reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Macy jesteście bardzo daleko i rzeczywiście podróż dla was, jeszcze kiedy ty jesteś w ciąży to nie jest dobry pomysł. Jak się czujesz? piszesz, że brzuch ci się napina, kiedy będziesz u lekarza na kontrolnej wizycie? może w kolejnych ciążach to normalne że wcześniej odczuwamy skurcze, napięcia? Ja też ostatnio zaczynam "czuć" podbrzusze, coś tam się dzieje - małe skurcze? nie wiem, ale czasem mam różne pobolewania np jak szybciej wstanę z łóżka. A poza tym wymioty nie mijają, nie lubię narzekać, ale już mam dosyć :/...ale pocieszam się, już się nie mogę doczekać usg, idziemy w środę na 9:00 :)

reklama
Macy przykro mi... ja tez nie bylam na pogrzebie ani mojej ani mojego meza babci, moja umarla jak bylam w 3 trymestrze i juz latac nie moglam, a Adama po porodzie Mai, mala jeszcze miesiaca nawet nie miala... wspolczuje serdecznie i uwazaj na siebie najbardziej jak to mozliwe, choc pewnie to nie takie latwe...
Male liski Matik trzymam kciuki za sliczne dziewczynki &&&&

Piranha u mnie właśnie jest podobnie. Choć dziś małą poszalała i obudziła się po 9 :)

Verita to bardzo szybko dowiedziałaś się płeć dziecka.

Nuska może w tym problem, że tak blisko mieszkacie. A ona cały czas próbuje swoje wtrącić.
Nie mogłabym też potem mieszkać tam. Policja niestety w większości przypadków się nie popisuje niestety.

macy najważniejsze, że w sercach jest babcia. Nie zawsze można przyjechać z tak daleka. Koniecznie zapytaj o to napinanie się brzucha i magnez.

maggie ja nie mogę narzekać na moich teściów, ale kto wie jakby to było, gdyby bliżej mieszkali.
Z takim nocnym Markiem u nas też trudno o małe co nieco. Bo wieczorem już padam ;)

małe liski to już niedługo usg :) może rzeczywiście w kolejnych ciążach wszystko się szybciej odczuwa.

matik odliczasz dni do wizyty? Te kilka dni szybko minie.

verita jesli moge prosic, podaj mi date listopadowej @ :)

elisse odelglosc to raz, dwa - jej charakter. Ona po prostu taka jest, zawsze probowala wsciubic nos w Nasze zycie, ale o ile ja jej na to nie pozwalam, Ł. jest taki jak ojciec, nie umie sie jej postawic,najczesciej kiedy ona nadaje siedzi cicho nooo chyba ze rzeczywiscie dzwignie mu cisnienie.Co smieszniejsze w domu to jest az nazbyt wyszczekany,a ledwo ona pojawi sie na horyzoncie to zmienia sie w obraz nedzy i rozpaczy:wściekła/y: nie ma to jak mamusia terrorysta :-p

macy a kiedy masz jakas najblizsza wizytke u lekarza ?? powiedz mu koniecznie o tym co Cie martwi.

maggie tak, uslyszalam w radiu wlasnie, ze podczas libacji oblal towarzystwo z ktorym sie bawil jakas zraca substancja ... w glowie mi sie nie miesci gdzie ludzie rozum zgubili :no:
Mama Ł. tez wiele Nam pomaga, dlatego nie powiem ze to zly czlowiek bo bym sklamala. Ale fakt faktem za bardzo sie we wszystko miesza,doskonale wie, ze tego nie lubie, wiec po katach rozmawia z Ł. ktory wiadomo jak jest - powiedziec - Nie wtracaj sie - nie potrafi. Oczywiscie ona twierdzi, ze wszystko wynika z troski, ze ona by wiele razy chciala pomoc, ale Agnieszka ja stawia z boku....nosz kur** ale ja nie mam zamiaru zaprosic jej do swojego lozka bo wystarczy jak dochodzila sie ze mna ze to ja nic nie wiem odn. problemow z plodnoscia, ze powinnam sluchac sie lekarzy bo oni wiedza najlepiej ! No tak, pewnie dlatego ze wiedza najlepiej mialam stwierdzona torbiel ktora to byla powodem jak uwazala lekarka niemoznosci zajscia w ciaze,i ktora to potem okazala sie byc pozostaloscia po niepeknietym pecherzyku i w dniu zabiegu juz jej nie bylo...ach szkoda gadac, ale powiem Ci ze z domu nawet teoretycznie dobrego mozna wyniesc wiele rzeczy ktore nie maja prawa bytu w codziennym zyciu. Codziennie wychowuje dwojke dzieci mimo ze swoje mam tylko jedno..

A ja dalej w pracy. Dzis to normalnie przesada :baffled::-( z domu wyszlam o 7.45 a tu za chwile strzeli 12h...

Jeszcze raz dziękuję. To bbyla babcia m, nie moja, chociaż szczerze nie ma to dla mnie znaczenia, bo tyle ciepła, miłości i wsparcia od niej dostałam... Od ponad roku zyla juz w trochę swoim świecie, ale ja mam obraz takiej wcześniejszej. Zastąpiła mi moje babcie, a teraz odeszła. :-( Ehhhh...

Nuska, wizytę mam jakoś 18. Chociaż nadal nie jestem zdecydowana, co do tego szpitala. Mam na oku jeszcze jeden. Chyba szukanie lekarza i szpitala wchodzi mi juz w krew... ;-) Ale dla mnie maluch po porodzie to podstawa.
Male liski, biedna jesteś... Czekany do środy na nuba.

reklama
Hej dziewczyny :)
Pytanko do tych które starają się o chłopczyka lub którym już się udało
Staracie się tylko jeden raz po pozytywnym teście owu (po 12-15h) i potem już w ogóle? Tylko jeden raz?

Pozdrawiam ;)

Do góry