reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuska wpisz mnie prosze z terminem @ na 12.10. A jak tam u Ciebie tempka dzisiaj?
Maran kiedy testujesz :-) ? Bo caly czas mam zacisniete &&&&&
Male liski sliczni chlopcy :tak: juz sie nie moge doczekac Twojego usg w srode i bijacego serduszka. Z tymi (.)(.) to akurat u mnie w ciazy z synkiem sie sprawdzilo i nie bolaly oraz za duzo nie urosly.
Airfix jestem kochana ale malo sie odzywam bo jakos tak staram sie nie nakrecac i wyluzowac. Zaczelam 6 cykl staran i od wczoraj znowu dieta i suplementy ale tez zapisalam sie na fitness i step i biore sie za siebie zeby tyle nie myslec. Powiedz mi bo tez bierzesz castagnus a z tego co kojarze to bralas go jeszcze przed staraniami i czy robilas po 3 miesiacach kuracji przerwe a jesli tak to jak dluga? Bo pamietam jak Pirania pisala ze w przerwie podczas brania castagnusa moze sie wszystko poprzestawiac temu pytam. Ja jeszcze mam dwa cykle z castagnusem a co dalej to nie wiem

reklama
Ana ale trzymają cię w niepewności :)
Elle ja wzięłam się za bieganie parę dni przed początkiem szczęśliwego cyklu i bardzo mi to pomogło - przede wszystkim nastrój miałam o wiele lepszy i chociaż na te pół godziny zapominałam o diecie, ph, staraniach...bardzo bym chciała i trzymam za to kciuki żeby to był twój ost cykl starań :)
Dorcia oczywiście że Kropek to Kropek :) powiedziałaś mężowi :)?
Annette jutro robię komplet badań, ale część będę robiła prywatnie i zastanawiam się czy jeszcze dokładać betę, tym bardziej że mdłości coraz większe, zaliczone jedno rzyganko więc chyba wszystko jest w porządku, oby. Może spróbuj wybrać się do gin na wcześniejsze usg? zobacz, ja tydzień temu krwawiłam, jechałam na ip z myślą, że już po wszystkim, bo wszystkie "objawy" na to wskazywały, byłam pewna że na usg nie będzie nic widać...

dziewczyny piszcie mi no tutaj, że wasze (.)(.) urosły sporo w ciąży z dziewczynkami, bo została mi tylko ta wskazówka, która daje mi jeszcze te 5% szansy :-D

Dorcia Ty juz nie kombinuj , mężczyzne masz w brzuchu i koniec ;)))

Elle Tak, robiłam przerwe po 3 miesiacach, ale tylko miesiac-tak chyba jest w ulotce. U mnie troche cykl przesunął, owulacje też.. jak go odstawiłam. Są dziewczyny ktore w ogóle przerwy nie robią tylko biorą od kilku lat. Ja przy Castagnusie sie lepiej czuje, nie mam bólów brzucha, bólów głowy przed i w czasie @- choc teraz powrocily od kiedy biore Femare. Ja i tak mam ostatni cykl stymulowany, wiec po tym cyklu odstawie znow Castagnus i powroce przed kolejna stymulacja w maju. Mi juz cos ciezko dieta idzie, strasznie mi sie chce czekolady z orzechami , jak tylko biore femare to jakby mnie nie wiem -moglabym nic nie jesc, tylko czekolade. Po serkach juz dostaje mdłosci, dziś kupilam specjalnie innej firmy i udało się przełknąć nawet ze smakiem ;) Popijam wszystko woda truskawkowa z Biedronki bo ma aspartam w składzie- moze się przydac do staran dziewczynkowych, bo ten Crystal Light to dla mnie za słodki, a no i Pepsi- bo mam cisnienie tak niskie ze ledwo funkcjonuje.

Vivienka
Jak USG wyjdzie OK, to ja bym nie robiła juz dodatkowo z krwi, no chyba że masz za dużo kasy :) Jesli by mnie niepokoiły jakies wyniki malenstwa wtedy bym sie poddała badaniu, ale jak bedzie wszystko dobrze, to raczej nie ma potrzeby- decyzja i tak nalezy do Ciebie.
Tetno niby wyzsze jest na dziewczynke....ale wyczytałam fora i nie sprawdza sie, tzn. 50/50 , u mnie było 160 i był synek.

Małe liski, nie wiem, czy u mnie to działa. Moje obserwacje - przy synu - nie mogłam się dotknąć, nie mogłam spać na brzuchu, zaraz po owu zaczęły mnie bardzo boleć piersi. Urosły dość sporo. Przy córce - piersi też dość mocno bolały i chyba były trochę większe. A teraz mnie bolą umiarkowanie i są duże. Musiałam juz dawno zmienić wszystkie staniki (buuu), a teraz jak próbowałam się wepchnąć w moje 75b to był śmiech na sali, bo wylewało się jak mogło. :-D Jedyne co przy córce było inne niż przy synku - miałam okropną cerę, dekolt. Teraz też mnie wysypuje, ale może to starość. :-D
Anette, Ty też masz już syna i córkę? Przywołuję do porządku kochana. Wszystko jest cacy! Ta ciąża też jest dla mnie zupełnie inna niż dwie poprzednie. Nudności prawie nie miałam - w pierwszej ciąży okropne, w drugiej było lepiej, ale były. Piersi mnie bolą, ale muszę je ścisnąć. Uderzenia gorąca to też objaw ciąży! Głowa do góry. Myśl pozytywnie. Jutro kciukam mocno.

