

hej
nie nadrobię, ostatnio totalny brAk czasu u mnie,
wczoraj z dziećmi piekłam pierniczki

airfix, catrina coraz bardziej się cieszę, że budową M się zajmował,
powiem Wam ze rolety dzień noc ma moja mama, takie sobie, my mamy zewnętrzene
i jest to jeden z najlepszych wyborów, nie chciałam od razu bo wizulanie mi się nie podobały,
jak już mieszkaliśmy do M powiedział, ze je zamawia i już, kuli nam ściany tylko prze to, ze wcześniej sie
nie zgodziłam, w lecie rewelacyjnie cgronią od upałów, w zimie zatrzymują ciepło, my jestesmy bardzo zadowoleni
catrina mamy właśnie gres z podłogówką na dole u góry drewno, gres jest łatwy w utrzymaniu
macy na pewno waga żle waży
zakrecona faceci są jak dzieci

Witam dziewczyny.

Waga niestety popsuta nie jest. Moja pokazuje co prawda ponad 1kg mniej, ale trudno. Lekarka stwierdziła, że powinno się ważyć na jednej wadze, więc wg ich mam za dużo w porównaniu do tego co ostatnio - nie chodzi o wagę ogólnie, bo tu rzeczywiście, jakbym miała porównywać się z Tajkami, na starcie byłabym za gruba i za duża. One noszą rozmiary 32-34. Kto w Europie takie nosi? Chyba Rubik tylko. Nie napiszę nic więcej, bo mam skopany humor i to bardzo. Nawet nie chce mi się o tym pisać.

Ilaczek, Maran - trzymam kciuki za jutro.
Zakręcona, mam nadzieję, że z palcami nic powaznego i chłopina będzie ruszał nimi.

hej dziewczynki ...mam pytanie głownie do tych co brały agnus castus albo castagnusa ...czy kolejne cykle wracały wam juz do normy ? tak sie zastanawiam czy jest szansa na krótszy cykl niz obecny ..

cześć dziewczyny,

Macy absolutnie nie przejmuj się wagą - nie zajadasz na śniadanie, obiad i kolacje smalec ze skwarkami, tyle ważysz ile ty powinnaś ważyć. Dla pocieszenia powiem ci, że ja w pierwszej ciąży przytyłam 17 kg, mimo że dbałam o to żeby zdrowo odżywiać się, nie opychałam się, nie jadłam śmieciowego jedzenia - i nie jest to prawda, że im więcej się waży, tym większe dziecko rodzimy, Alek ważył przy porodzie, w dniu terminu 2710 g :). W drugiej ciąży przytyłam 15 kg, bardzo pilnowałam się, nie jadłam właściwie jak powinnam, nie chciałam za dużo przytyć - i co, udało mi się ważyć na koniec ciąży tylko 2 kg mniej, a odbiło się to później rykoszetem na moim zdrowiu. W tej ciąży, po diecie dziewczynkowej, w ciągu 2 tygodni przytyłam już 2 kg, teraz doszło 5 kg, czyli mam 7 kg na plusie, a czuję że przytyję jeszcze sporo w drugim i trzecim trymestrze, bo tak też było z chłopcami. Trudno, będę wielorybem w 9 miesiącu :) Zazdroszczę, że większość dziewczyn przybiera tylko 10 kg w ciąży. Widocznie moja uroda jest inna :-D Nie będę na pewno kombinowała z dietą, staram się w miarę zdrowo odżywiać, jak mam ochotę na czekoladę, to sięgam po kawałek czekolady. A zobaczysz, przy trójeczce dzieciaków, będziemy miały figury Ani Rubik ;-):-D- czyli będziemy kościotrupami :-D

Katrina pytałaś się o wypieki - robię właśnie czekoladowe ciasteczka, przygotowuje się je mega szybko, można polać dowolną polewą, posypać wiórkami kokosowymi, orzechami, lub zajadać suche. Jak dodamy trochę przyprawy piernikowej będą smakowały jak pierniczki. Katrina Airfix, to jeszcze nie ten etap, ale myślicie już powoli jak urządzicie swoje mieszkanie, np jaką kuchnie sobie wybierzecie :)?

Magda szybko zleci czas do starań :)

Matik co u ciebie? dziś mija nam połowa ciąży :-)!

Aljul z mamą wszystko w porządku - wyniki dobre uff

Zakręciu wrzuć nowe zdjęcia Igorka. Ach te chłopy :) na jakiś czas na pewno odechce mu się takich imprez

PC170122.jpg

Załączniki

• PC170122.jpg
    PC170122.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Małe liski jak się cieszę że z mamcia wszystko dobrze - to będą dla Was piękne Święta - 2 cudowne wiadomości:tak:
Śliczne ciasteczka:tak::tak:

Piranhiu
u nas też bunt 2 latka w pełni
Kotek też rozkręca sie na dobre i co raz to odkrywa nowe miejsca w których jeszcze nie był a być musi! Oto obiecane zdjęcia:
IMG_1866.jpgIMG_2070.jpgIMG_2080.jpgIMG_2083.jpgIMG_2116.jpgIMG_1434.jpgIMG_2078.jpg

