reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzien doberrek

Piranju
ich moze pobierz sobie przeciwciala p/ borreliozoe IgG,IgM, ale jak sama wiesz nie za szybko po ukaszeniu ok 4-6 tyg
dzieki za rade z Encortonem. Pojadedo mojej kliniki na wizyte w listopadzie i bede cisnac na encorton. A jak sie nie zgodza bede brac sama Calcort, tylko nie wiem w jakich dawkach, czy 5mg bedzie ok?

nuska
sliczne kociaste:-), moja niechciana @27.9

maleliski
trzymam mocno kciuki za fasolke, ja bym poszla na bete, ale ja z tych co panikuja, w zeszlej ciazy latalam co chwile na bete, summa summarum nic to nie zmienilo, wiec nie wiem czy bym teraz znow tak latala co chwile na bete....

airfix
no te klucia w szyjce pasuja do implantacji

reklama
Dziewczyny niestety u mnie znów to samo :-( załamana jestem i straciłam już chęci i wiarę, że kiedykolwiek się uda... w niedzielę- 10dpo był cień na teście ciążowym ale nic nie pisałam bo nie chciałam zapeszać, a dzisiaj niestety ni, no może cień cienia jak się dobrze przyjrzę, czyli fasolka nie dała rady :-( już nie wiem co robić.. w ciążę mogę zajść ale co dalej. biorę dupka 2x1 i luteinę dopochwowo 2x1 i nic nie pomogło. mój m już nie chce słyszeć o kolejnych staraniach (diecie i suplementach) bo zaczął brać swoje leki i antybiotyk co będzie brał przez kolejne 12 dni. ja z kolei zaczęłam brać castagnus i nie chcę przekładać staranek :baffled: czuję się dziś strasznie, muszę ochłonąć i wszystko przemyśleć :-(
Kevinka cieszę się, że z maleństwem wszystko dobrze bo to najważniejsze :tak:
Male liski na pewno będzie wszystko dobrze z dzidzią i akurat ja mocno wierzę że to Agniesia :tak: ja bym poczekała do usg chyba...
Airfix to teraz czas na Ciebie :tak: mocno trzymam kciuki, żeby jutrzejszy test pokazał II kreseczki ale czuję że tak będzie bo masz śliczny wykres ;-)

Małe Liski, z przyrostami bety jest różnie, nie ma reguły jeśli chodzi o korelacje z płcią, sama wiesz bo w ciąży z synkiem przyrastała Ci bardzo szybko. Decyzję czy pójść na koleją betę zostawiam Tobie :tak: ale jeśli miałaby Cię choć trochę uspokoić....

Airfix, &&&&& taki wykres nie może nic nie oznaczać :-D

Piranju, dziewczyny mają rację, pędź do lekarza to nie są żarty :tak:

Macy, &&&&&& za badania.

Elle A testy robisz tej samej firmy?? Kochana wiesz że póki @ nie przylazła to nie wszystko stracone...jeszcze nie myśl że wszystko stracone, bardzo dobrze masz ustawione leki, może jednak się udało, cień cienia jest - a to już coś, czekamy do terminu @ i niech sie nie waży przyłazić.
Mój M. tez juz zaprostestował, suplementy bierze jak mu przypominam-czyli co rano i wieczorem, ale na diete nie chce juz za nic sie zgodzić..choć i tak nie dawał z siebie tyle co ja tą dietą, wielkie mi rzeczy- ziemniakow nie jesc ;) a ten się o to tak rzuca ;) Ja ostatnio jadłam je 2 razy- wcale mi nie smakowały, ale za to ryżu mi sie tak chciało że nie wiem kiedy go z talerza zjadłam ;) Wczoraj kupiłam dobre ziemniaki, to nie powiem bo zjadłam- ale żebym nie mogła się bez nich obejść to nie. Wykres niby mój ładny, ale tak przegladnełam moje poprzednie wykresy i znalazłam 3 identyczne jak ten, za jakies 2 dni jesli sie temperatura utrzyma to bedzie dobrze, bo u mnie spadek jest 2 dni przed @, a prawdopodobnie przyjdzie jednak w piątek 13-tego, a nie 15-tego. Zostaje mi czekać:) Jutro chyba będę musiała zatestować, choć nie chciałam, ale musze od jutra odstawic luteine/duphaston bo to 10 dni mija i musze być pewna czy odstawic czy nie.

