reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam
przeczytałam na szybciutko, postaram się być teraz na bieżąco
macy super, ze szpital znalazłaś, możesz być spokojna,
dziękuje za post o szczepieniach, nic dodać nic ująć, mam identyczne zdanie,
jeszzce dopytam , jajka są polecane w diecie chłopczykowej?
aljul jak kotek się nazywa?
Kira a Wasz kotek jakie dostał imię?
airfix robili Ci próby wątrobowe? ja jak brałam tabletki antykoncepcyjne
to warunkiem żebym dostała receptę musiałam raz do roku robić próby wątrobowe, lekarz mi mówił
że różnie tabletki działają na wątrobę

ja dzisiaj byłam w szkole( nasze przedszkole jest połączone ze szkołą)
były uroczystości dla nauczycieli połączone z pasowanie pierwszych klas,
jestem w Radzie Szkoły tak więc musiałyśmy działać, ale wszystko fajnie wyszło

reklama
lilly, niech moc będzie z Tobą! :-)

Matik
, ten niebieski suwaczek to żeby nie zapeszać? :-D

macy, hehehe :-D Czuję się dobrze tylko ostatnio coś nie mam sił na nic, jesienna szaruga za oknem mi na pewno nie pomaga ;-) Przeciwciała mogłabym już sprawdzić ale niestety funduszy na to zabrakło. Podobno (rzadko ale jednak) zdarza się, że jest słaba przenikalność bety hCG z krwi do moczu, warto zatem zrobić test z krwi.

Ja zrobiłam dziś pierwszy raz lasagne, o tak wyszło:

Zobacz załącznik 649023

Krzyś zjadł całą porcję ze zdjęcia :-), Kaja (a to niejadek, który większość posiłków tylko podziubie i zostawia) też pochłonęła swój kawałek, wykroiłam jej kostkę, dałam nóż i widelec i sobie poradziła :-)

Ostatnia edycja:
Macy ja też gdybym miała syna i córkę to przy kolejnej ciąży pewnie też byłoby mi to obojętne czy będzie synuś czy córka - tak myślę:tak:. Ja zawsze chciałam mieć 2 dzieci bo tak też było u mnie w domu a jednak cały czas chodzi za mną kolejne dzieciątko:tak:.
Interpretuję to w ten sposób że albo mam nie mieć tej córki albo też mam się o nią bardziej postarać;-) więc próby z pewnością będą podjęte.

Piranhiu dziękuję. Kotek nazywa się Chaki. Na dniach postaram się wrzucić kolejne fotki kotka.

Piranhu, Ty niedobra kobieto! Ja tak lubię lasagne... Boooo. A tu mozzarella taka droga. Idealna. No i znowu zatęskniłam za IT. :-( Tu wczoraj pyszne pierożki pieczone jadłam - coś wspaniałego. W sobotę jadę znowu. :-)
Matik, spokojnie - ja nie czuję się oskarżana. Pytałaś dlaczego, odpisałam. :tak: I dziękuję. :-) Sprawę szczepień wcześniej warto sprawdzić. Żeby mieć czas na spokojnie przegryźć. :tak: Kto czyta, nie błądzi.
Aljul, ale ja Cię też kochana rozumiem. :-) Napisałam już Małe liski - gdybym miała trzech synów, to bym te plemniory żeńskie zębami wybierała - a pewnie jak dwóch w kolejności jeden po drugim też. ;-) Marzenia trzeba spełniać. :tak: Ja też chciałam mieć córkę. I mam. Nie kryłam się z tym. Ale moja córka to niezłe ziółko jest. :-D
Kate, Ty wiesz, nie? ;-) Ja nie wiem, czy jajka są w diecie chłopczykowej, ale ja jem dużo jaj. :-D W każdym razie moja dieta dziewczynkowa nie jest. Zawsze jem śniadania - czasami owsiankę w orzechami, cynamonem i jabłkiem, czasami omlety z bananem i kiwi, jajecznica z pomidorami, sporadycznie kanapka. Jem wołowinę, sporo warzyw, owoców. No u mnie córka by już nie przeszła. Poza tym mój mąż ma dietę dość specyficzną, więc pewnie u niego testosteron w górnej granicy. Nie mogę się doczekać, żeby mu powiedzieć. :-)

Ostatnia edycja:
Macy :) GRATULUJE I biore Twoje chłopczykowe, moge nawet wziac wszystkie bo wiekszosc chce tu babeczki ;) a te co chca synów to podziele sie Twoimi, Dorci I Vivienki bo tez sie podzieliły ze mną ;) Mam nadzieje, ze ten mój wykres nas tu wszystkich nie oszuka bo już mnie tak nakreciłyście, że przykro mi bedzie jak sie okaze, ze to jedna wielka lipa :zawstydzona/y: bede sie bała teraz testa zrobić...:zawstydzona/y: co do szczepien to u mnie na gruzlice szczepia dzieci po ukonczonym 1 miesiacu zycia... ja szczepiłam tu dziewczynki tymi "obowiazkowymi", ale moje dobrze tolerowały szczepionki, nigdy nie goraczkowały nic sie zlego nie dzialo... ale rozumiem tez tych którzy nie szczepia... czasem trudno wybrac co lepsze...

Kate, jacy oni są słodcy! Jeden bardziej od drugiego.
Maran-atha, zrobię sikacza za Ciebie. Chcesz? :-D Uda się. Zobaczysz! Tempka pięknie się pnie, po spadku. Wierzę w to, tak samo jak w Ilaczka wierzyłam. Czuję pozytywne wibracje. :tak: Serio.

reklama
Do góry