reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuśka, moja babcia nie była gorsza, jak byłam mała i pomieszkiwałam z nią na wsi to przynosiła mi świeżą wątróbkę cielęcą, którą jadłam na surowo. Podobno dobre na krew :sorry2:A tak przy okazji - obiecujący wykresik :tak:&&&&&&&&&&

Macy, jak zdróweczko i samopoczucie? Dawno się nie odzywałaś.

Piranju, dzisiaj byłam na USG i mam 2 pęcherzyki wielkości 23x17 i 18x12mm w dwóch jajnikach. Chyba po moich ostatnich przejściach coś mi się z hormonami pomieszało bo nigdy nie miałam 2 pęcherzyków naraz i owulacji w 20-21 dc !!! Jak myślisz czy z obu pęcherzyków może coś być (bo oba rosną), czy jest za duża różnica w wielkości? Jestem kompletnie zielona w tym temacie :happy:

Miłego wieczoru Dziewczynki!

reklama
Anette, dziękuję za wywołanie. Czytam, choć nie zawsze mam czas pisać. Mój mąż wyjechal w delegację i teraz będę odliczać godziny i martwić się, bo jest w Afryce. :-( Poza tym córkę mam chorą. Byłam wczoraj u lekarza i osłuchowo jest czysta, gardło blade, uszy czyste. Stwierdził, że to alergia, ale ona już takie akcje kaszlowe miała przy okazji przeziębień. Trochę boję się pakować w nią leki antyalergiczne, bo one obojętne dla organizmu nie są. Więc zawsze coś musi być. A Ty chciałabyś mieć bliźniaki? ;-)
Nuska, trzymam kciuki! Wykres wygląda bajkowo.

hej dziewczynki.

Porannie na chwile wpadlam zeby przekazac newsy. Oczywiscie liche..test zrobilam, zmierzylam rano tempke i doszlam sama do wniosku ze.." a moze ? ". No ale moje " a moze " szybko sie naprostowalo.Test 10 Pink Test, wynik jednoznaczny, ani cienia cienia nie widzialam ani cienia tego cienia cienia wiec w sumie mozna rzec ze d**** blada, czekam na @ i do boju od nowa :zawstydzona/y: Moze jak Ł. zmieni zmiany na normalne, to bedzie lepiej przede wszystkim wiecej czasu na serducha bo teraz ich jak na lekarstwo. Pewnie dzis bede miec zly humor,aaale dobrze ze Ł. ma wyplate :rofl2: kupie sobie cos na pocieszenie.

Annette jesli dobrze pamietam to ten pierwszy pecherzyk masz juz taki na granicy pekniecia :) jesli drugi nadgoni pierwszy to byc moze pekna obydwa, czego oczywiscie Ci zycze :tak:

macy wyglada wyglada, ale to tylko moje Archiwum X znowu sie odzywa :wściekła/y: tempka w gore a test negatywny, nie ma to jak dobic sie z samego rana :ninja2:

aljul ja bym sie pewnie zapakowala do kupy i pojechala wczesniej :p !! ale do soboty juz niedaleko, kupiliscie juz wszystko ??? :-)

Airfix te majciochy siateczkowe juz kupione :-) wlasnie zeby uniknac podobnej sytuacji wybralam body na dlugi rekawek +pajacyk i body na dlugi+kaftanik ns zatrzaski+śpiochy Bo z tego co pamietam to musza buc dwa dlugie rekawki

Nuuska pewnie za wcześnie ns test za pare dni zrob jeszcze raz Wykres,bardzo ladny tfu tfu zeby nie zapeszyc &&&& a na zakupy idz i tak :-) i pochwal sie później co kupiłas :-) jak w pracy?

Macy duzo zdrówka dla córci i pamiętaj ze masz die oszczedzac :-*

Vivienka,Lily co u Was??? :-)

Nuśka cieszę się że operacji Oli odroczona i oby nie była potrzebna. Wykres bardzo ładny &&&&&

Airfix jak u ciebie, testowałaś dziś?

Annette kciuki zaciśnięte za bliźniaki/bliźniaczki :) niech się uda

Aljul sto lat dla synka! i zdrowia dużo dla ciebie

Macy dzielna kobieto trzymaj się :) kiedy mąż wraca z tej Afryki?

