reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maggie, Dorciu, justi - dziękuję, kotek nazywa się Chaki:)

Moja mama mnie cały czas straszy że się tym kotkiem raz dwa ucieszę - mam nadzieję że taki nie będzie

Nuusiu &&&& za II kreseczki

Zakręciu dziękuję w imieniu synka,
Jeśli moge Ci coś podpowiedzieć to ja do szpitala po porodzie naturalnym zakupiłam sobie saszetki TANTUM ROSA i rozpuściłam zdaje się w 0,5l butelce - przynosiło mega ulgę dla rany

Dorcia to i ja sobie złapie trochę tych podwójnych ~~~~fluidków~, schowam do kieszeni i za jakiś czas będzie jak znalazł;-)
Tez miałam zgagę w obu ciążach, dopiero w 2 jadłam migdały i pomagały tylko musiałam je długo żuć (na miazgę) i powoli przełykać - spróbuj tak

Kate raz jeszcze dzięki, bardzo mi się podoba bransoletka - chodzę w niej cały czas

Dziś przeczytałam że Ania P. chciała mieć więcej dzieci....kurcze jakie to wszystko jest niesprawiedliwe

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuusia Huraaa , czyli się udało:) Olcia nie będzie miała na razie operacji:) Wazne że wszystko jest w porzadku :) i pewnie bedzie nadal, ze nigdy ta operacja nie bedzie potrzebna :) Napisze Ci PW, bo nie bede tu nazwisk podawac:)

aljul Jak bedziesz wiedziała coś już wiecej od endo to daj znać :) Ale kociak pierwsza klasa ;) nawet synkowi nie bede pokazywac, bo znow mi odda wszystkie pieniadze zebym mu tylko takiego kupiła ;) jak się sprawuje w nowym domku??

Dorcia A to ja też łapam te różowo-różowe , a co się będę ;))

Justi_ A Ty testowałaś? czy czekasz tylko az się @ rozkreci i zaczynasz od nowa? Bo moze sie jednak nie rozkreci ;) U mnie tez raczej @ przylezie, czuje to juz w brzuchu i krzyżach ;)

Matik Ale piękna dzidzia ;)) Co z tym cukrem ??

elisse Dziekuje za kciuki :) Ja za Ciebie też zaciskam równie mocno :))

Alju juz mam te saszetki:) siostra mi powiedziala Rozrabia sie na 0,5 l :) dzieki za rady:) jak macie jeszcze jakies cenne rady to pisac laseczki:)

Airfix dziękuję, kotek będzie z nami od soboty - mam nadzieję że będzie dobrze się sprawował, jego Pani pisze że jest bardzo przytulaśny
Dam znać kochana - dziś dostałam skierowanie na TSH i FT4, Ft3 zrobię prywatnie, wizytę mam 23X

Zakręciu kupowałam też takie podkłady jednorazowe w aptece ( z jednej strony cerata z drugiej jakiś materiał lub wata) bo po porodzie sn pamiętam że dawali dodatkowo prześcieradło i trzeba było całe łóżko prześciełać i czekać trochę czasami na salową a te zabrudzenie w ciągu dnia trochę się zdarzały, a po cc podkładałam sobie podkład i jak się zabrudził to wywalałam, nikogo nie prosiłam żeby mi zmienił i rozkładałam nowy - czysty

Mamakaja zdaje się że Ty pytałaś o żółtaczkę - u mojego 1 synka była wysoka bilirubina i dopiero jak go odstawiłam od piersi to zaczęła ona spadać i mogliśmy wyjść do domku następnego dnia po tym spadku, a tak leżeliśmy ponad tydzień

Ostatnia edycja:
Airfix nie testowałam ... od kilku dni chodze nerwowa , od conajmniej 2 dni plamię, więc czekam tylko na @
i od początku znów pomiary, dieta, suplementy ehh :-(ciekawe jak długo to jeszcze potrwa ...

a jak twoja tempka ?? może obiawy nie oznaczają u ciebie nadchodzącej niechcianej @
jeśli tfuuu tfuuu tfuuu teraz by sie nie udało to co ? naprawdę będziecie starać się dopiero na wiosnę?

Aljul ragdolllki są przytulaśne , a twoja mama pewnie zakocha się w Chaki prędzej czy później od tego się nie da uciec :-)
ragdollek to moje marzenie kolejne na liście do spełnia :-) także bardzo pozytywnie zazdroszcze, że już za kilka dni bedziesz miała u siebie tego słodkego futrzaka :)

Dorcia łapię łapię i nie puszczam :) aż do nastepnego cyklu :) dziękuje :* :*
kochana powiadasz zgaga to może księciuniowi rosną włoski :)
macie już jakieś typy co do imienia ?

Ostatnia edycja:
Zakręciu jakie saszetki ...umknęło mi !!!! Aaaaaaaaaaaaaaaa to już wiem skąd taki wypasiony pomysł na pokoik ...szacun !!! Ale kiedyś na pewno się zgłoszę ...salon będę przemalowywać - doradzisz mi - prawda ???

Justi włoski powiadasz rosną ... ciekawe ...ciekawe ...sprawdzimy w lutym ! Imię ...nadal jeden wielki znak zapytania !!!

Hej! Ja tylko na sekundkę, nie doczytałam :-(

Nuuuśka
, wykres na razie bardzo ładny ale u Ciebie tempki potrafią być zwodnicze do 12 tygodnia ....no ale jakoś czuje pozytywne wibracje z tego wykresu :biggrin2: Co do koleżanki, to strasznie silna psychicznie osoba więc jakoś się trzyma :-(

Matik, badania przesiewowe w pierwszym trymestrze robi się między 11 a 14 tygodniem, jest to m.in. test PAPP-A ale u Ciebie chyba jeszcze za wcześnie? Trzymam mocno kciuki za niski cukier.

aljul, ależ on śliczny! Czekam w sobotę na szczegółową relację i oczywiście fotki :biggrin2: Wstawiam przy okazji zdjęcia moich futrzaków.

Zobacz załącznik 647454Zobacz załącznik 647455Zobacz załącznik 647457Zobacz załącznik 647458

Dorcia
, mnie zgaga tez męczyła ale dopiero w 3 trymestrze, ratowałam się Rennie, picie mleka pomagało na bardzo krótko. Buziaki!

reklama
Do góry