Macy mi tez jakoś się nie chce wierzyć że za dużo przytyłaś - przy tak aktywnym trybie życie jakie prowadzisz to chyba to nie może być prawda - ja w 1 ciąży przytyłam tylko 11kg bo miałam kiepski apetyt, w drugiej za to odbiłam sobie konkretnie bo byłam do przodu 25kg:tak: - mój pierwszy synek ważył po urodzeniu 3,750kg a drugi 5,100kg (to najprawdopodobniej była cukrzyca u mnie ale cukier po obciążeniu glukozą sprawdziłam dopiero w końcówce ciąży jak zlecił go lekarz u którego chciałam rodzić i faktycznie był on wysoki - lekarz prowadzący nie zlecił tego badania bo oszczędzał a ja od 6 m-ca puchłam w oczach). Tak sobie jeszcze myślę że ten mój brak apetytu w 1 ciąży jest efektem tego że mój starszy synek to niejadek, bo w drugiej ciąży jak jadłam wszystko to i mój synek też w jedzeniu nie przebiera:tak: co mnie bardzo cieszy:-)

Zakręciu dziękuję
Co do mężczyzn to oni faktycznie są gorsi niż dzieci czasami

katriina ja kupuję małe tuje i podsypuje je nawozem - one naprawdę szybko rosną bo u nas duże niestety się nie przyjmowały. Być może u Ciebie na wiosnę odbiją i będą pięknie rosły:tak:

magda GRATULACJE z okazji zdania prawo jazdy!!!

Załączniki

• IMG_1866.jpg
    IMG_1866.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 40
  • IMG_2070.jpg
    IMG_2070.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_2080.jpg
    IMG_2080.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_2083.jpg
    IMG_2083.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_2116.jpg
    IMG_2116.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_1434.jpg
    IMG_1434.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG_2078.jpg
    IMG_2078.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 40
Zakrecona Ale Cię wywołałam myślami :) Miałam pisac do Ciebie :) A to Ci chłopina narobił, dość że Igorek mały to teraz masz dwójeczkę dzieci w domu :) Mam nadzieję że szybko sprawność odzyska

kate.. Ja właśnie nie decyduje się teraz na rolety zewnetrzne dlatego że nie jestem przekonana właśnie to ich wyglądu, dlatego pomyslalam o tych dzien/noc zakladanych juz w domu...Wiec teraz nie wiem co zrobic :)

male liski Ja wiem że ten etap jeszcze daleko ale lubię sobie tak w głowie pomarzyć, a to o kuchni, a to o łazience :) Do tej pory chciałam kuchnię tzn. meble w kolorze kremowym z dwiema szufladami fioletowymi, wszystko na połysk. A z miesiac temu zoabczyłam meble do kuchni na allegro czerwone na połysk- cuuudo. Mąż mówi że takie chce. A ja znów troche myslałam o czerwonej łazience, wiec kuchnia i łazienka czerwona- to odpada. Aaa, jeszcze łazienka miała być kiedyś granatowo-biała i na jednej ściance miał być dekor granatowy przedstawiajacy kobietę nagą ,( rzecz jasna ładne to , a nie jakies bulwersujące :) )

Powiem Wam historię mojej znajomej której do prawie samego końca ciąży, do 8 miesiaca lekarz nie umiał powiedzieć czy będzie miała chłopca czy dziewczynkę, apetyt na pomidory i ogórki, cebule , wyglad brzucha chłopczykowy ( to tyle z madrosci ludowych ) , w 8 miesiacu pod koniec lekarz oznajmił że chłopiec, wiec Ona chodziła wiadać taka struta ( bo syna już ma ) , oczywiscie gadała że najwazniejsz zeby zdrowe było, ze jej nie zależy na płci, tylko jak ktoś się spytał już w 9 miesiacu czy wie w koncu co bedzie miała - to od razu w nerwami wylatywała - ze a co ma mieć, przeciez dziecko. Wiec sprawa jej zachowania była jasna- drugi chłopak. Oczywiscie z jej rodziny tez potwierdzili ze chłopiec dlatego taka wściekła chodzi. Przyszło do porodu...I chlopiec stał się dziewczynką :)) Ona jest w szoku od tygodnia, upewniała się czy jej dziecka nie podmienili :))
Ona chodzi do tego samego lekarza co ja, wiec od razu ze nie najlepszy z niego specjalista co do płci i ogolnie do prowadzenia ciazy. Dziecko dobrze było ułożone, elegancko było widać wszystko -ale on nie widział czy to syn czy córka. Także ja u tego lekarza na pewno nie bede polegała na jego stwierdzeniu co do płci :) oczywiscie jak mi sie kiedys uda w ciaze zajsc.

Ostatnia edycja:
Airfix ja jak byłam w ciąży z 2 synkiem to równocześnie ze mną była w ciąży znajoma - też miała synka i drugi miał się urodzić - był nim do samego porodu a urodziła córeczkę i mówią jej że córka a ona "że jak to przecież miał być syn!!!" była w ciężkim szoku

reklama
Airfix powiem Ci, ze mogłam od razu sie zdecydowac na rolety albo chociaż przygotować do rolet
podczas budowy, wtedy ścian by nie kuli, ja bardzo polecam rolety zewnętrzne, bardzo ale to bardzo
jesteśmy zadowoleni

macy ja w 3 ciąży przytyłam ponad 30 kg, w ciągu 4 miesiecy schudałam, sama bez odchudzania,
we 1 i 2 ciąży niewiele mniej ponad 25 kg i też sama wracałam do swojej wagi

aljul sliczny ten Twój kotek, taki do przytulania

male liski my wczoraj piekliśmy pierniczki, dzisiaj bedziemy dekorować,
śliczne te Twoje ciasteczka

Do góry