reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kate na pewno uda się niedługo, tym bardziej że przy chłopcach udawało się szybko zajść w ciąże. Myślę, że przez to że obniżamy mocno ph. To jest chyba najtrudniejsze - zakwasić się tak, żeby dać przewagę Xksom, ale jednocześnie zajść w ciąże

reklama
Male liski wczoraj wieczorem zjadla jablko no kolacje i serek danio, moze jakas skorka od jablka jej sie przykleila... nie wiem sama bo Majka zdrowa i szaleje...

Kate rozumiem Cie doskonale i przytulam bo moj wykres tez mnie oszukal i tez dola zalapalam, choc szybko sie otrzasnelam bo wiem, ze na niektore sprawy nie mam wplywu, robie swoje a reszta juz nie w mojej mocy... tez myslalam, ze uda sie szybko jak z dziewczynkami a tu juz od lipca troche czasu minelo i nic....

Zakrecona ja Ale 2 tyg po terminie urodzilam, porod wywolywany, wiec wiem jsk czekasz na ten porod by sie wreszcie rozpoczal &&&&& trzymam by sie udalo bez ingerencji... Maje 2 dni po terminie urodzilam za to szybko :)

hej hej :)))

ja tylko na chwilke, lece zaraz do pracy.

zakrecia z jednej strony to dobrze, ze wszystko w porzadku,no ale jednak dobrze by bylo jakby Igorek zdecydowal sie sam przyjsc na swiat bez pomocy lekarzy. A wskazania masz w tym momencie do porodu sn czy cc ? Wiadomo jaki Igorek ciezki ?
Och trzymam mocno kciuki za Was, jak tylko cokolwiek sie ruszy prosze o wiadomosc !!!! :-)

elisse no niestety, rodziny jak to mowia sie nie wybiera. Staram sie cieszyc z tego co mam, bo mam na prawde duzo, wiem jednak ze jesli z pewnyi rzeczami nie dojde do ladu, to w przyszlosci moze byc ciezko :zawstydzona/y:

Dorcia, Kiraa halo halo gdzie Wy sie teraz podziewacie ??????

attachment.php

Starających się : 12
Oczekujących na staranka : 3

PAŹDZIERNIK 2014 :

kate.. - termin @ 29.10 ( 3 cykl starań )

LISTOPAD 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.11 ( 6 cykl starań )

elisse - termin @ 04.11 ( 2 cykl starań )
gdusia_- termin @ 04.11 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 07.11 ( 18 cykl starań )
Justi - termin @ 08.11 ( 5 cykl starań )
patka90 - termin @ 13.11 ( 1 cykl starań )

Elle87- termin @ 15.11 ( 7 cykl starań )
iweet84 - termin @ 15 .11 ( 4 cykl starań )
maggie2205 - termin @ .11 ( 5 cykl starań )
Verita - termin @ .11 ( 3 cykl starań )

Kiraa - termin @ .11 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

magda1609 ( listopad 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Airfix ( wiosna 2015 )

Cześć dziewczyny

Piranhiu test owu w końcu łaskawie pokazał Pik w piątek wieczorem, ale ponieważ nie mam możliwości starania się rano w niedziele przy Wojtku, staraliśmy się sobotę wieczorem ok 26 h po teście ... pozatym kombinowałam skoro pęcherzyk w czwartek miał 22 mm no to nie chciałam czekać do niedzieli , bo pewnie było by za późno :( tak jak w tamtym cyklu ... zbijałam Ph i zobaczymy co z tego wyniknie... denerwuje się tylko, bo jak zerkniesz na mój wykres chciałam osłabiać żołnierzyki , a w końcu w godzinach zero serduszka były co drugi dzień z zakwaszaniem ... powiedz mi czyli w związku z tym robiliśmy wszystko by mieć drugiego synusia ?
dziś jeszcze nie zmierzyłam temperatury .... więc cykl totalnie zwariowany ...

