reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Przypomnijcie mim jak często mam pić napój sodowy? Kupiłam też syrop, który się bierze na kilka dni przed owulacją i tak się zastanawiam w jakich dawkach go stosować.

Należy dodać 1/2 łyżeczki od herbaty sody (takiej do pieczenia) do 1/2 szklanki wody i wypijać to co 2 godziny. Należy sodę całkowicie rozpuścić w wodzie przed wypiciem. Nie należy przekraczać w ciągu 24 godzin 7 porcji po 1/2 łyżeczki.
co do syropu to Robitussin lub Guaifenesin pić 3 razy dziennie po 1 łyżce stołowej do owulacji

reklama
Dzien dobry )

witam sie niedzielnie, z pracy...:dry:

elisse oczywiscie ze mozesz sie dopisac do listy :) ale uzupelnie w domu, bo tu niestety program nie chce mi kopiowac grafiki :) Okna umyte, ale ja sie ciesze ze musze to robic raz na 3msc a nie co tydzien ! Zaczelam o 9.00 i myslalalm ze gora mi zejdzie do 14.00 a tu sie znowu przeliczylam, bo same firany wieszalam prawie 2h :wściekła/y: kupilam nowe, bardzo ladne ale troche wymyslne w upieciu i matko swieta ile roboty z tym bylo :shocked2:ale za to efekt mi sie bardzo podoba :)

Airfix po terazniejszej @ ide do mojego gina i ruszamy do boju na nowo, rowniez z histero, takze wszystko bede pisac na biezaco. Na razie to zla jestem , bo dzis Ł. gral pol nocy, ja zle spalam przez to i tempka nie zmierzona a byla najwazniejsza :dry: psia kosc.

Dorcia :-) zleci raz dwa, najwazniejsze zeby pan cosiek rosl ladnie i jajuszka zostaly na swoim miejscu :D Swoja droga myslalas juz nad imieniem ?

Maran kochana udanej imprezki ...a torcika to i mnie możesz podrzucić !!! Ale bym zjadła takiego prawdziwego pysznego torta !!!

Verita
zdróweczka dla córeńki !!!

Nuuśka będę szczera - nie mamy żadnych typów imion ... nic !!! Pewnie pod koniec ciąży ( albo jak już po połówkowym potwierdzą się jajuszka ) pomyślimy ! Wiadomo że są imiona które nam się podobają ale jest ich wiele i ciężko cokolwiek wybrać !
Nuuśka po jakiej @ ruszasz ... heee ??? A jak @ nie przylezie !!???
Jak Oleńka w szkole ? Moja się przestawić nie może - jeszcze żyje wakacjami !

Miłego dnia ... u mnie dzisiaj znów brzydka pogoda !

Dorcia eeee szans na jej nieprzyjscie nie widze za bardzo :p pech ze dzis nie zmierzylam tempki, wiedzilabym czy przygotowac sie na jutro czy pojutrze a tak to dooopa blada.
Jak Olcia pytasz ??? Strasznie :wściekła/y::wściekła/y: jest tak rozkojarzona i roztrzepana ze szkoda gadac. Co chwile o czyms zapomina, przestawienie sie z wakacji na nauke to jedno, ale ona po prostu taka jest ze mysli o paru rzeczach na raz i czesto zadna porzadnie nie wychodzi :p Niestety przeskok materialu ma bardzo duzy i ciezko jej sie jest przestawic zwlaszcza na to, bo wiecej pracy oznacza mniej czasu dla siebie :sorry2:

Nuuśka u mnie Młoda taka sama ... buja w obłokach , niby myśli - robi ale zaraz już jest gdzieś indziej ! Mam nadzieję że szybko dziewczyny zrozumieją że to już nie przelewki ... czas się wziąć za naukę !!!
A co do cyklu ... Ty wiesz najlepiej ...ale ja wiem ,że czasami z jednego serdusia w cyklu i to z takiego "nie w czasie" były dzieci !!!

