reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kira, my działaliśmy 3 dni przed owu i dzień po rano. Kurka, nie widać moich serduszek na wykresie? Powinno być widać bo zmieniałam w parametrach.

Ostatnia edycja:
reklama
Vivienka Brałam Clo, efekty to tylko jeden pecherzyk, zero śluzu, wpływa na pogorszenie endometrium, ciąży też nie było . Kiraa napisała że jest prodziewczynkowy- do tej pory tak sądzono z racji tego że obniża estradiol, tylko że zapomniano dodać że i Clo i Femara obnizaja estradiol , ale podwyzszaja testosteron- a to juz jest chłopczykowe ;) U mnie tez widać to po wynikach hormonów, po jednym cyklu z Femara moj testosteron jest chłopczykowy. Ostatnio nawet Piranha pisała mi żebym uważała ze zwiekszeniem dawki Clo lub femary bo oba podniosą testosteron. Trzeba poczytać jeszcze o tym jak to jest z tymi dwoma lekami.

aljul Dziekuje :*

patka90 Lactacyd moze obnizyć PH ;) wiec raczej to dla staraczek dziewczynkowych, choć my używamy tego Lactacyd Plus który ma jeszcze nizsze Ph bo 3,2.

Annette ... Zrobię w takim razie test 10ml w 11dpo, no chyba ze objawy ustąpią to poczekam do 13dpo...na razie tylko strasznie mnie ciagnie w dole brzucha, bola mnie krzyże i to bardzo, do tego wieczorami jajnik ( nie ten z ktorego była owulacja ) kłuje bardzo. Do tej pory nie mogłam pohamować apetytu, dziwie się że nie rozchorowałam się z przejedzenia i mieszania wszystkiego ze wszystkim, a dziś nie mam apetytu na nic- jedynie moge pic wode truskawkowa, zapach kawy mnie doprowadza do mdłości i jak ktoś wspomni o kurczaku na obiad hahah Mogą to tez byc efekty duphastonu...

male liski Zrobiłam ten test owulacyjny , tylko ze z drugiego moczu porannego- kreski są dwie, ( nigdy w cyklu o tej porze kreski sie nie pojawiały, no chyba że cienik cieniutki dosłownie i to widoczny pod swiatło ) obie grube, tylko kontrolna ciemna, a testowa jaśniejsza- czyli negatyw. Zastanawia mnie tylko to czemu są dwie takie grube skoro nigdy nie miałam takich przed @. Zrobie test 10ml 11dpo lub 13dpo- moze coś pokaże

Annette No baa ... na bank efekt Dupka heheh Jak dostanę w piatek lub poniedziałek @ to dopiero będę zła że takie atrakcje mi duphaston funduje, więcej tego czegoś nie wezme, się przezuce na luteine czy co :-D moze bedzie lepiej.
Mi z synkiem testy ciazowe nie wychodziły, w 8 tyg blade kreseczki,jeszcze wtedy moja wiedza była taka- że to na pewno nie oznacza ciąży bo nie ma dwóch pieknych kresek, dwie ciemne kreski dopiero w 12tyg...więc moze faktycznie ten test zrobie dopiero jak @ nie przyjdzie bo wcześniej nie ma co :tak: Podchodzę do tego wszystkiego z uśmiechem ;)

Anette, jaki ładny suwaczek. :-)
Aljul, dziękuję.
Małe liski, imię Piotruś jest bardzo fajne. Szkoda, że przeze mnie wykorzystane - nie mam pojęcia, jak damy na imię naszemu dziecku. Może coś tajskiego. :-D

Airfix u mnie tez dupek takie reakcje powoduje jak u Ciebie a chcialabym bardzo zeby to byla jednak ciaza... zrobilam test owulacyjny przed chwila tak ciekawosci bo Ty zrobilas ale u mnie kreska testowa troche jasniejsza od kontrolnej wiec negatyw. Jedynie pocieszam sie tym ze Male liski i Annette tez wychodzily negatywy a sa w ciazy :-) oby nam sie udalo! Chociaz ja sie zamartwiam czy przez ta moja chorobe nie oslabie fasolki jesli by byla... nie dosc ze juz 2 razy fasolka nie przetrwala to teraz jeszcze to chorobsko :baffled:

reklama
Hejka!

Ja dziś fatalnie się czuję, myślałam, że to na tle alergicznym ale już sama nie wiem, z nosa mi się ciurkiem leje dosłownie, nos i oczy aż spuchły. Do tego tydzień temu dziabnął mnie kleszcz, do tej pory mam zaczerwienienie (ale nie wygląda na rumień wędrujący), kilka dni temu powiększył się i zaczął boleć pobliski węzeł chłonny a od 2 dni mam dziwny ból mięśnia nogi poniżej ugryzienia ...mam nadzieję, że to nie początki boleriozy.

Kiraa, i jak, zdecydujesz się na Encorton? W sumie po tylu stratach może faktycznie warto zaryzykować z tym lekiem? Kiedyś krystianmartin namawiałam na jeden cykl z Encortonem. Przecież tyle dziewczyn ma zdrowe dzieciaczki po tym leku a czasem tylko dzięki temu lekowi. Co do kwasu foliowego, może sprawdź sobie poziom? Kosztuje to około 28 zł.

aljul, ja się naczytałam, że u kotów jest odwrotnie jak u psów i statystycznie kocurki są większymi miziakami a koteczki bardziej humorzaste. Zapewne nie jest to żadną regułą i jest mnóstwo odwrotnych przypadków ale u moich znajomych kociarzy zazwyczaj się to sprawdzało, na forach większość kociarzy też to potwierdza, ja zatem z tego właśnie powodu wzięłam kocurki i nie żałuje :-) Fajnie M powiedział teściowej :-D

Airfix
, wykres obiecujący, kciuki zaciśnięte, jeśli w sobotę była implantacja to jutro powinien wyjść cień na 10-tce, lepiej poczekaj do 11 dpo tak jak napisałaś :tak:

macy
, dzięki kochana. Skull theory też działa podobno dopiero od 12 tygodnia :-)

Nuuuśka, dzięki w imieniu futrzaków :-), Twój wykres już trafił do obserwowanych :-)

małe liski, mdłości powodowane są zwiększonym poziomem hormonów, głównie hCG ale niektóre badania podają też estradiol, estriol, progesteron i prolaktynę. Twoje hCG przyrasta mniej dynamicznie jak zazwyczaj ale przecież rośnie, mdłości więc jak najbardziej mogą się pojawić. Zakładamy, że wszystko jest w porządku i innych opcji nie przyjmujemy. Będziesz raz jeszcze sprawdzać betę? Krzyś ma na drugie Piotrek :-)

Vivienka, CLO niestety upośledza endometrium i śluz gdyż zmniejsza poziom E2. Niestety większość leków, które zmuszają organizm drogą pośrednią, "okrężną" do podniesienia FSH (CLO obniża poziom E2 a więc na zasadzie sprzężenia zwrotnego organizm podnosi FSH) będą to robić kosztem czegoś innego, gonadotropiny są lepsze bo to bezpośrednie podanie FSH lub FSH i LH. Czy Ty masz wizytę już za 2 dni?

Annette, cudny suwaczek :-)

Wstawiam Wam dzisiejszy rysunek Kai - oczka ze źrenicami i uśmiechnięta buzia, nikt jej nie uczył, sama to wymyśliła :-)

Zobacz załącznik 642730

Do góry