Nusia
ehh współczuje sytuacji z teściową ...
wywoływałyśmy cię wielokrotnie , a ty zniknełaś jak kamień w wodę :) na szczęście powróciłaś :) ;-)

podpalenie ? to straszne co musiałaś przejść oby teraz z każdym dniem los był dla ciebie łaskawszy, a teściowej w końcu trzeba jakoś ukrócić nos

Matik, Małe liski
no to w środe trzymam mocno kciuki && ale będą emocje :)

Macy
przykro mi z powodu śmierci babci..

uważam,że podjeliście słuszną decyzję choć na pewno trudno , że nie jedziecie na pogrzeb

nie ciekawe to twoje stawianie sie brzucha hmm kiedy masz kolejną wizytę ?
Wydawałoby się , że magnez jest ogólnie dostępny, a tu prosze u ciebie jest kłopot z jego zakupem ...
dziewczyny mają rację musisz wzbogacić swoją dietę o magnez
Jak wzbogacić dietę w magnez?

Zakręcona :) no to Igorek robi mamie psikusa i każe na siebie czekać :)
jeśli nic do czwartku nie ruszy ( w co wątpie) to pewnie od razu dadzą ci kropłowke na wywołanie , więc za długo na patologi to nie poleżysz , ana weekend Igorek bedzie już na 100% z Tobą

Maran może rzeczywiście to ta skórka z jabłka siadła córeczce :( mam nadzieje, że teraz już lepiej

Kate <przytulam> :( i dołączam się do ciebie , bo też już mam dość :(
wydaje mi się, że np. u mnie może za dużo dale zakwaszaczy i nie pozwalam przeżyć choć jednemu żołnierzykowi :( sama już nie wiem jak się teraz nie uda ... co zrobić by było dobrze w kolejnym cyklu .... bo diety już mam serdecznie dość :[ mam chwile, że chce to wszystko rzucić i po prostu się starać, a nie podczas starań myśleć żeby nie mieć O ... żeby nie mieć za dużego Ph i jak go zbije .... przyjemność ze zbliżeń żadna :(

Ostatnia edycja:
Katy glowa do gory Wiem ze smutek jest jak sie okazuje ze @ przychodzi ale musisz byc dobrej mysli To podstawa Na pewno szybko zobaczysz upragnione || kreseczki :*

Maran oj to sie naczekalas na Ale :) moze rzeczywiscie to skorka od jablka

Nuuska moj lekarz mowi ze silami natury normalnie a jak bedzie to sie okaze choc wolalabym sn

Justi
czytalam ze szczypanie i draznienie sutkow wytwarza oksytocyne wiec wdrazam w zycie :) intensywnie

Małe liski dziękuję, czuję się w miarę dobrze, tylko nudności mam przeokrutne, i piersi strasznie bolą, ze stanikiem nie rozstaję się już w nocy, bo bez niego bolą jeszcze bardziej:) senność i zmęczenie mi doskwiera:)
Kate strasznie mi przykro, ja u siebie się nie spodziewałam, że tak szybko pójdzie, jakoś w to nie wierzyłam, jeszcze sobie wmówiłam, że to już ostatni cykl staraniowy, po staraniach wracałam do normalnej diety, bo późniejsze starania dla mnie to poród w cieżki okres pracy dla nas, także lipiec-wrzesień odpadały na poród, więc powiedziałam, że to ostatnie staranka, no i fartem się udało;-)
Tobie też się uda,
Maran zdrówka dla Ali, ja w sobotę miałam mega restrykcje żołądkowe, ale chyba się też czymś przytrułam:-(albo jakieś grypsko.
Małe liski, Matik trzymam kciuki za wasze usg w tym tygodniu, śledzę na bieżąco i sama zaczynam się już stresować:szok:
Zakrętko kciuki za naturalną akcję porodową, bez wywoływania. ja swoje trzy porody miałam przed terminem:-D
Piraniu kiedy narządy płciowe zaczynają być widoczne wyraźnie u chłopca i dziewczynki? kiedyś wstawiałaś takie zdjęcia, ale nie mogę odnaleźć. czy usg 3d jest w przypadku rozpoznawania płci dokładniejsze w sensie że lepiej widać? od kiedy można już zobaczyć płeć?

pozdrawiam Was kochane.

