reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik, glukozę na czczo masz ciut za wysok - oni liczą od 92, Ty masz 99. Jeśli dobrze rozumiem hiszpański. O ile była na czczo. Potem pierwszy wynik wysoki, ale jeszcze w normie, drugi niski - i pewnie to jest dziwne, trzeci w normie. Musisz robić jeszcze raz?

reklama
Ja tylko tak na chwilkę- miałam zatestować dziś w 10dpo- u mnie nie ma śladu cienia nawet :) czuje że @ się zbliża, więc z tego cyklu nic raczej nie będzie :) Jeśli do niedzieli nie dostanę @ wtedy zatestuje

Hej!

Matik, w takim razie to muszą być jakieś inne badania ...choć właśnie te między 11 a 14 tygodniem nazywają się przesiewowymi. Kciuki za wyniki! Prześliczny dzidziuś! Tak jak wspomniała aljul to są koty rasy Ragdoll.

aljul, te dni oczekiwania na koteczka są mega emocjonujące :-) ...z mega finałem emocjonalnym przy odbiorze :-)

zakręcona, ja podobnie jak wiele dziewczyn polecam pajacyki założone na body, ja nigdy śpiochów nie używałam a pajacyki bardzo długo służyły moim dzieciaczkom :-)

Airfix, dla mnie koszmarne w szpitalu było zawiązywanie w ten rożek, położne tak wiązały, że robiły z dziecka unieruchomioną mumie a po moich wiązaniach dziecko zawsze się wyswobodziło :-D

Nuuuśka, wykres bardzo obiecujący ...ale lepiej się nie nakręcać, sama zresztą wiesz, lepiej mieć niespodziankę jak kolejny zawód ...choć jak już wspomniałam czuje pozytywne wibracje z tego wykresu ale zapomnijmy o tym :-D Szaliki i czapki powiadasz hahaha :-D

Annette, jak najbardziej oba mogą pęknąć :tak:, oba są duże więc widać, że ten pierwszy prawdopodobnie nie dał rady zablokować wzrostu tego drugiego (dominujący pęcherzyk wydzielając specjalny rodzaj białka blokuje wrażliwość pozostałych pęcherzyków na działanie FSH), trzymam mocno kciuki za podwójne szczęście! :-)

macy, będę się powtarzać do upadłego ale mega szacun :-)

Nuuuśka, dopiero teraz doczytałam, dziś dopiero 11 dpo a zaobserwowałam, że testy wchodzą pozytywne po 3 dniach od implantacji, u Ciebie implantacja pasuje w 9 dpo (to statystycznie najczęstszy dzień implantacyjny) a wówczas test 10-tka wyjdzie w 12 dpo (u mnie tak właśnie było - implantacja w 9 dpo i cień cienia na 10-tce w 12 dpo).

Matik, doczytałam o wynikach, wg mnie w porządku choć glukoza na czczo troszkę za duża, jednak spadek glukozy jest w porządku, troszkę jednak dziwne, że poziom po 180 minutach jest wyższy jak po 120 ;-), hmmmmm.

Airfix, piękny wykres, ja bym zrobiła decydujący test dopiero w piątek.

aljul śliczny kotek :) mi się podoba trochę inne umaszczenie, ale to zawsze kwestia gustu. Wszystkie są ładne. Co to jest ten pelet? Ja do kuwety używam żwirku teraz. Można go wyrzucać do toalety.

Nuska podziwiam, ja bym nie była w stanie zjeść takiej wątróbki już nie wspomninając, że nie lubię. Zwróciłabym ją tą samą drogą. Oj, a liczyłam na dwie kreseczki w teście. To może przy lepszych zmianach w pracy się uda. U nas też w tym miesiącu kiepsko było ze staraniami. Jako że dostałam @ proszę wpisz mi kolejny spodziewany na 5 listopada i zaczynam drugi miesiąc starań.

Annette też podziwiam z tą wątróbką.To późną będziesz mieć owulację :)

macy dziwnie z tym kaszlem. Może wapno na początek wystarczy? Mocny ma ten kaszel? Albo coś się dopiero zaczyna.. Też odliczałabym godziny do przyjazdu męża. Ciężko pewnie z dwójką dzieci odpocząć trochę.

male liski ja z córką miałam tylko mdłości. Ani razu nie wymiotowałam, więc raczej jest to sprawa indywidualna.

Airfix w takim razie trzymam jeszcze kciuki do niedzieli.

Dziewczyny tak się ostatnio zastanawiałam. Czy starając się o chłopca powinno się rzadziej serduszkować? Czyli mam w dzień owulacji np i potem 5 dni przed owulacją? Moe w owulację i potem dzień po, czy lepiej nie? Normalnie zgłupiałam i sama nie wiem.

elisse, a jakie umaszczenie Ci się najbardziej podoba? :-) Starając się o synka najlepiej działać co mniej więcej 4 dni z finałem w okolicy kilkunastu godzin przed owulacją.

Piraniu dzieki tu robi sie od 10 i to bedą te badania ImageUploadedByForum BabyBoom1412772406.855177.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1412772406.855177.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412772406.855177.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 37
Macy dzielna babka z ciebie i ja chylę czoła :tak:Niech szybko czas zleci do 24go
Aljul ale fajnie że będziecie mieli kotka - chłopcy oszaleją ze szczęścia. Dzięki kochana :* :) zobaczymy już niedługo, pewnie za parę tygodni, kto u mnie mieszka ;) staram się nie nakręcać, nie myśleć - chociaż to mega ciężkie, tym bardziej, że ciąża prawie pod każdym względem inna niż z chłopcami. Mój mąż to też widzi, że jest inaczej niż poprzednio i on bardzo wierzy tak jak ty, jest przekonany, że rośnie nam córcia. Ale oczywiście przewertowałam fora i in -gender również i na dwoje babka wróżyła z tymi "innymi" objawami. Te moje znajome, które miały natarczywe, częste wymioty mają córki, ale z drugiej strony ja mogę być pierwszym wyjątkiem od reguły :-D Nastawiłam się na chłopca, i wydaje mi się, że czuję że to trzeci chłopczyk ;) Ale powiem ci, że dobrze mi też z taką myślą - wczoraj znajoma urodziła drugiego chłopczyka, jak zobaczyłam zdjęcia pięknego brzdąca, ledwo powitego, wzruszyłam się bardzo i pomyślałam że bez względu na płeć, to wzruszenie i szczęście po porodzie będzie u mnie takie samo. I już się nie mogę doczekać tego przywitania :)
Zakręcona ja również potwierdzam - pajace i dla mnie były najlepsze. W chłodniejsze wieczory pod pajacyk zakładałam chłopcom body z krótkim rękawem. Jeju już niedługo i będzie we trójkę :)

Kciuki dziewczyny za pozytywne testy

reklama
Piranhiu ooo tak....mega emocje nam towarzyszą, starszy synek co dzień odlicza dni i kilka razy w ciągu dnia mi przypomina ile jeszcze zostało do soboty, obaj przygotowali już zabawki dla kotka i ....przetestowali drapak;-) - ależ to jest fajna zabawka:-)

Matik chłopcy już wiedzą o dzidziusiu?

małe liski aż oczy przecieram ze zdumienia jak te tygodnie na Twoim suwaczku szybko mijają
ja też już bym chciała małego dzidziusia, myślę że i mój M też do tej decyzji dojrzewa - że nie odpuszczę w tej kwestii chociaż teściowej po swojej stronie mieć nie będziemy z pewnością - ona mówi że 2 dzieci wystarczy - ale ja mam jej teorie w nosie

Ostatnia edycja:
Do góry