reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mialam miesniaka ktory nie pozwalal sie zagniezdzic. Usunelam ale meza mam z doskoku bo pracuje za granica wiec trudno trafić ...ostatnio byl 3 cykle i nie wyszło. ..nie ma go w tym momencie ale wraca 21 grudnia.

reklama
dzien dobry wszystkim :)

Ilaczek ja z colinem mialam takie mdlosci i wstret do miesa ;/ to napewno bedzie ten chlopak :)

maran-atha z mama go robilam , ja wszystko wymyslam robie masy pieke itp moja mama pomaga przy dekoracji a ja wykańczam jeszcze dodatkami :)ale powiem ci ze robilam go na bezie w przedszkolu bardzo smakowal :)

macy teraz to chyba kazdy ma szal na else :-D ogólnie swietna bajka :tak: chyba juz znalazlas na fb :)

matik u mnie kazdy chory od 38 tem. wzwyż , wiec chodze jak nieprzytomna bo co sie klade to drugie dziecko wola;/ ale dzis jest lepiej w koncu :-D boze jak ja bym chciala chociaz jedno dziecko z przedzialku od kwietnia do czerwca :tak: moze kiedys mi sie jeszcze uda :)

Hello! Nie doczytałam Was :zawstydzona/y:, dzieci ostatnio nie dają mi wytchnienia, postaram się od tego momentu być na bieżąco :-)

Airfix, sprawdza się IgG i IgM niestety tak więc będzie to spory koszt :-(

Nuuuśka, nareszcie jesteś (u mnie co prawda z frekwencją też na bakier ostatnio ;-)), dobrze że już lepiej, u nas też było chorobowo, dużo zdrówka dla Was! Szaliczki u futrzaków zapuszczone, wysyłałam Ci filmik nawet :-)https://www.youtube.com/watch?v=Th5_uzqxQSQ, wrzucam też fotkę:

Zobacz załącznik 653321

Daria
, u Was widzę też chorobowo, życzę dużo zdrówka i mocy. A u mnie Krzyś z maja a Kaja z czerwca ale zupełnie nie planowałam tego pod tym kątem, po prostu tak jakoś wyszło :-D

Pirahna i to jeszcze ci sie udalo parke i kazde z tak fajnej pory super :) mi to jakos bardziej zimowe dzieci wyszly :-Dale bede sie starac jeszcze (mam taka nadzieje) o dziecko z cieplej pory :tak: u mnie nadia co chwile cos z przedszkola przynosi a colin ostatnio przyniosl jakas wysypke i sie nazywalo wirus bostonski czy jakos tak ;/

Zakrecona Cudnie się czyta jak piszesz o Igorku :) Pewnie tak Ci dziwnie teraz w domku jest przez pierwsze tygodnie , do tej pory byliście we dwójkę, a tu nowy mężczyzna zawojował Wasze serduszka i przewrócił całą dobę do góry nogami :) Daje Ci pospać w nocy?

Lili78 Niesamowite już nie długo będziemy podglądać foteczki z USG. Jak ten czas leci

Ilaczek Biedna, nie zazdroszczę takiego samopoczucia, ale w ciazy z synkiem miałam identycznie, i wcale nie przeszło, ani po I trymestrze, ani po drugim, ani w ogóle..codzień do końca było tylko gorzej. Jednak życzę Ci, aby chociaż trochę Cię to przestało mordować

maran-atha Zaciskam również kciuki za Ciebie, oby to był ten cykl &&&&

Dorcia Jak się czujesz?? Mam nadzieję że jednak to nic poważnego

Piranhu Badania zrobiłam juz rano:) Własnie IgG i IgM zrobiłam z tych przeciwciał antyfosfolipidowych, antykoagulant toczniowy, Hbs i HCV- mam czekać od 3-7dni na wyniki...ehhs chyba jajko zniose

Nuuusia My to obie jak te sierotki, tu się chce zaczać starania, a to znowu coś wylatuje, coś się przyplątuje i jak nie było dziecka, tak nie ma. Mam nadzieje ze będzie to nam wynagrodzone już nie długo

Ana87 A gdzie TY?? Miałaś nam tu dać znać po USG :)

witajcie kochane,
przepraszam, ze dawno nie pisalam, ale chcialam odpoczac, nie nie od Was ale ogolnie nie chce sie nakrecac , jak wiecie trudne jest to niezmiernie- a czytajac forum nakrecam sie niestety

gratuluje zaciazonym i tym, ktorym spelnilo sie marzenie co do plci....

trzymam kciuki za przekladajace starania-Airfix, nuska, :tak:

nuskus
moja niechciana @ 15.11

buziaki dla wszystkich babeczek.

airfix, przepraszam, ze nie odp na maila, ale jakos umknelo mi i dopiero teraz zaskoczylam. napisze tutaj w skorcie. ja robilam "wszystkie mozliwe badania" nie umiem Ci powiedziec sumy za calosc, ja nie placilam za wszystko sama... ale robilam z przciwcial kazde igG iigm.... kciuki zaciskam

Dziewczyny pozwólcie ze ja zbiore sobie co wiem , i zapytam o jedną rzecz której nie jestem pewna ...
diety ph i suplementów juz nie ruszam ...jestem wam wdzieczna wszystko wiem ...
ostatnie co do czego mam wątpliwosci a chce wszysktko dokłądnie zaplanowac soro się juz za to zabrałam to kwestia śluzu ...pisałyście mi i rozumiem ze śluz ma byc niepłodny najlepiej biały lepki ...ale w związku z tym czy wówczas odległosc od owu ma znaczenie ?? no bo jak zajśc na 4 dni przed z takim sluzem czy nawet na dwa czy 12 po ...czy moze to juz przy zastosowaniu pozostałych punktów nie ma znaczenia ...a moze powinnam wówczas do serducha korzystac z lubrykantów ??? ...
Bardzo was proszę rozjaśnijcie mi ta ostatnią kwestię .

Anufifi dziewczyny na dziewczynke wysuszaly sluz i zakwaszaly sie sylkiem ja jestembchlopieca staraczka wiec nie chce mieszac eiem moze male luski albo inna dziewcznkowa staraczka Ci dokladnie powie jak z tym sluzem, zasadniczo chodzi o to by go nie bylo lub jesli bedzie by byl kwasny bialy, nie jak bialko hajka bo ren na chlopca jest
Milego dnia wszystkim...

maran-atha dziękuję ...wiem własnie ze musi byc niepłodny biały , ale w szoku jestem ze da sie wogóle z taki zajasc jeszcze w odstepie czasu od owu...no czekam jeszcze co tam dziewczynkowe staraczki mi podpowiedza :):-):tak::rofl2:

reklama
Anufifi dlatego dziewczyny polecaja metode o+12 bo wowczas sluz sam zaczyna sie zmieniac, dzualanie przed owulacja jednak bardziej sprzyja chlopcu. Dieta stosowana skrupulatnie potrafi spowodowac, ze sluz jest odpowiedni

Do góry