Ostatnia edycja:
Zakręcona też próbowałam tego masażu :zawstydzona/y: mój ginek kazał mi wykorzystywać m. ,
no i nic nie pomogło :zawstydzona/y: ale jak czytam ciebie to jakbym widziała siebie 4 lata temu :) , bo Ja termin miałam na niedziele - w czwartek byłam jeszcze na zakupach kupiłam 4 kg bobu żeby jeszcze się najeść przed karmieniem :-D oczywiście 3 kg zamroziłam :)
w piątek rano wyszedł mi czop z krwią i chodziłam po domu jak chomik w klatce , niemogłam znaleźć miejsca, czytałam na necie różne artykuły szukałam innych objawów, aż w w nocy z piątku na sobotę zaczęły mnie potwornie boleć plecy ... wyszłam z sypialni i płakałam w poduszkę, zwijając się z bólu, po jakimś czasie przyszedł m. nawrzeszczałam na niego, bo chciał jechać na poródówkę, a Ja mówie, że co powiem , że mnie plecy bolą ??
wściekła poszłam się wykąpać, ale bóle nie ustępowały, ni e mogłam siedzieć, wyprostowana chodzić,, tak mnie kręgosłup=plecy bolały :)
później po 3 rano bylo mi już wszystko jedno zgodziłam się jechać na porodówkę, ale jeszcze na wszelki wypadek na parkingu przed porodówka o 4 rano zadzwoniłam do swojego ginka i mówię mu, że bolą mnie plecy od kilku godzin i nic poza tym nic się nie dzieje, ale on kazał mi jechać na porodówkę więc stwierdziłam tylko, że już pod dnią stoję :) hehe
tym sposobem o godzinie 10 rano WOjtuś był już z nami :)

Trzymam mocno kciuki by u ciebie wszystko poszło zgodnie z planem :) chłopcy to z reguły Uparciuszki :) sami wybierają sobie odpowiednią date ;)

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczynki, przepraszam za milczenie, nie mam niestety dostepu do netu, wyjezdzam, wylaczam myslenie, internet i wszsytko inne pt tempki, leki, chce pojsc na zywiol zobaczymy co bedzie, potem nastepny cykl z gonadotropinami

przepraszam ze nie odniose sie do kazdej, ale za kazda trzymam kciuki

nuska moja niechciana @ to 19.11

buziaki i do uslyszenia i napisania, odezwe sie jak wroce, i jak bede miec znow zasieg :-)

Dzieki dziewczyny wy to naprawdę wszystko wiecie :)
Kiedyś pisała jedna dziewczyna ze jak ma się bóle owulacyjne to jest łatwiej począć chłopaka, jak się ma ten ból to powinno się w ten dzień starać? Czy to może być już za późno ?

To z ta soda naprawdę działa przed chwilą wypróbowałam i z ph 6 podwyższył się na 8-9 . :D

Ostatnia edycja:
reklama
Małe liski tak w ten sam dzien mam badanie :) tylko godzinę później :)

Manatha współczuje z tymi wymiotami oby to była tylko skórka

Zakręcona ależ ten Igorek uparty :)
Wszystko bedzie dobrze a do piątku dzidzia bedzie na 100% wiec czekamy na zdjęcie małego :)

Widzę ze dużo dziewczyn i dzieci teraz choruje współczuje u nas naszczęście wszyscy zdrowi a jak tylko czułam ze cos sie zbliża to chodZiłam w szaliku i wygrzal gardelko wiec przechodziło

Dzis oficjalnie odebrałam dyplom ukończenia kursu strzyżenia wiec juz mam wolne !!! :)

Dopiero co cieszyłam sie że juz mi objawy przeszły prócz bojących wielkich piersi ale dzis jest mi tak mdło ze za moment chyba kibelek będę przytulać blleeee

No i dziś obchodzimy 13 rocznice ślubu szok jak ten czas leci :)

Wy na swoim ślubie miałyście białe suknie czy w innym kolorze ? Bo ja miałam taka beżową hm taka moda była wtedy a teraz bardzo żałuje i marzę o białej sukni ślubnej :)

Niektórzy odmawiają śluby ale orientujecie sie czy np. Na 15 rocznice można zrobić takie odnowienie ? :)
Chciałabym wypożyczyć sobie wtedy biała suknie :) ha ha

Do góry