reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kate ja myślę że w następnym cyklu Ci się uda. Naprawdę te działania na dziewczynkę to dodatkowo nie sprzyjają chyba poczęciu. Ja chciałam spróbować O+12 ale owulka zrobiła mnie w konia i miałam test pozytywny w sobote więc w niedziele powinna być, a już zgłupłam bo w niedzielę to miałam cały dzień rozciągliwy śluz i bólu zero. Dodatkowo kreska wieczorem na teście nadal była może ciut bledsza a bólu zero. Zastanawiam się czy w tym cyklu wogóle ta owulacja była. Na dodatek w piątek już mnie zmogło że zasnęłam przespałam ciurkiem 12 godzin, chyba naprawde bylam przemęczona ... Ale też tak sobie myśle że ciągle mi nie sprzyja a to za duże zakwaszanie a to choroba a to mąż nie da rady :-(Teraz postanowiłam ze kupuję sobie inofolic i witaminy dla męża bo słabo to widzę :-(
Iweet także mam dołek, moje wszystkie koleżanki w ciąży są, jedna w pracy też i normalnie czasami chce mi się ryczeć, dodatkowo ta jesien taka niefajna
Matik, Liski trzymam kciuki za dziewczynki u Was, u mojej koleżanki lekarz w tym tygodniu co Wy jesteście dzisiaj jej na usg prenatalnym powiedział że widzi siusiaczka
Zakręciu widzę że nie chcesz nas opuścić :-)
Elmo to znaczy że mogłabyś otworzyć swoją działalność, fajnie że się realizujesz i coś robisz

reklama
Zakręcona pozostaje czekać, czy Igorek zdecyduje się wyjść przed czwartkiem. Wszystko możliwe z tymi wirusami. Teraz najważniejszy jest tylko pieniądz dla niektórych.

maran-atha czym mierzysz sobie ph. Bo ja mam takie paski, które tylko kolory pokazują. Ph śluzu w ogóle ciężko nimi zmierzyć. Jak się czuje teraz Ala? Już lepiej?

Kate nie jest łatwo z tymi staraniami. Ja myślałam, że będzie tak samo prosto jak przy córce, a tu niespodzianka :/. Też mam dość diety, tych tabletek i w ogóle.. Musi się w końcu udać.

Nuśka w końcu sobie wszystko uporządkujesz.

Justi moim zdaniem odstęp dwudniowy też jest trochę dziewczynkowy. Teraz pozostaje czekać. Jak temperatura? Szybki miałaś poród :)

ilaczek to masz typowe objawy ciążowe. Też chciałabym, by tak szybko się udało.

Kiraa trzymam kciuki. Odpocznij od tego wszystkiego :)

patka90 podczas bólu owulacyjnego jest większa szansa na dziewczynkę, zanim żołnierzyki dojdą do celum, też trochę czasu minie. Soda najszybciej podnosi ph :)

Matik gratki z okazji ukończenia kursu :-D Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Ja miałam w tym roku ślub i suknię białą, princesskę :) Możesz sobie odnawiać, kiedy chcesz ;) zazwyczaj są okrągłe 25, 50 lat. Mi żal mojej suknie sprzedawać tak bardzo mi się podoba. Ja też czekam na Twoje USG i jestem ciekawa.

Elmo dziękuje za fluidki :) zdrówka dla synka. Pewnie będzie ciężko bez antybiotyku :/ Kursy zawsze są przydatne, przynajmniej się rozwijasz.

iweet84 będzie dobrze, w końcu nam się wszystkim uda. Też mam czasami dość.

maggie zakwaszanie na dziewczynkę tylko utrudnia. W końcu trzeba uważać, by nie przedobrzyć. Nie jest łatwo starać się, bo zawsze coś wypadnie..