Macy dajesz nadzieję kobieto :-D ciekawa jestem czy sprawdzi się u nas ta teoria (podobno chodzi tylko o rozmiar piersi, doczytałam o tym z polskiego wywiadu z gościem który przeprowadzał badania... - ciekawe jest bardzo wyjaśnienie tego zjawiska, nie wiem czy czytałaś abstract). Na pewno z chłopcami takie piersi jak mam teraz miałam około 6 miesiąca ciąży :-), dziś z ciekawości przymierzyłam swoje biustonosze do karmienia i okazały się dobre :szok::-) Ale z drugiej strony pomyślałam sobie, że może 3 ciąża to i możliwości większe, wszystko porozciągane:-D...pewnie rośnie we mnie piękny blond chłopczyk z kręconymi włosami :-)

dziewczyny zmykam, miłego dnia wam życzę, Annette trzymam kciuki, nie denerwuj się

Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, jesteście kochane ale...
nie bolą mnie wcale piersi, wszystkie objawy minęły, ja po prostu wiem, ze coś jest nie tak. Już się chyba pogodziłam i nie myślę pozytywnie tym razem choć na początku ciąży wiedziałam, ze na 100% wszystko ok bo po prostu to czułam.
Wyprosiłam USG jutro na 11, tylko muszę z kimś synka zostawić.

Macy, mam córkę i synka tak jak Ty tylko w odwrotnej kolejności :tak:
Chciałam Cię zapytać czy jadłaś kiedyś kimczi?I czy Ci smakowało? Wiem, że to koreańska potrawa ale z Tajlandii tam bliżej niż od nas ;)

Liski, co do objawów to na prawdę ciężko odróżnić czy nosi się synka czy córeczkę. Ale skoro masz większe (.)(.) niż w poprzedniej ciąży - to na pewno dobry znak ;-) Myślę, że nie powinno się porównywać objawów do innych ciężarnych, ewentualnie można porównać swoje objawy z poprzednich ciąż - chociaż to też żadna gwarancja, niestety...ale zawsze coś :)
Myślę, ze gdybyś zrobiła sobie jutro betę to by Cię mocno uspokoiło :) Będzie wysoka przy takich objawach :)

Ostatnia edycja:
Małe liski w ciąży z Młoda już po 20 tygodniu musiałam kupić nowy cyckonosz - mam go nawet do dziś ! I wiesz co ... duuuużo moim cycom brakuje żeby go wypełnić !!!
A mężowi - nie powiedziałam ! Zapisuję się na październik na 4D ... wtedy się dowiedzą i ja również ! Mam nadzieję że nic tam nie odpadnie ???

Liski ja mialam z 2 dziewczynkami duze piersi i bolesne, takie pelne byly, ciezkie i z zylkami... cudnych masz chlopcow i teraz bedzie Agniesia, tak czuje :)
Elle ja zatestuje pod koniec tygodnia planuje 18 wrzesnia jak mnie @ wczesniej nie ubiegnie... nie chce wczesniej bo jak ma cos byc to bedzie 18stego a jak nie to testowanie i tak nic nie zmieni... w tym cyklu mam wiekszy spokoj i dystans do calego cyklu... zwlaszcza, ze cykl tez pokrecony jest...

airfix, Daria, Dorcia dziekuje wam za wyjasnienie :-)

zrobie tak ze pierw wejde na usg i wtedy po nim zdecydujemy z mezem co dalej.

Daria u mnie lekarz nie proponuje NIC! nawet ostatnio musialam sie upomniec o badanie żelaza :/ a książeczkę ciazy dostalam dopiero w 12tyg... nie wiem jakos w tej ciazy w gumki sobie lecą... nawet na badaniu w 12tyg nie staral sie pożądnue wymierzyć dzidzi.. jak nie mógł dopchochwowo zobaczyc to zawsze mogl zobaczyc czy usg po brzuchu by wiecej zobaczyl... ale to kosztuje czas.... ach szkoda gadać.. niestety jak nie zaplacisz to jest jak na tasmie przy kasach....

male liski ja jakoś ani teraz ani w ciazy z corcia ani w pierwszej ciazy nie mialam bolacych piersi.Teraz tylko moj m zauważyl ze sa wieksze/pełniejsze. Mi jakos to w oko nie wpadlo

dorcia ciekawa jestem jak maz zareaguje na nowinę o jajeczkach ;-)

zakrecia ja nie moge!!! ty nam sie zaraz rozsypiesz.:szok:

reklama
Vivienka na pewno obrośnie w piórka !!! Jak na razie robię wszystko żeby myślał że jednak druga dziewczynka ! Jak jajca odpadną to przynajmniej nie będzie rozczarowania !

Do góry