reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zakręcona - ale Ci mąż narobił psikusa przed Świętami - dwójka dzieci w domu i to starsze dużo gorsze od młodszego :rofl2: no z facetami faktycznie jak z dziećmi .... oni naprawdę niekiedy nie myślą :no: cieszę się, że z Igorkiem wszystko dobrze - przynajmniej nie będziesz się martwić :happy:

Kate - mój mąż też jest zdecydowany na te rolety zewnętrzne, więc pewnie je kupimy, a skoro jeszcze tak je zachwalasz, to tym bardziej nie będę się zastanawiać (chociaż ładne to one nie są ;-) a jak masz w salonie z tym gresem - nie jest jesienią czy wiosną zimno (jak już się nie grzeje)? jakoś tak wizualnie mnie to przeraża, a nie jest ślisko? masz tam położony jakiś dywan, czy zupełnie tylko sam gres? A na piętrze masz też podłogówkę czy kaloryfery? A jakie drewno masz położone? Nie niszczy się za bardzo przy dzieciach? nie mam się kogo poradzić, więc pytam - proszę o wyrozumiałość :-D ale bym zjadła kilka takich pierniczków ... :tak:

Małe liski - ale pysznie wyglądają te wypieki :tak: aż ślinka cieknie ..... cieszę się, że z Twoją mamą wszystko dobrze - będziecie mieć cudne Święta :-) co do urządzania wnętrza, to ja niestety nie bardzo mam wenę i jakąś wizję. Mniej więcej wiem co mi się nie podoba, ale nie wiem do końca co mi się podoba (tzn. nie umiem tego zebrać w całość - w jakiś jeden styl ;-) chociaż kuchnię mamy już wstępnie wybraną - połączenie orzecha amerykańskiego z kremowymi frontami.

Aljul - ale słodki kociaczek :-D co do tujek, to zaryzykowałam - obym nie żałowała na wiosnę :rofl2:

Airfix, Aljul
- kuzynka mojego męża miała podobną sytuację - całą ciążę żyła w przekonaniu, że będzie dziewczynka - nawet na USG tuż przed porodem lekarz mówił o dziewczynce, a urodziła syna - jakie było jej zaskoczenie :szok: szczególnie, że miała wszystko już kupione w kolorach dziewczynkowych ;-)

Macy - chyba trochę przeginają Ci azjatyccy lekarze - przecież normalnym jest, że się tyje w ciąży! Jedne kobiety tyją mniej, a inne więcej - to jest przecież kwestia bardziej danej osoby, a nie jakiegoś uśredniania ... nie przejmuj się Kochana!

reklama
Katrina gres nie jest zimny, a przy dzieciach jest dobry do utrzymania, nie niszczy się, tylko my mamy taki z rowkami,
i to nie był dobry pomysł bo raz na rok trzeba go szorowac szczoteczką, zeby był idelanie czysty,
śliski też nie jest, dzieci zawsze biegaja i do tego na bosaka, nie przewracają się,
mam i kaloryfery i podłogówkę, cały dół i łazienka u góry mają podłogówkę, dywanu nie mam ani jednego,
nie lubie dywanów bo kurz w nich siedzi, a do drewna nie pomogę bo nie wiem jakie mamy,
schody mamy trochę zniszczone-drewniane mamy- bo najmłodszy rzucał zabawki z samej góry
i są ślady od tego, teraz na dniach mamy osłony kupić na schody, żałujemy ze wcześniej tego nie zrobiliśmy,
u góry mamy też drewno, raczej sie nie niszczy,
pytaj ele chcesz, tylko ja sie mało znam bo całą budową M się zajmował, może 2 razy się coś odezwałam,
między innymi z tymi roletami i widac , ze jednaj racji nie miałam

Dzieki zakręcona i małe liski
Tak zaczynamy 21 tydzien
Dzidzia kopie aż brzuch skacze :) ma swoje 3 pory rano po obiedzie i wieczorem czyli standard ale super
Przytyłam 3 kg od standardowej wagi ale ze potem schudłam to wychodzi ze przytyłam 5 wow No ale mam teraz gości i tyle minnaptzyeozili słodkości i kabanosów :) nie mogę sie oprzeć