Nawet pojecia nie masz jak bardzo bym chciała doczekac takiego 'niewlasciwego'serdusia :blink: moze kiedys :blink:
poki co czekamy na jutrzejszy pomiar, ktory wszystko wyjasni :tak:

A co do nauki, to dziala w obie strony - ja tez sie ucze na nowo niektorych rzeczy :-D

attachment.php

Starających się : 15
Oczekujących na staranka : 2

WRZESIEŃ 2014 :

Verita - termin @ 14.09 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 15.09 ( 16 cykl starań )

Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ 18.09 ( 4 cykl starań )
iweet84 - termin @ 21 .09 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 22.09 ( 3 cykl starań )
lilly78 - termin @ 25.09 ( 4 cykl starań )
Kiraa - termin @ 27.09 ( 1 cykl starań )
kate.. - termin @ 30.09 ( 2 cykl starań )
gdusia_- termin @ 30.09 ( 1 cykl starań )

PAŹDZIERNIK 2014 :

elisse - termin @ 09.10 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.10 ( 5 cykl starań )
Justi - termin @ 11.10 ( 4 cykl starań )
Airfix - termin @ 12.10 ( 14 cykl starań )
Elle87- termin @ .10 ( 6 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

magda1609 ( listopad 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Hej. Wpadłam zobaczyc co tu słychać.
Dorcia czy wiesz już jaka płec Bobaska? Czy kropek to chłopak???

Ja musze odczekać jeszcze dwa m-ce i lekarz dał mi zielone światło. Stwierdził, że zarodek musiał mieć wiele wad i dlatego poroniłam. A moze te wady przez te zakwaszanie?? Mozliwe to jest?? Ja jednak myślę, że sama się do tego przyczyniłam, bo jak głupia w pierwszych tyg zamiast się oszczędzać to latałam i okna myłam i chałupę ogarniałam...Do tego dzwigałam Adaśka. Pierwszy raz zaczęłam plamić własnie po dźwignięciu go... No już teraz nie mam co gdybać ale tak mi szkoda tej ciązy byłabym już w 17 tyg tak jak DOrcia :(

Pozdrawiam Was Buźka,
Ps Wpadnę jak zacznę się starać jednak chyba teraz dam sobie spokój z zakwszaniem postawię na dietę odstęp i sumplementy.

Hej dziewczyny:)
na bieżąco z Wami nie jestem:( ale wszystkie serdecznie pozdrawiam:)
musze się przyznać że byłam jeszcze raz prywatnie na usg po wizycie państwowej co pisałam Wam. no i ..... lekarz nic nie widział , jak dla mnie to usg ma strasznie niewyraźne. byłam u tego co mi powiedział na początku że widzi chłopaka. dzidzia odwraca się pleckami i nie chce pokazać co ma między nóżkami:) powiedział żeby się nie nastawiać na płeć... to po co mówił że wcześniej widział chłopaka.
no ale nic:( nadal nic nie wiem. ale szczerze Wam powiem że po tej wizycie powiedziałąm sobie że daje sobie spokój już z tą obsesją i naprawdę pogodziłam się z myślą że będę miałą drugiego synka. dzidzia ogólnie bardzooooo wiercąca jest. lekarz nie mógł dokładnie pomierzyć. za wszystkie &&&&&&&&&&&&&&&&&& co do wizyty usg to teraz nie wiem kiedy , pewnie w październiku mi wyznaczą.

maran-atha dziękuję :) będzie ciężko co 2 goddziny pić ten napój, zwłaszcza w nocy.. Tylko ja muszę tak pić, czy mąż też?

Nuuuśka też nie lubię myć okien :) Pochwal się firanami ;) może @ nie przyjdzie? Nie jest łatwo przyzwyczaić się do szkoły.

Dorcia na pewno wybierzecie imię :) jeszcze trochę czasu macie.

Milla21 dwa miesiące szybko miną i znowu będziecie mogli się starać.

Anna87 ja bardzo długo nie znałam płci dziecka i potem w 25 tyg. lekarz potwierdził dziewczynkę. Szansa jeszcze jest.

Ja mam dzisiaj szczęśliwy dzień. Odnalazł się mój telefon, który zgubiłam. Jutro czeka mnie cięższy dzień, ale chcę mieć już go za sobą. Miłej niedzieli.

reklama
Elisse ten napoj jest dla kobiety, ale jesli maz ma niskie ph i chce wspolpracowac to tez moze pic, ale nie dluzej niz 2 tyg. Moj maz ma wysokie i ja tez mam wysokie dobrze ponad 9 wiec my nie pijemy, ja pije 2 tabletki dziennie Alka seltzer gold maz nic nie pije ale do owu zywimy sie alkalizujaza ;)

Do góry