reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kopiuszek (czy mam pisać kopciuszek? :-)), bardzo Ci dziękuje za miłe słowa :-* Życzę Wam dużo zdrówka, u nas też zaczął się sezon chorobowy - syn już na półmetku a córka jeszcze zakatarzona. Co do posiadania dzieci tylko jednej płci - takie rzeczy zdarzają się ale bardzo rzadko i czytałam, że częściej dotyczy to chłopców, zdarza się np. że organizm matki zawiera przeciwciała H-Y, które zwalczają męskie zarodki. Tak naprawdę każdy mężczyzna produkuje tyle samo plemników X i Y gdyż one powstają z podziału komórek zawierających parę XY a nie w osobnych procesach. Np. małe liski pisała, że u niej od 100 lat w rodzinie rodzili się chłopcy a ona najprawdopodobniej będzie mieć córeczkę :-)

patka, to pewnie masz dużą rezerwę jajnikowa skoro tak późno zaczęłaś :-D

anufifi, mleczan magnezu jest w porządku gdyż podobnie jak cytrynian ma bardzo wysoka przyswajalność 90%, jednak tych tabletek to musisz łykać 5 dziennie ;-) Co do żurawiny to ważny jest ekwiwalent - najlepiej przyjmować dziennie w tabletkach ekwiwalent 1500-1000 mg owoców żurawiny (lepiej trzymać się bliżej górnej jak dolnej granicy). Co do B-6, musi być ona w preparacie B-Complex )czyli zawierającym inne witaminy z grupy B w odpowiednich proporcjach) zawierającym B6 w dawce 50-100 mg. Najlepiej zrobić zakupy internetowo - jest mnóstwo preparatów zawierających już odpowiednie dawki bez konieczności łykania mnóstwa tabletek - wyjdzie zapewne taniej choć korzystniej jest łykać mniejsze dawki we większych ilościach (mniejsze straty w przypadku witamin rozpuszczalnych w wodzie). Widzę, że małe liski już Ci świetnie wszystko rozpisała. Podaję Ci przykładową listę, na pewno można zaoszczędzić i sprawdzić czy jeden sprzedawca nie ma kilku tych preparatów, ja nie sprawdzałam (B-100 z poniższego linka jest z formułą Timed Release - jak kiedyś takiej szukałam to nie mogłam znaleźć ;-)):

Cytrynian wapnia i witamina D-3 -250tabl SWANSON (4723080001) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Cytrynian magnez 225 mg 120 tabletek Swanson (4740453418) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

B-100 MEGA KOMPLEKS WITAMIN B - 100 TABLETEK (4757067836) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

WITAMINA C 500mg 100 tabletek PP (4764566133) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ZURAWINA CRANBERRY 4200mg KONCENTRAT 100kaps PP (4753581799) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Justi, czego się dowiedziałaś na wizycie?

reklama
Piranha ale mi wystarczy tylko jedno zapłodnione jajo :D

Po staraniach temperatura powinna w górze się trzymać? Jednodniowe spadki mogą być?

Miłego wieczoru ;)

patka, temperatura wzrasta do 3 dni po owulacji, czasem zaczyna rosnąć już przed owulacją, jednodniowe spadki mogą jak najbardziej być (są to zwykle wyrzuty estradiolu) ale na wykresie widać wyraźnie różnice pomiędzy pierwszą i drugą fazą cyklu. Prowadzisz wykres?

Piranha jak myślisz, jak często zdarzają się "tricky nubs" w 13 tc +? ...miałam się nie przyznawać :)... dziś sięgnęłam po telefon, by umówić się na wieczór na usg i sprawdzić czy nub pozostał nadal dziewczęcy, na szczęście zeszłam na ziemię jak tylko usłyszałam ile ta dzisiejsza przyjemność kosztowałaby mnie i zrezygnowałam. Jak dam radę :) chciałabym wybrać się na usg w skończonym 16 tc, wtedy będzie już na 100% wiadomo prawda?...nie wiedziałam, że mleczany są też tak dobrze przyswajane

Gdusia trzymam kciuki, żeby w kolejnym cyklu po torbieli nie pozostał już żaden ślad. Słyszałam, że takie torbiele poowulacyjne potrafią szybko wchłaniać się

Ilaczek jak wizyta :)?

Air fix też myślę,że my wszystkie mamy szanse na dzieciaczki obu płci.Zawsze warto próbować...
Anufifi mój M poza magnezem,wapniem i żurawiną bierze jeszcze liść oliwny i kwas foliowy.

Bardzo wam dziękuję. Wreszcie wiem co i jak . Dziekuje tez za linki do suplementów.
Idac za ciosem zaputam was o ph. Z ciekawości bo nigdy nie robilam ...kupilam sobie 1 op. W rossmanie i zrobilam . Wyszlo mi 4.0 ale to napewno nie takie proste? Czy ph zmienia sie blizej owu? Kiedy powinnam zbadac ?

Anuffifi dlaczego nie, możliwe, że masz teraz takie niskie ph - byłoby idealnie dziewczynkowo. Porównaj z paskami mercka jak już przyjdą. Teoretycznie ph wzrasta bliżej owulacji. Jesteś już na diecie? Od kiedy zaczynacie starania? Widzę, że tak jak ja masz dwóch chłopców :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Male liski...mamy za soba 2 nieudane cykle...nie wiem czemu sie nie udało. Postsnowilam ze skoro nie wyszlo a teraz maz wyjechał na 2 miesiące to sie przebadam poobserwuje i zrobie podejscie na dziewczynkę. Suplementy lykam juz od sierpnia. Ale w mniejszych dawkach bo jak widac niezbyt sie orientowalam. Maz przyjezdza 21 grudnia. Bede wtedy na poczatku cyklu. No i zobaczymy. Teraz jestem przed owu badania mam dobre czekam jeszcze zeby zrobic prolaktyne i progesteron w 7 dfl.
Mam 2 cudnych chłopców i jak będzie 3 to tragedii nie bedzie ale fajnie by było gdyby damskie szeregi zasilila córcia.

Do góry