Elisse mam phmetr elektroniczny :) mialam tez paski, ale myslalam, ze zle pokazuja bo mialam bardzo mocno zielone taka zgnila zielen co by wskazywalo na ph ok 9 i wydawalo mi sie, ze to niemozliwe, ze takie wysokie bez sody dlatego kupilam phmetr i widze, ze faktycznie mam wysokie i paski nie oszukiwaly ;) ja sode uzylam tylko w pierwszym cyklu staran pozniej juz sprawdzalam phmetrem i sluz plodny mam zawsze o wysokim ph, po owulacj spada do ok. 6 a w czasie owulacyjnym mam 8.8-9.6 bez sody... ja pije Alka Seltzer Gold przez ok 2 tyg przed owulacja, pije wode z cytryna i syrop np. Robitussin i ph mam naturalnie wysokie... ;)

Matik wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy, ja kiecke mialam biala na swoim slubie ;)

Elisse dzięki :)
Kurcze jak człowiek tak dokładnie obserwuje swój cykl i wszystkie objawy to jakoś to wszystko się przedłuża. Jak narazie testy ovu negatywne...
Maran naprawdę masz bardzo wysokie ph tylko po zazdrościć :D

Zakręcona ty byłaś ostatnio chyba przeziebiona, prawda? Bo się mówi ze po takim przeziębieniu pod koniec ciąży organizm szykuje się do porodu. U mnie się sprawdziło tydzień po przeziębieniu urodziła się moja córcia :) i u innych dziewczyn tez tak było
Probowalas naturalnie przyspieszyć poród? Np. Jedzenie ananasa lub ciepła kąpiel i do tego odrobinę szampanika :) przypomina mi się jak ja cudówalam żeby naturalnie się zaczęło bo miałam tez termin na wywołanie a tak tego się bałam i mała postanowiła w końcu sama przyjść na świat ;)

Miłego wieczorku życzę :)

Elisse Ala jeszcze w dzien wymiotowala, wymeczyla sie okrutnie, ale wieczorem zjadla pol kromki chleba z maslem i sie przyjelo, wiec mam nadzieje, ze noc bedzie spokojna i odpocznie bo byla dzis zupelnie bez sily i o 19stej juz spala wykapana...
Patka ja nie wiem jakie ph mialam orzed dziewczynjami, ale chyba niskie bo Maje mam po diecie dukana a ona zakwasza... ja nigdy sniadan nie jadlam i zawsze tak bardziej dziewczynkowo sie zywikam, teraz od jakich 2-3 lat zmienikam swoje upodobania kulinarne i na pewno jem zdrowiej wiecej owocow warzyw itp. Ph mam wysokie juz od jakich 2 lat odkad zaczelam sie obserwowac i badac w kirunku zaplanowania syna... a jak u Ciebie z ph dieta, pijesz napoj sodowy lub ASG lub wode z cytryna?

Maran pije napój sodowy(co dwie godziny i nie więcej jak 7x tak? i jak nie zapomnę to wodę z cytryną.
Ja od roku jem zdrowo bo mam indywidualna dietę, chodzę do dietetyczki. Może rok zdrowego odżywiania to za mało albo po prostu tak mam hehe

Patka a badalas moze sobie mineraly i hormony? To by Ci na pewno duzo powiedzialo. Ja w sumie potas i sod mialam chlopczykowy jak badalam w maju pozniej nie ponawialam badan, ale mysle, ze jest dobrze bo diete trzymam a do tego pije ASG wode z cytryna i jem jeszcze wiecej bananow pomidorow ziemniakow i suszonych owocow niz wczesniej... zeby miec obraz czy dieta i suplementy skutkuja trzeba by zbadac mineraly no i hormony, zeby zobaczyc z jakiego pulapu startujemy...

reklama
Jutro postaram się Was nadrobić, brakuje mi bardzo pisania z Wami na bieżąco.

Daję Wam kochane znać, że zakręconej odeszły wody i pojechała już do szpitala, nadszedł więc ten wielki dzień :-)

zakręcona
- to już dziś przytulisz swojego syna a z oczu popłyną łzy wzruszenia, trzymaj się dzielnie a ja kciuków nie puszczam!

Do góry