reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maggie, Dorciu, justi - dziękuję, kotek nazywa się Chaki:)

Moja mama mnie cały czas straszy że się tym kotkiem raz dwa ucieszę - mam nadzieję że taki nie będzie

Nuusiu &&&& za II kreseczki

Zakręciu dziękuję w imieniu synka,
Jeśli moge Ci coś podpowiedzieć to ja do szpitala po porodzie naturalnym zakupiłam sobie saszetki TANTUM ROSA i rozpuściłam zdaje się w 0,5l butelce - przynosiło mega ulgę dla rany

Dorcia to i ja sobie złapie trochę tych podwójnych ~~~~fluidków~, schowam do kieszeni i za jakiś czas będzie jak znalazł;-)
Tez miałam zgagę w obu ciążach, dopiero w 2 jadłam migdały i pomagały tylko musiałam je długo żuć (na miazgę) i powoli przełykać - spróbuj tak

Kate raz jeszcze dzięki, bardzo mi się podoba bransoletka - chodzę w niej cały czas

Dziś przeczytałam że Ania P. chciała mieć więcej dzieci....kurcze jakie to wszystko jest niesprawiedliwe

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuusia Huraaa , czyli się udało:) Olcia nie będzie miała na razie operacji:) Wazne że wszystko jest w porzadku :) i pewnie bedzie nadal, ze nigdy ta operacja nie bedzie potrzebna :) Napisze Ci PW, bo nie bede tu nazwisk podawac:)

aljul Jak bedziesz wiedziała coś już wiecej od endo to daj znać :) Ale kociak pierwsza klasa ;) nawet synkowi nie bede pokazywac, bo znow mi odda wszystkie pieniadze zebym mu tylko takiego kupiła ;) jak się sprawuje w nowym domku??

Dorcia A to ja też łapam te różowo-różowe , a co się będę ;))

Justi_ A Ty testowałaś? czy czekasz tylko az się @ rozkreci i zaczynasz od nowa? Bo moze sie jednak nie rozkreci ;) U mnie tez raczej @ przylezie, czuje to juz w brzuchu i krzyżach ;)

Matik Ale piękna dzidzia ;)) Co z tym cukrem ??

elisse Dziekuje za kciuki :) Ja za Ciebie też zaciskam równie mocno :))

Alju juz mam te saszetki:) siostra mi powiedziala Rozrabia sie na 0,5 l :) dzieki za rady:) jak macie jeszcze jakies cenne rady to pisac laseczki:)

Airfix dziękuję, kotek będzie z nami od soboty - mam nadzieję że będzie dobrze się sprawował, jego Pani pisze że jest bardzo przytulaśny
Dam znać kochana - dziś dostałam skierowanie na TSH i FT4, Ft3 zrobię prywatnie, wizytę mam 23X

Zakręciu kupowałam też takie podkłady jednorazowe w aptece ( z jednej strony cerata z drugiej jakiś materiał lub wata) bo po porodzie sn pamiętam że dawali dodatkowo prześcieradło i trzeba było całe łóżko prześciełać i czekać trochę czasami na salową a te zabrudzenie w ciągu dnia trochę się zdarzały, a po cc podkładałam sobie podkład i jak się zabrudził to wywalałam, nikogo nie prosiłam żeby mi zmienił i rozkładałam nowy - czysty

Mamakaja zdaje się że Ty pytałaś o żółtaczkę - u mojego 1 synka była wysoka bilirubina i dopiero jak go odstawiłam od piersi to zaczęła ona spadać i mogliśmy wyjść do domku następnego dnia po tym spadku, a tak leżeliśmy ponad tydzień

Ostatnia edycja:
Airfix nie testowałam ... od kilku dni chodze nerwowa , od conajmniej 2 dni plamię, więc czekam tylko na @
i od początku znów pomiary, dieta, suplementy ehh :-(ciekawe jak długo to jeszcze potrwa ...

a jak twoja tempka ?? może obiawy nie oznaczają u ciebie nadchodzącej niechcianej @
jeśli tfuuu tfuuu tfuuu teraz by sie nie udało to co ? naprawdę będziecie starać się dopiero na wiosnę?

Aljul ragdolllki są przytulaśne , a twoja mama pewnie zakocha się w Chaki prędzej czy później od tego się nie da uciec :-)
ragdollek to moje marzenie kolejne na liście do spełnia :-) także bardzo pozytywnie zazdroszcze, że już za kilka dni bedziesz miała u siebie tego słodkego futrzaka :)

Dorcia łapię łapię i nie puszczam :) aż do nastepnego cyklu :) dziękuje :* :*
kochana powiadasz zgaga to może księciuniowi rosną włoski :)
macie już jakieś typy co do imienia ?

Ostatnia edycja:
Zakręciu jakie saszetki ...umknęło mi !!!! Aaaaaaaaaaaaaaaa to już wiem skąd taki wypasiony pomysł na pokoik ...szacun !!! Ale kiedyś na pewno się zgłoszę ...salon będę przemalowywać - doradzisz mi - prawda ???

Justi włoski powiadasz rosną ... ciekawe ...ciekawe ...sprawdzimy w lutym ! Imię ...nadal jeden wielki znak zapytania !!!

Hej! Ja tylko na sekundkę, nie doczytałam :-(

Nuuuśka
, wykres na razie bardzo ładny ale u Ciebie tempki potrafią być zwodnicze do 12 tygodnia ....no ale jakoś czuje pozytywne wibracje z tego wykresu :biggrin2: Co do koleżanki, to strasznie silna psychicznie osoba więc jakoś się trzyma :-(

Matik, badania przesiewowe w pierwszym trymestrze robi się między 11 a 14 tygodniem, jest to m.in. test PAPP-A ale u Ciebie chyba jeszcze za wcześnie? Trzymam mocno kciuki za niski cukier.

aljul, ależ on śliczny! Czekam w sobotę na szczegółową relację i oczywiście fotki :biggrin2: Wstawiam przy okazji zdjęcia moich futrzaków.

Zobacz załącznik 647454Zobacz załącznik 647455Zobacz załącznik 647457Zobacz załącznik 647458

Dorcia
, mnie zgaga tez męczyła ale dopiero w 3 trymestrze, ratowałam się Rennie, picie mleka pomagało na bardzo krótko. Buziaki!

reklama
Do góry