reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ilaczek u mnie w obu ciążach tuż przed usg śniło się że będzie dziewczynka a byli i są chłopcy więc mam nadzieję że u Ciebie też będzie na odwrót czego Ci mooooocno życzę. &&&&&& zaciskam za czwartek

Maran za Ciebie również &&&&& będę trzymać - oby na tym usg okazało się że jest wszystko ok:tak:

Anuffifi śliczna twarzowa fryzurka, chłopcy też śliczni i ja też po nich nie zauważam tej różnicy wieku:tak:

Airfix mój M cały czas powtarza że Ci majstrzy na budowach to się na niczym nie znają - u moich rodziców dali na I piętrze o 1 pustak za mało przez co cały budynek jest do d.... cały dach, pokoje i wysokość - masakra jednym słowem. Pilnuj ich kochana i stawiaj na swoim bo jak popuścisz choć trochę to z pewnością to wyczują

Katariina to faktycznie sąsiad się ocknął w porę z tymi kluczami

Dziewczyny trzymam mocno kciuki za wasze usg - Maran będziemy czekały na info od ciebie, daj nam znać zaraz po wizycie. Ilaczek ja też będę jajo znosiła w oczekiwaniu na twoje wieści :) baaaardzo rozumiem co teraz przeżywasz - dokładnie taką presję czułam i ja przed pierwszym usg, do tego myśli czy jest wszystko w porządku, ta huśtawka nastrojów, pytania ze strony rodziny, znajomych...trzymaj się, jeszcze kilka dni :) a propos płci - mi pomagało jak myślałam sobie, że wszystko to co ja mogłam zrobić, by zwiększyć prawdopodobieństwo zrobiłam, więcej nie dało się zrobić :) trzymam bardzo mocno kciuki &&&&&&&&&!!!!!!

Anufifi jaka piękna blondyneczka z ciebie - fryzura super wyszła. Mi też się podoba teoria Airfix :)) - mi Airfix wywróżyła córkę :D

Katriina super, to już niedługo startujecie ze staraniami. Dziękuję - czuję się bardzo dobrze

miłego wieczoru dziewczyny

Małe liski właśnie miałam Ci wywołać i zapytać jak się czujesz? Byłaś u lekarza - przeziębienie troszkę ustąpiło?

Airfix - i bardzo dobrze, że tak punktujesz tych swoich wykonawców! Oni (tak Aljul napisala) w większości się nie znają na rzeczy. Z reguły jest jeden, który faktycznie ogarnia temat, a reszta wykonuje, co on im powie. Obyśmy jakoś przetrwały do konca budowy ;-)

Małe liski - cieszę się, że czujesz się dobrze, a nawet bardzo dobrze :-) odpoczywaj i przygotowuj sie spokojnie na spotkanie ze swoim marzeniem - ale to musi być wspaniałe uczucie :-) a jak Twoi synkowie?

Aljul - czy dobrze pamiętam, że Ty jesteś specjalistka od tuj? Mam problem za swoimi szmaragdami, ktore posadzilam poczatkiem pazdziernika. Zrobily sie jakies takie brązowawe :-( nie wiem, czy się nie przyjęły czy może powinnam je jeszcze podlać? Coś zrobilam źle, ale jak je teraz ratować?

Ilaczek - zaciskam mocno kciuki za Twoje usg &&&&& z pewnością rodzina swoimi pytaniami Ci nie pomaga, ale pomyśl, że przecież Ty wiesz najlepiej, że zrobiłaś wszystko co mogłaś (tak jak pisała Małe liski) i dla Ciebie przecież najważniejsze jest żeby z dzieciatkiem było wszystko dobrze :-) my tu wszystkie zaciskamy mocno kciuki, więc musi być dobrze!

Maran - zaciskam kciuki za czwartek &&&& uwierz, że będzie dobrze! :-)

Verita - no to mega kciuki za ten ostatni raz &&&& a co do "grzebania" w genetyce, to też o tym słyszałam ... ale czy tak robić czy nie, to już pozostawiam sumieniu każdej z tych osób. Uważam, że są pewne granice.

Katriina te tuje są całe brązowe czy tylko troszkę? Bo jeśli całe to niestety ale się nie przyjęły a jeśli tylko troszkę to być może na wiosnę odbiją. Ja powiem Ci że by zawsze kupowaliśmy bardzo małe tuje bo jak kupiliśmy większe to z reguły się nie przyjmowały - w większości przypadków ludzie którzy je hodują w ziemi a na jesieni lub na wiosnę wykopują i przesadzają do doniczek co kończy się podcięciem systemu korzeniowego u krzaczka i krzaczek z reguły pada - razem z moim M doszliśmy do tego wniosku

Dziewczyny, leżałam bite dwa dni w łóżku, wsuwałam czosnek i wszystkie możliwe mikstury domowe, Aljul nie kupiłam tego specyfiku do płukania zatok, ale 4 razy dziennie robiłam sobie takie domowe inhalacje, z szałwii, rumianku...pójdę na kontrolę za parę dni, ale powinno być wszystko dobrze

Katriina wspaniałe uczucie :) i życzę wam z całego serca dziewczyny, będę mocno trzymała za was kciuki, żeby wasze marzenia za pare miesięcy również spełniły się :)..chociaż tak jak Piranhia pisała, ja też czuję i będę czuła do porodu ten 1% niepewności czy czasem antenka nie urosła ;) Chłopcy dobrze, szaleją, chodzą do przedszkola - na środę mamy zrobić ciasteczka dla wszystkich, w przedszkolu mamy spotkanie świąteczne, będziemy robić dekoracje. Jak twój syncio?

Ilaczek czy będziesz miała nagranie z usg? jeśli nie to proś lekarkę, żeby zrobiła kilka fotek nuba

Justi jak się trzymasz? :(...

Małe liski to cieszę się baaaaaradzo że już lepiej
Miałam już to kilka razy napisać że Twój Maksiu to też wygląda jak dziewczyneczka a Alek ma takie typowo męskie rysy twarzy:tak: ale obaj śliczni - ciekawa jestem czy do Alka czy też do Maksia podobna będzie Twoja córeczka

Dziewczyny właśnie oglądam z młodszym synkiem jego ulubioną wieczorynkę....nie zgadniecie co to jest ....."Księżniczka Zosia",
A ostatnio mój Ali zażyczył sobie w sklepie figurkę tej księżniczki i oczywiście jest jej szczęśliwym posiadaczem a Zosia śpi codziennie pod jego poduszeczką:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Małe liski ja też bym powiedziała że jest tutaj na tych zdjęciach taki prawdziwie chłopczykowy
Tutaj mój Ali kilka dni po porodzie IMG_4223.jpg i jak miał 5 m-cyIMG_7309.jpg

Załączniki

• IMG_4223.jpg
    IMG_4223.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 56
  • IMG_7309.jpg
    IMG_7309.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 56
Do góry