reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Małe Liski, w obu ciążach (.)(.) bolały mnie równie mocno, także nie ma reguły. Przy dziewczynce objawy ciążowe mogą być lekko nasilone bo HCG szybciej wzrasta. Ja nigdy w ciąży nie miałam mdłości, z córką jedynie nie mogłam pić kawy i czytać nowych książek (!) bo mi źle pachniały. Z synem ciąża zupełnie bez efektów ubocznych, oprócz bólu (.)(.).
Co do mojego samopoczucia to jest złe. Przestały mnie zupełnie boleć piersi i mam złe przeczucia, mam uderzenia gorąca i ból jak na @. Właściwie jestem pewna, ze coś jest nie tak. W środę idę na USG, zeby potwierdzić moje obawy :-(
Jak Twoje samopoczucie? Trzymam &&&za Twoje USG ale tutaj jestem pewna, ze wszystko będzie ok.

Tymczasem siedzę z Młodym w domu bo ma wysoką temperaturę.
Pozdrowienia i miłego dnia !

reklama
Annette ja również miałam pobolewania jak na @ i do tego krwawiłam tak jakby zaczynała się właśnie @. A nie zaraziłaś się od synka? Ja miałam takie uderzenie gorąca parę dni temu jak chłopcy przynieśli z przedszkola jakąś infekcje - temperaturę ciała miałam wtedy wyższą, coś tam się tliło, gardło zaczęło boleć, ale nie rozchorowałam się, wszystko przeszło. Trzymam kciuki żeby było ok - w środę tak jak ja masz usg, o której godzinie?

Małe Liski, bardzo mnie wczoraj bolało gardło ale dzisiaj już jest lepiej. USG mam w środę o 16 ale może na jutro wyproszę, zobaczymy. Dam znać ale jak pisałam, nadziei już nie mam :-(
Powtarzałaś betę?

male liski Cudenka, Twoi mali bohaterzy ;) Co do tych bólów piersi to mnie z synkiem bolały, ale nie jakoś szczególnie, ale za to byłe wielkie:) No i do tego mega mdłości i wymioty całą ciąże.

Annette Prosze mi tu szybko odgonić złe myśli..... Ja do 12 tyg czułam że @ dostaje, mało tego latałam co chwile do wc bo mi się wydawało że własnie mi się leje coś po nogach-oczywiscie nic nie było. Uderzenia goraca tez miałam....ale i teraz mam w drugiej fazie cyklu- chyba u mnie to swiadczy o wzroscie progestronu, bo ten cykl i tamten normalnie tragedia, a jak przyjdzie wieczór czy noc to zamiast spac to sie kręce i zastanawiam czy się już uduszę czy zaraz :) Annette trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze &&&&&

macy Kciuki równiez trzymam za Twoja wizytkę &&&&

Elle Hop Hop , gdzie jesteś??

mamakaja gratulacje :)

zakrecona pieknie wygladasz , ciaza ci bardzo sluzy :)

verita ja mialam podobnie z malym tez bylismy w szpitalu ale na szczescie po inhalacji puscili nas do domu ale dzis to samo ;/ale chociaz juz nie wymiotuje ;/
zdrowia dla obu dziewczynek :)

male liski u mnie z tymi piersiami sie nie sprawdzilo z nadia duzo wieksze nie byly w ogole nic nie bolalo i nic nie bylo a z synami byly duzo wieksze a dotknąć sie nie moglam nawt jak spalam to mnie bolaly;/ ale to pewnie roznie bywa :)

Ostatnia edycja:
Milla nie obwiniaj sie za to co sie stalo... wiem co mowie ja tez stracilam w 17tyg dzidzie ; ( ale u mnie wydaje mi sie ze to byl stres i lekceważenie lekarza... plamilam od samego poczatku i nic mi nie dal.... wiem jak to boli... zobaczysz będzie dobrze ;-)

Ana ach ta twoja fasolka naprawde lubi sie chowac :zawstydzona/y: Daj koniecznie znac po badaniu!Dobrze ze wlaczylas na luz z nowina o plci napewno przy następnym badaniu to poplaci

Airfix kciuki zacisniete! Teraz musi sie podwojnie udac !!;-) jestem taka ciekawa czy ta dzidzia bedzie wieksza od corci... jak to jest z biciem serduszka u kogo bije szybciej???

nusia taciskam wszystko co idze za piękne Grube II krechy!!!!

daria​ piekna focia!!! U fotografa robiona
macy kciuki zacisniete za wizyte za tydzien moze bedzie juz coscik widac ;-)

male liski ach ekscytujący moment w srode,jestem pewna ze bedzie prześlicznie bijace serduszko! Mowisz chlopcy to leniuszki???Wyobraz sobie ze nawet pukanie usg nic nie pomoglo odwrocil sie bubus na boczek troszke pieknymi nozkami poruszal i poszedl spac :-D:-D

anette co to za zle przeczucia,szybko proszę je odrzucic!!!!a kysz!!!!! Trzeba byc pozytywnie nastawionym bo maluszki to czuja!!