Witajcie,

Małe liski dziękuję:* kochana
Jak się czujesz? Zapomniałam Ci napisać - moja koleżanka ma 3 synków i za każdym razem ja tylko mdliło - bez wymiotów i jak była w tej ostatniej ciąży to ja mówię do niej że teraz może córka będzie - na to ona że na pewno nie bo w 2 poprzednich ciążach tez ją tak mdliło i nie wymiotowała - i miała rację więc jestem pewna że u Ciebie jej teoria się sprawdzi:tak: i będzie z tego Agniesia - &&& cały czas za Nią zaciskam i nie puszczam:tak:

Nuusiu ten Twój wykres wygląda naprawdę bardzo obiecująco:tak:
Nie możemy po kotka jechać wcześniej bo jutro ma jeszcze szczepienie, a w sobotę M pracuje do 14 i jak tylko skończy to od razu jedziemy
Mamy już dla niego wszystko:tak:, Pani z hodowli do kuwety podpowiedziała nam żeby zakupić pelet i wsypywać (do kupienia np. w OBI) - ponoć fajnie się sprawdza i cena dość przystępna - zdaje się że za 7kg zapłaciliśmy 16zł

Zakręciu u mnie też sprawdziły się pajacyki i za 2 razem tylko to brałam do szpitala ze sobą - kompletnie nie sprawdziły się ubranka z weluru - moje dzieci strasznie się w nich pociły i nie lubiły w nie być ubrane - były bardziej płaczliwe wtedy - jak je tylko przebrałam w bawełniane bodziaki kwękanie ustępowało:tak:

Zakręciu, Kochana, jak się oszczędzać przy dwójce dzieci i ciąży? :-D Staram się bardzo. Odprowadziłam syna na przystań, a sama do wyrka. W ciągu dnia też się przespałam - córcia przyszła do łózka i obie odjechałyśmy. Jeszcze jutro będę mogła poleniuchować, a potem wraca codzienność. Co do ubranek - u nas sprawdzało się body z krótkim albo bez rękawka i do tego pajac rozpinany od szyi po same pięty. ;-) Nie lubiłam śpiochów, bo rozpinać to na zmianę pieluchy - wrrr. A body z długim u takiego maluszka - jak te rączusie w te długie rękawy włożyć czasami, nie wiedziałam. ;-) Ale Ci zazdroszczę. Też bym chciała być już na takim etapie. Jak się czujesz? Woda coś schodzi? Ja niestety też bardzo wodę nabierałam pod koniec ciąży. Pamiętam, że pierwsze siusiu po porodzie i nie mogłam uwierzyć - chyba przez 5 minut siusiałam. :-D :rofl2: To był czad.
Małe liski, 24 dopiero... Od wczoraj nie mam żadnych wieści od niego i zaczynam się martwić, że scenariusz pt. nie będę miał dostępu do telefonu i netu się sprawdzi. No nic - trzeba spiąć poślady i myślec pozytywnie. Co zrobić.
Nuska, może jeszcze test zaskoczy, bo takiego wykresu u Ciebie jeszcze nie pamiętam. :-)

Macy jesteś bardzo dzielna. Podziwiam
Airfix testowalas ?
Male liski myślę ze objawy nie są związane konkretnie z płcią. Ja przy synku non stop wymiotowalam. Ale u Ciebie na pewno jest dziewczynka bo bardzo duzo zrobilas
Ja mam tydzień do okresu a czyje sie tak napompowana i bolą mnie piersi jakbym miała dostać jutro, jakiś pms mnie dopadł
Nuuska dopóki nie ma okresu jest nadzieja

Nuśka, dziękuję. O bliźniakach nigdy nie myślałam bo u mnie w rodzinie nigdy nie było, ale jakby się trafiły to bym się bardzo cieszyła. Ale zejdę na ziemię, i modlę się chociaż o jedno :-)
U Ciebie tempka poszybowała że ho ho :szok:&&&&&&&&& i nie wszystko jeszcze stracone.

Macy, leki na alergię mogą zrobić więcej dobrego niż złego. Nieleczona alergia w astmę się może przekształcić. Zrób Malutkiej testy, będziesz wiedziała kiedy leki dawać. Moja córka jak była malutka to jakakolwiek, wydawało się, ze nic nie znacząca infekcja kończyła się zapaleniem płuc. Później okazało się, ze ma alergię na brzozę i mleko krowie. Wystarczyło trochę zająć się tą alergią i jest dużo lepiej :tak:
Zdrówka dla córeczki.

Liski, dziękuję.

Zakręcona, ja uwielbiałam ubierać dzieciaki w pajacyki, są bardzo wygodne przy zmianie pieluszek.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam wyniki glukozy 100mg prosze Was czy jest ok?
ImageUploadedByForum BabyBoom1412765953.028037.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1412765953.028037.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412765953.028037.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 43
Do góry