reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kira, my działaliśmy 3 dni przed owu i dzień po rano. Kurka, nie widać moich serduszek na wykresie? Powinno być widać bo zmieniałam w parametrach.

Ostatnia edycja:
reklama
Vivienka Brałam Clo, efekty to tylko jeden pecherzyk, zero śluzu, wpływa na pogorszenie endometrium, ciąży też nie było . Kiraa napisała że jest prodziewczynkowy- do tej pory tak sądzono z racji tego że obniża estradiol, tylko że zapomniano dodać że i Clo i Femara obnizaja estradiol , ale podwyzszaja testosteron- a to juz jest chłopczykowe ;) U mnie tez widać to po wynikach hormonów, po jednym cyklu z Femara moj testosteron jest chłopczykowy. Ostatnio nawet Piranha pisała mi żebym uważała ze zwiekszeniem dawki Clo lub femary bo oba podniosą testosteron. Trzeba poczytać jeszcze o tym jak to jest z tymi dwoma lekami.

aljul Dziekuje :*

patka90 Lactacyd moze obnizyć PH ;) wiec raczej to dla staraczek dziewczynkowych, choć my używamy tego Lactacyd Plus który ma jeszcze nizsze Ph bo 3,2.

Annette ... Zrobię w takim razie test 10ml w 11dpo, no chyba ze objawy ustąpią to poczekam do 13dpo...na razie tylko strasznie mnie ciagnie w dole brzucha, bola mnie krzyże i to bardzo, do tego wieczorami jajnik ( nie ten z ktorego była owulacja ) kłuje bardzo. Do tej pory nie mogłam pohamować apetytu, dziwie się że nie rozchorowałam się z przejedzenia i mieszania wszystkiego ze wszystkim, a dziś nie mam apetytu na nic- jedynie moge pic wode truskawkowa, zapach kawy mnie doprowadza do mdłości i jak ktoś wspomni o kurczaku na obiad hahah Mogą to tez byc efekty duphastonu...

male liski Zrobiłam ten test owulacyjny , tylko ze z drugiego moczu porannego- kreski są dwie, ( nigdy w cyklu o tej porze kreski sie nie pojawiały, no chyba że cienik cieniutki dosłownie i to widoczny pod swiatło ) obie grube, tylko kontrolna ciemna, a testowa jaśniejsza- czyli negatyw. Zastanawia mnie tylko to czemu są dwie takie grube skoro nigdy nie miałam takich przed @. Zrobie test 10ml 11dpo lub 13dpo- moze coś pokaże

Annette No baa ... na bank efekt Dupka heheh Jak dostanę w piatek lub poniedziałek @ to dopiero będę zła że takie atrakcje mi duphaston funduje, więcej tego czegoś nie wezme, się przezuce na luteine czy co :-D moze bedzie lepiej.
Mi z synkiem testy ciazowe nie wychodziły, w 8 tyg blade kreseczki,jeszcze wtedy moja wiedza była taka- że to na pewno nie oznacza ciąży bo nie ma dwóch pieknych kresek, dwie ciemne kreski dopiero w 12tyg...więc moze faktycznie ten test zrobie dopiero jak @ nie przyjdzie bo wcześniej nie ma co :tak: Podchodzę do tego wszystkiego z uśmiechem ;)

Anette, jaki ładny suwaczek. :-)
Aljul, dziękuję.
Małe liski, imię Piotruś jest bardzo fajne. Szkoda, że przeze mnie wykorzystane - nie mam pojęcia, jak damy na imię naszemu dziecku. Może coś tajskiego. :-D

Airfix u mnie tez dupek takie reakcje powoduje jak u Ciebie a chcialabym bardzo zeby to byla jednak ciaza... zrobilam test owulacyjny przed chwila tak ciekawosci bo Ty zrobilas ale u mnie kreska testowa troche jasniejsza od kontrolnej wiec negatyw. Jedynie pocieszam sie tym ze Male liski i Annette tez wychodzily negatywy a sa w ciazy :-) oby nam sie udalo! Chociaz ja sie zamartwiam czy przez ta moja chorobe nie oslabie fasolki jesli by byla... nie dosc ze juz 2 razy fasolka nie przetrwala to teraz jeszcze to chorobsko :baffled:

reklama
Hejka!

Ja dziś fatalnie się czuję, myślałam, że to na tle alergicznym ale już sama nie wiem, z nosa mi się ciurkiem leje dosłownie, nos i oczy aż spuchły. Do tego tydzień temu dziabnął mnie kleszcz, do tej pory mam zaczerwienienie (ale nie wygląda na rumień wędrujący), kilka dni temu powiększył się i zaczął boleć pobliski węzeł chłonny a od 2 dni mam dziwny ból mięśnia nogi poniżej ugryzienia ...mam nadzieję, że to nie początki boleriozy.

Kiraa, i jak, zdecydujesz się na Encorton? W sumie po tylu stratach może faktycznie warto zaryzykować z tym lekiem? Kiedyś krystianmartin namawiałam na jeden cykl z Encortonem. Przecież tyle dziewczyn ma zdrowe dzieciaczki po tym leku a czasem tylko dzięki temu lekowi. Co do kwasu foliowego, może sprawdź sobie poziom? Kosztuje to około 28 zł.

aljul, ja się naczytałam, że u kotów jest odwrotnie jak u psów i statystycznie kocurki są większymi miziakami a koteczki bardziej humorzaste. Zapewne nie jest to żadną regułą i jest mnóstwo odwrotnych przypadków ale u moich znajomych kociarzy zazwyczaj się to sprawdzało, na forach większość kociarzy też to potwierdza, ja zatem z tego właśnie powodu wzięłam kocurki i nie żałuje :-) Fajnie M powiedział teściowej :-D

Airfix
, wykres obiecujący, kciuki zaciśnięte, jeśli w sobotę była implantacja to jutro powinien wyjść cień na 10-tce, lepiej poczekaj do 11 dpo tak jak napisałaś :tak:

macy
, dzięki kochana. Skull theory też działa podobno dopiero od 12 tygodnia :-)

Nuuuśka, dzięki w imieniu futrzaków :-), Twój wykres już trafił do obserwowanych :-)

małe liski, mdłości powodowane są zwiększonym poziomem hormonów, głównie hCG ale niektóre badania podają też estradiol, estriol, progesteron i prolaktynę. Twoje hCG przyrasta mniej dynamicznie jak zazwyczaj ale przecież rośnie, mdłości więc jak najbardziej mogą się pojawić. Zakładamy, że wszystko jest w porządku i innych opcji nie przyjmujemy. Będziesz raz jeszcze sprawdzać betę? Krzyś ma na drugie Piotrek :-)

Vivienka, CLO niestety upośledza endometrium i śluz gdyż zmniejsza poziom E2. Niestety większość leków, które zmuszają organizm drogą pośrednią, "okrężną" do podniesienia FSH (CLO obniża poziom E2 a więc na zasadzie sprzężenia zwrotnego organizm podnosi FSH) będą to robić kosztem czegoś innego, gonadotropiny są lepsze bo to bezpośrednie podanie FSH lub FSH i LH. Czy Ty masz wizytę już za 2 dni?

Annette, cudny suwaczek :-)

Wstawiam Wam dzisiejszy rysunek Kai - oczka ze źrenicami i uśmiechnięta buzia, nikt jej nie uczył, sama to wymyśliła :-)

Zobacz załącznik 642730

Do góry