Airfix tak to sa te same testy 10-tki z ebay. Dzis mija 10-ty dzien odkad biore dupka i luteine i teraz nie wiem czy brac dalej czy przestac. Moze Pirania zajrzy i cos doradzi... no niby szansa jeszcze jest ale w zeszlym cyklu bylo podobnie :sorry2: masz racje z tymi smakami bo ja tez teraz przez te 2tyg jadlam duzooo slodkiego a chyba czas diete I wprowadzac od nowa :baffled: mowisz ze termin @ masz na piatek? Ja tez... gdyby nie te staranka pod dana plec to tez inaczej a tak to czlowiek tylko czeka zeby sie udalo bo ile mozna tego wszystkiego pilnowac

Elle ściskam kochana :*** nie rezygnuj z leków - pamiętasz jak się zdenerwowałam jak po teście z 25tka zrobiłam następnego dnia test 10tkę? na 25tce kreska pojawiła się od razu, a następnego dnia na 10tce przez 5 minut nie było żadnej krechy, potem powoli pojawiła się bladziocha, a powinno być odwrotnie. Nie wszystko stracone. Nie dziwię się mężowi i tobie - te nasze starania sa mega wykańczające

dzięki dziewczyny za podpowiedzi.

Piranho jak tam dzis zdrówko bylas u lekarza?

elle trzymam kciuki aby kropeczka z toba zistala i ta paskudna dieta dobuegka konca!!!

kate ciesze sie ze synusi sie juz lepiej czuje ;-)

airfix kciukasy i za ciebie i jutrzejsze testowanko

male liski ja bym poszla na bete ale ja raczej z tych niecierpliwych jestem...
a co do niskiej bety i plci!! ja mialam wysoka co by zwiastowalo dziewuszke ale ja i tak nadzieji nie trace.... wkoncu nadzieja umiera ostatnia :* Daj znac jak bedziesz coś wiedziala

Witajcie,

małe liski nie trać wiary w marzenia:tak: - nie chcę Ci mieszać w głowie bo doskonale wiem jak to jest się rozczarować, ale w większości przypadków jak się ja na coś nastawiam to rzeczywistość okazuje się inna i Tobie tez tego z całego serducha życzę i będę za tą Twoją Agniesię mocno trzymać &&&&&
Nie męczysz mnie kochana tym pytaniem;-) - chciałabym się przygotowywać do starań taką porą żeby nie było dobrych warzyw i owoców z działki tylko te ze sklepu bo wtedy łatwiej mi ich sobie odmówić - więc myślę że to będzie jesień/zima - na chwilę obecną próbuję odstawić pomidory, słodycze mnie mało interesują, piję herbatki z żurawiny i maliny, wodę muszyniankę tylko ten nabiał ...ciężko mi go na stałe wprowadzić:-(, wszystko wydaje mi się za słodkie albo za słone więc myślę że idę w dobrym kierunku ale moja wiedza nadal kiepska
Zapomniałam Ci napisać - piękne te Twoje banerki:tak:

Nuusiu śliczne koty - naprawdę robią wrażenie:tak: dziękuję za obszerną odpowiedź co do kotów
Mój M jak kiedyś pokazałam mu zdjęcia to zakochał się w kotach Piranhii i jak wcześniej chciał Brytyjczyka tak teraz tylko Ragdolle mu w głowie;-) i szuka ich na wszystkie możliwe sposoby ...i za każdym razem już po nie jedziemy;-)

Piranhiu
ja też podpisuje się rękami i nogami pod tym co piszą dziewczyny - zmykaj szybko do lekarza i pokaż mu koniecznie to ugryzienie bo te objawy są naprawdę niepokojące
Kaja ślicznie rysuje - naprawdę - mój młodszy synek też ostatnio wziął się za rysowanie - rozkłada kartkę na ścianie i pisze mazakami ale ten mazak zawsze tak mu powędruje że kartka jest czysta a wokół niej mnóstwo śladów od mazaka:tak:...więc może ma zadatki na malarza pokojowego;-)
Dziękuję za odpowiedź co do kotów - ja nie wiem czemu ale też intuicja od samego początku podpowiada mi że to ma być jednak kot a nie kotka

macy
&&&& za wyniki

kate fajnie że z synkiem już lepiej

Życzę wszystkim miłego dnia

reklama
Male liski dziękuje kochana :* gdyby nie to forum i Wy to nie dałabym rady dalej tego ciągnąć ale nie można się poddać po tak długim czasie. pamiętam jak to było u Ciebie z tymi testami więc może jeszcze zrobię 25-tkę za 2 dni i jak na niej nic nie będzie to wtedy odstawię leki. jutro idę do ginka po receptę na dupka bo zostały mi 2 tabletki ale chyba usg i tak nic nie da bo to za wcześnie...
Vivienka ja tam myślę, że chyba nie ma co się sugerować betą i na pewno u Ciebie mieszka synuś a u Male liski córcia :tak: trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :-)

Do góry