sle fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ale nie wiem jeszcze jakie

ach ja dzis znowu do ginka ide :shocked2:cos mnie dol troche swedzi i boje sie ze mi sie cos przyplatalo....
pytanie za 100 punktow.... po co dokladnie przy prenatalnych badaniach pobierana jest krew?? Zastanawiam sie czy robic z krwia czy tylko usg? Jak wy robiliscie? Z kria 450zl a tylko usg 200zl :sorry2: POMOCY!!!

vivienka a lekarz ktores ci zalecal czy sama sobie od siebie robisz ? bo u tej co chodzilam w de to ona ten z krwia zawsze każe robic dodatkowo jak ktos chce , ( duzo premie ma od tego :-D)jeszcze mi mlowi ze musze sie postpisac ze np niewyrazilam zgody na to badanie na wlasne ryzyko :) a w pl nie kazali robic zadnych dodatkowych badan :-D jak nie ma potrzeby :) szczerze nie wiem bo nigdy nic nie robie dodatkowego :)

Vivienka to z krwi to test podwójny ( pappa + wolna podjednostka Bhcg )
I chodzi o to że USG plus wyniki badań krwi wrzuca lekarz do programu komputerowego i wychodzi Ci dokładne ( ??? ) ryzyko wystąpienie trisomii 13, 18 i 21 .
Ja miałam skierowanie z poradni ponieważ w rodzinie występowała trisomia ( również kobiety po 35 rż mają za free ) Zrobiłam bo stwierdziłam że jeśli dzidzia ma być chora to chcę o tym wiedzieć.
Wiem że w wielu przypadkach to badanie potrafi namieszać !
Moje zdanie : jeśli zrobisz usg i wszystko będzie OK ( kość nosowa i przezierność w normie ) to nie ma sensu robić testu podwójnego.

Anette ja wiem że czasami ciężko ale myśl pozytywnie !!! Mnie również bolał brzuch jak na @ !!!

Małe liski ale masz cudne "małe liski " !!! Teraz trzymam kciuki moooocno za małą lisiczkę !!!
Jeśli chodzi o ból (.)(.) to w przy córci bolaaaały jak cholera a teraz nic ( jedynie ma mocny dotyk i tylko przez kilka dni ) ale nie mogę na stówę powiedzieć że Kropek na pewno jest płci męskiej !

Ostatnia edycja:
reklama
Hej laseczki:-)

dziekuje za mile komentarze :)

milla domyslam sie ze to nie latwe ale nie obwiniaj sie bo to nic donrego Widocznie zarodek mial wady i tak sie stalo Bardzo czesto sie tak dzieje i nikt nie ma na to wplywu ale trraz musi byc juz tylko lepiej Juz niedlugo napewno zajdziesz w ciaze i bedziesz cieszyc sie zdrowym slicznym maluszkiem

Annette glowa do gory co to za nastawienie Wszystko jest na pewno dobrze Nie stresuj sie nie potrzebnie Kciuki zaciskam oczywiscie Mnie tez brzuch pobolewal na poczatku

Ana to Cie malenstwo trzyma w niepewnosci :) Moze uda sie isc do innego gina na usg z lepszym sprzetem Kciuki

Nuuska
jak tam tempka? Pamietam o zdjeciach pokoju Tylko jeszcze nie skonczony :) w weekend kladlismy panele wiec juz koncowka nam zostala Wrzucaj zdjecia nowych firanek To sie namachalas przy oknach Olcia pewnie na dniach przestawi sie na tryb szkoly i bedzie lepiej Powroty do szkoly bywaja ciezkie Dobrze znamy to po sobie :)

Verita to super ze z mloda juz dobrze milego pobytu w Polsce :)

Mele liski ale masz przystojniakow Juz za 2 dni bedziesz slyszec slicznie bijace serduszko :)

Kirusia kciuki micno zaciskam :*

Piranhu co u Ciebie slychac? jak samopoczucie? :)

Elisse powiedzmy ze prawie wszystko kupione Do konca tyg mam nadzieje ze juz pokoj sypialniano-Igorkowy bedzie gotowy i bede mogla wszystko poukladac i odpoczywc :)

Matik gratuluje i ciesze sie bardzo

u nas dzisiaj piekna pogoda oby jak najdluzej Dziisaj odpoczywam bo w weekend pomagalam mojemu K troche przy panelach ti dzis czas na relax a jutro bede robic krokiety :)

milego dnia

Do góry