reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Justi, no to progesteron miałaś wtedy piękny, warto powtórzyć badanie tego hormonu. Takie plamienia w FL zazwyczaj wynikają z tego, że poziom progesteronu czy estradiolu jest obniżony i organizm głupieje, dostaje już sygnały do złuszczania endo ale wciąż te hormony są zbyt wysokie by nadeszła @. Może to wynikać np. z tego, że komórka jajowa w tym cyklu była gorszej jakości, wówczas niewiele się poradzi i suplementacja progesteronu nie pomoże (przy niewydolności ciałka żółtego pomaga suplementacja progesteronu). A może sprawdź sobie poziom PRL po obciążeniu? Ja mam prolaktynemie czynnościową i właśnie kiedy mam więcej stresów to zwykle cykle są z plamieniami przed @ (winny jest tu nadmiar prolaktyny rosnącej dużo za mocno pod wpływem stresu). Dzięki kochana że pytasz o zdrówko :-*, Krzyś już w zasadzie prawie zdrowy, raz na jakiś czas zakaszle, Kaja wciąż zakatarzona a ja się zaraziłam niedawno od dzieciaków. Na pewno znajdziesz wymarzonego bicolorka i zakochasz się w nim bez pamięci ...i tym razem finał będzie z happy endem :-)Pech z tym autem ale zdarza się, jak to mówią nie popełnia błędów tylko ten co nie robi nic ;-)

małe liski, ta niepewność na pewno zmniejszy się po kolejnym USG ale zapewne opuści Ciebie całkowicie dopiero po porodzie ;-) - ja tak miałam i chyba większość babeczek, które bardzo marzyły o córci czy synku.

reklama
Witam Was dziewczynki :)
dziekuję wszystkim za informacje o suplementach ...dzisiaj sobie poszukam wszystkiego i pozwiole sobie tu wysłac zebyscie doradziły czy wszystko ok :) tylko musze to ogarnąć :)

Witajcie:)
Bardzo miło tu u Was.
Piranhiu ,zauważyłam,że jesteś tutaj ekspertem , dla kazdej znajdziesz chwilę,coś doradzisz- jestes nieoceniona!
Justi witaj,dziękuję za miłe przyjęcie;)
Dziś mój młodszy synek coś niewyraźny,zakatarzony strasznie i nie ma humoru,ibufen mu dałam,mam nadzieję,że szybko przejdzie...
Dziewczyny czytałam gdzieś o tym,że niektóre kobiety mogą mieć dzieci tylko jednej płci i ciąża z inną płcią się nie rozwija.
Co o tym sądzicie.Ja osobiście nie chciałabym w to wierzyć.Spotkałyście się z taką teorią?

Muszę lecieć(siedzienie przy laptopie niewskazane przy dziewczynkowych staraniach:-D),ale zajrzę wieczorkiem do Was;)
Miłego dnia wszystkim życzę!

kopciuszek Tez czytałam coś takiego, ale to się rzadko zdarza :) Najczęściej jesteśmy same sprawczyniami tego że się rodzą nam same córki bądź synowie, wpływa na to nasza dieta, nasze życie- ja przynajmniej tak myśle. I już na naszym forum jest wiele dziewczyn którym udało się zaplanować wymarzoną płeć po zmianie diety, i po spełnieniu kilku dodatkowych czynników..więc wydaje mi się że warto zawalczyć o nasze marzenia :) Może jednak u mnie czy u Ciebie nie jest aż tak źle że możemy miec dzieci jednej płci ;-)

A ja właśnie wrociłam od kolezanki i jej córci- mała zapatrzona we mnie jak w obrazek :-) i obiecałam wczoraj cioci mojego M. ze a bede miała ta córkę- albo drugą, albo trzecią, albo piątą- ale będę miała :-D

Piranhu Nic się nie dzieje :) Będziesz miała chwilę to odpiszesz ;) A jeszcze jak złapałaś od dzieciaków choróbsko to też samopoczucie u Ciebie nie najlepsze, wiec lepiej żebyś odpoczęła niż siedziała nad odpisywaniem :)

anufifi Pytaj śmiało ;) Pomożemy :)

Justi_ Taa ja teraz widzę że jest wiecej takich przpadków jak mój M. i te wszystkie takie piękne małżeństwa to albo tylko w filmach, albo na prawdę jakiś egzemplarz szczęśliwy któraś trafiła ;-) Oni są dobrzy jak mają tak przed 30-tke, a potem to ja mówię że mój to się zrobił jak stary dziadek- ciagle narzeka, ciągle by odpoczywał - chociaz tyle ze grzeczny jest heheh no chyba ze sie zaczyna bawić z synem to normalnie mam dwóch 6 latkow w domu- przy czym i tak stary sie zachowuje gorzej :-p

Justi ...a masz konkretną liste i dawkowanie ? bo ja chyba jakas ograniczona jestem i nie ogarniam tych suplementó ...kazdy jest łaczony i nic nie wiem ...
Airfix czy tem magmax to ile tabletek dziennie?

Matik No to mnie pocieszyłaś :p Ja pierwsza @ dostałam jak skonczyłam 14lat.

anufifi A też trzeba 5-6 tabl łykać dziennie ;) tak żebyś miała 600mg magnezu i wapnia 1200mg .Oczywiscie wszystko tez zalezy od diety żeby nie przesadzic z niczym ;) ja w dni kiedy np . wypijałam 4 szkl mleka to piłam jedną tabl mniej wapnia.
ja dziś zamowiłam sobie w aptece profilaktycznie Magnesol 150, odstawiłam te suplementy wszystkie do lutego, ale tak sie źle czuje bez magnezu ze musze go brać. Tylko Magnesol tez kolo 20zł za 20tabletek musujących. Drogo wychodza te magnezy, ale co zrobić ;) trzeba zrobic wszystko zeby spełnic marzenie

Tej No większe nie znaczy ze inne wogule daj spokój jakby człowiek miał w to wszystko wierzyć to by sfiksował :)
Bedziesz miała to o czym marzysz i tego sie trzymamy :)

reklama
Do góry