reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ilaczek u mnie w obu ciążach tuż przed usg śniło się że będzie dziewczynka a byli i są chłopcy więc mam nadzieję że u Ciebie też będzie na odwrót czego Ci mooooocno życzę. &&&&&& zaciskam za czwartek

Maran za Ciebie również &&&&& będę trzymać - oby na tym usg okazało się że jest wszystko ok:tak:

Anuffifi śliczna twarzowa fryzurka, chłopcy też śliczni i ja też po nich nie zauważam tej różnicy wieku:tak:

Airfix mój M cały czas powtarza że Ci majstrzy na budowach to się na niczym nie znają - u moich rodziców dali na I piętrze o 1 pustak za mało przez co cały budynek jest do d.... cały dach, pokoje i wysokość - masakra jednym słowem. Pilnuj ich kochana i stawiaj na swoim bo jak popuścisz choć trochę to z pewnością to wyczują

Katariina to faktycznie sąsiad się ocknął w porę z tymi kluczami

Dziewczyny trzymam mocno kciuki za wasze usg - Maran będziemy czekały na info od ciebie, daj nam znać zaraz po wizycie. Ilaczek ja też będę jajo znosiła w oczekiwaniu na twoje wieści :) baaaardzo rozumiem co teraz przeżywasz - dokładnie taką presję czułam i ja przed pierwszym usg, do tego myśli czy jest wszystko w porządku, ta huśtawka nastrojów, pytania ze strony rodziny, znajomych...trzymaj się, jeszcze kilka dni :) a propos płci - mi pomagało jak myślałam sobie, że wszystko to co ja mogłam zrobić, by zwiększyć prawdopodobieństwo zrobiłam, więcej nie dało się zrobić :) trzymam bardzo mocno kciuki &&&&&&&&&!!!!!!

Anufifi jaka piękna blondyneczka z ciebie - fryzura super wyszła. Mi też się podoba teoria Airfix :)) - mi Airfix wywróżyła córkę :D

Katriina super, to już niedługo startujecie ze staraniami. Dziękuję - czuję się bardzo dobrze

miłego wieczoru dziewczyny

Małe liski właśnie miałam Ci wywołać i zapytać jak się czujesz? Byłaś u lekarza - przeziębienie troszkę ustąpiło?

Airfix - i bardzo dobrze, że tak punktujesz tych swoich wykonawców! Oni (tak Aljul napisala) w większości się nie znają na rzeczy. Z reguły jest jeden, który faktycznie ogarnia temat, a reszta wykonuje, co on im powie. Obyśmy jakoś przetrwały do konca budowy ;-)

Małe liski - cieszę się, że czujesz się dobrze, a nawet bardzo dobrze :-) odpoczywaj i przygotowuj sie spokojnie na spotkanie ze swoim marzeniem - ale to musi być wspaniałe uczucie :-) a jak Twoi synkowie?

Aljul - czy dobrze pamiętam, że Ty jesteś specjalistka od tuj? Mam problem za swoimi szmaragdami, ktore posadzilam poczatkiem pazdziernika. Zrobily sie jakies takie brązowawe :-( nie wiem, czy się nie przyjęły czy może powinnam je jeszcze podlać? Coś zrobilam źle, ale jak je teraz ratować?

Ilaczek - zaciskam mocno kciuki za Twoje usg &&&&& z pewnością rodzina swoimi pytaniami Ci nie pomaga, ale pomyśl, że przecież Ty wiesz najlepiej, że zrobiłaś wszystko co mogłaś (tak jak pisała Małe liski) i dla Ciebie przecież najważniejsze jest żeby z dzieciatkiem było wszystko dobrze :-) my tu wszystkie zaciskamy mocno kciuki, więc musi być dobrze!

Maran - zaciskam kciuki za czwartek &&&& uwierz, że będzie dobrze! :-)

Verita - no to mega kciuki za ten ostatni raz &&&& a co do "grzebania" w genetyce, to też o tym słyszałam ... ale czy tak robić czy nie, to już pozostawiam sumieniu każdej z tych osób. Uważam, że są pewne granice.

Katriina te tuje są całe brązowe czy tylko troszkę? Bo jeśli całe to niestety ale się nie przyjęły a jeśli tylko troszkę to być może na wiosnę odbiją. Ja powiem Ci że by zawsze kupowaliśmy bardzo małe tuje bo jak kupiliśmy większe to z reguły się nie przyjmowały - w większości przypadków ludzie którzy je hodują w ziemi a na jesieni lub na wiosnę wykopują i przesadzają do doniczek co kończy się podcięciem systemu korzeniowego u krzaczka i krzaczek z reguły pada - razem z moim M doszliśmy do tego wniosku

Dziewczyny, leżałam bite dwa dni w łóżku, wsuwałam czosnek i wszystkie możliwe mikstury domowe, Aljul nie kupiłam tego specyfiku do płukania zatok, ale 4 razy dziennie robiłam sobie takie domowe inhalacje, z szałwii, rumianku...pójdę na kontrolę za parę dni, ale powinno być wszystko dobrze

Katriina wspaniałe uczucie :) i życzę wam z całego serca dziewczyny, będę mocno trzymała za was kciuki, żeby wasze marzenia za pare miesięcy również spełniły się :)..chociaż tak jak Piranhia pisała, ja też czuję i będę czuła do porodu ten 1% niepewności czy czasem antenka nie urosła ;) Chłopcy dobrze, szaleją, chodzą do przedszkola - na środę mamy zrobić ciasteczka dla wszystkich, w przedszkolu mamy spotkanie świąteczne, będziemy robić dekoracje. Jak twój syncio?

Ilaczek czy będziesz miała nagranie z usg? jeśli nie to proś lekarkę, żeby zrobiła kilka fotek nuba

Justi jak się trzymasz? :(...

Małe liski to cieszę się baaaaaradzo że już lepiej
Miałam już to kilka razy napisać że Twój Maksiu to też wygląda jak dziewczyneczka a Alek ma takie typowo męskie rysy twarzy:tak: ale obaj śliczni - ciekawa jestem czy do Alka czy też do Maksia podobna będzie Twoja córeczka

Dziewczyny właśnie oglądam z młodszym synkiem jego ulubioną wieczorynkę....nie zgadniecie co to jest ....."Księżniczka Zosia",
A ostatnio mój Ali zażyczył sobie w sklepie figurkę tej księżniczki i oczywiście jest jej szczęśliwym posiadaczem a Zosia śpi codziennie pod jego poduszeczką:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Małe liski ja też bym powiedziała że jest tutaj na tych zdjęciach taki prawdziwie chłopczykowy
Tutaj mój Ali kilka dni po porodzie IMG_4223.jpg i jak miał 5 m-cyIMG_7309.jpg

Załączniki

• IMG_4223.jpg
    IMG_4223.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 59
  • IMG_7309.jpg
    IMG_7309.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 60
Do góry