Po za tym trochę nerwów bo mnie konia znowu fryzjerka robiła okazało sie ze jest w ciaży i dlatego sie zatrudniła i dlatego olewała klientki szok naszczęście to był
Okres próbny wiec koniec umowy to koniec nie przedłuża sie uf ale tak specjalnie na złość robić ?? Szok
Miałam nie raz pracownice w ciaży i nie jest to dla mnie problem ale mówmy sobie prawdę i nie olewajmy klientek przecież razem na to pracujemy szok
No i jak tu sie nie denerwować

Sory ze tak o sobie ale mam teraz mnóstwo pracy gości i sama jestem przez te hormony rozbita wiedz wszystko razem to katastrofa

Ale w piątek mam wizyte wiedz zobacze moja Oliwie albo Liliane ;)
I będę szczęśliwa

Buziaki kochane staraczki i zaciazone

Kate, Małe liski, Katrina, żeby nie było - ja nie mam obsesji na punkcie swojej wagi. ;-) Przytyłam z 7,5 kg od poczatku ciąży. Na początku schudłam, nie mogłam przytyć, ale od ostatniej wizyty (5 tygodni) przytyłam 4 kg i to się lekarce nie podobało. Fakt - nabieram ciała, nie tylko na brzuchu. Widzę, że moje nogi i tyłek obrastają tłuszczem, ale trudno. Więcej już ruszać się nie mogę. Na basen chodzę, jak daję radę, ale ostatnio trochę sie chłodniej zrobiło, więc nie chcę przeginać, bo wtedy bolą mnie nerki. W pierwszej ciąży przytyłam chyba z 15, w drugiej nie wiem, ale trochę trwało, zanim zrzuciłam, co było w nadmiarze. Teraz będzie co ma być. Najwyżej będę później baleronem. :-D
Matik, nie rozumiem takiego zachowania. Jest to zwyczajnie nie w porzadku. Miłego świętowania wśród smakołyków.

Maran-atha, Ilaczek, kciuki zaciskam!

pisalam w nocy posta jak karmilam mlodego i jak kliknelam zatwierdz odp to usunelo mi posta .... tak sie wnerwila, ze poszlam spa:-)

Macy
mi sie wydaje ze mlody nabiera tluszczyku i u Ciebie pewnie woda w organizmie zaczela sie odkladac bardziej dlatego te 4 kg od ostatniej wizyty Na pewno ladnie zrzucisz po porodzie Mi na + zostaly 3 kg a przytylam 14 w ciazy Bedzie dobrze:) przeciez prowadzisz aktywny tryb zycia
a co do palcow mojego K to raczej maly alec nie bedzie sie juz zginal calkowicie

Katriina kamien z serca jak okazalo sie ze z uszkami ok czyli poprostu mlodemu dluzej uszka czyscily sie z wod

male liski wczoraj powiedzial ze ma wstred do wodki i do imprez Ja mu powiedzialam zeby nie myslal ze teraz bedzie lezal i pachnial a ja bede biegala kolo niego Jest to za glupote wiec kara musi byc Nawet wczoraj nie mowil za duzo ze go boli choc po minie widzialam ze napierdziela go rowno coz za glupote sie placi

Airfix sciagnelas mnie myslami chyba

Macy myślałyśmy że masz humor zepsuty z powodu rozmowy lekarki nt twojej wagi :) i chciałyśmy cie wesprzeć wirtualnie ;-):-D

Matik miałam się właśnie pytać o usg - czekamy w piątek na zdjęcia córci

Maran zaciśnięte kciuki za dzisiejsze dobre wiadomośći! daj nam zaraz znać po wizycie

Ilaczek Wieczorem jesteśmy z Tobą!!!! &&&&&&&&&&&&&

Maran, Ilaczek Kciuki &&&& i czekamy na info :)

Zakrecia Bardzo dobrze ze postawiłaś sprawe jasno, że nie będziesz chodzić koło K.- kara musi być :) A Ty masz się kim zajmować :) Mój po jednych imieninach gdzie wrócił do domu w stanie wskazującym, jak jeszcze kolezanka u mnie była,odstawił kabaret że płakałysmy ze śmiechu i potem powiedział- ze ma wstret do wódki i to było ostatni raz i faktycznie od 3 lat nikt nie jest w stanie go namówić :-D

reklama
Do góry