reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja kiedys bylam na stymulacji clo.
W ciagu pierwszych miesiecy pieknie pecherzyki mi rosly dwa razy mialam po dwa :)
Ale w ciążę niezaszlam ale ja wiem ze u mnie glowa blokade robila.z drugim synem tez dopiero w 14 miesiacu staran zaszlam i tez gdy myslalam ze nic z tego bo bralam leki na obnizenie testosteronu stresy egzaminy itd a tu okres sie spóźnial i test pozytywny :)

Ale mój lekarz na poczatku niechcial bo mowil ze czesto wychodzi wiecej niz jedno dziecko po tskich stymulowanych cyklach jedna jego pacjetka urodzila czworaczki po stymulacji clo.

verita a jak bralas duphaston do tego? jaka dawke bralas?
Mi sie tez wydaje ze jak stymulacja to powinna byc z progesteronem w drugiej fazie..

kevinka mi sie tez wydaje ze glowa strasznie dużo może namacic w planach o potomstwo... ja w drugiej i teraz w trzeciej ciazy zawdzięczam to ze sie udalo kłótnia mojej rodzinie.... glowa była gdzie indziej nie przy staraniach tylko przy problemach rodzinnych i cyk i II kreseczki ;-)

Ostatnia edycja:
Nusia, kochana, lekko spóźnione, ale wiesz, że szczere sto lat!! zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń, na czele z dwiema kreseczkami na teście :****

Dorcia, aleeee tort!! mogłam taki na swoje urodziny zrobić :D

Kevinka ale bukiet :))))

Patka, lactacyd delikatnie obniża pH, bo sam ma odczyn lekko kwaśny

u mnie czekanie na owulkę i zaczynamy działania, plan jest dzień w dzień do owulki, zobaczymy ile z zapału zostanie :D

Annetko
A wystrzelaliscie w o+12?

vivi
kiedy zrobisz suwaczek:-)

po Clo jest wiecej coaz mnogich niz po Femarze, ale endo jest slabsze niz po Femarze. Ja w szczesliwym cyklu z synkiem bralam Clo i Estrofem, zeby podbudowac endometrium. No i Clo jest prodziewczynkowy

Lilly hej:-)
masz gdzies wykresik?

Nuska
jakos nie widze sie na liscie staraczek :-D, nie wiem sama jak liczyc cykle, czy po poronieniu zaczynamy liczyc cykle od zera:confused:

piranju
sliczne fotki kociakow:-)

kirus dzieki za wyjasnienie :*
a ty w tym cyklu femare będziesz brala??

suwaczek założę w nastepnym tygodniu po prenatalnych ;-)

Vivi
czekam niecierpliwie na Twoj suwaczek

femare biore za namowa:-)Airfixowej, pewno ostatni raz, potem juz beda konkrety pod tytulem gonadotropiny :nerd:

Kiruniu, już poprawiłam i wykresik jest aktualny :-) w ogóle Kochana, witaj po przerwie i wierzę, że tym razem wszystko się u Ciebie uda :***

reklama
Witajcie.

Nuuusiu wszystkiego co najlepsze i spełnienia tego największego i tak wyczekiwanego marzenia
Ależ się Dorcia postarała z tym torcikiem urodzinowym;-)
Nuuusiu czy Ty masz same koty czy tez i kotkę i czym się sugerowałaś przy wyborze? Mój M pierze mi cały czas głowę o kota i nie wiem czemu ja jestem za tym żeby to był raczej kot a nie kotka bo z nim będzie miej problemów. Podpowiedz mi coś proszę w tej kwestii bo ja nigdy kotów nie miałam - jedynie psa:tak:
No i powiem Ci że szczerze nam tej pogody życzyłaś bo u mnie słońce grzeje aż miło
małe liski ja mocno czuję że to Agniesia tak w brzuszku miesza:tak: i przyprawia mamusię o mdłości i bardzo za to trzymam &&&
imię Piortuś jest dla dziewczynki idealne;-)...ale się uśmiałam:-D

Airfix &&& zaciśnięte cały czas za II kreseczki ...i córcię oczywiście

Kevinka pomyślnych wiadomości na wizycie. Wiesz ja w II ciąży miałam przeczucie że to będzie córka i jak poszłam z mężem na USG a on tylko przytknął je do brzucha i mówi chłopak ...mężowi mina posmutniała mi napłynęły łzy do oczu a lekarz mówi "jeszcze do mnie kiedyś przyjdziecie:tak:" - ja zawsze chciałam mieć 2 dzieci a teraz chcę mimo tych wcześniejszych założeń zawalczyć o marzenia i takie mam przeczucie że może i Ty za jakiś czas do tego wrócisz w sensie do realizacji marzeń. Moja ciocia, która ma 4 dzieci cały czas mi powtarza że fajnie jest mieć więcej niż 2 i to nie dlatego że ona miała ich 4 tylko jak to mówi jak jest ich 2 to jest podział jedno mamy a drugie taty a jak dzieci jest więcej to nie ma takich podziałów i dzieci w takiej gromadce fajnie się chowają

Piranhiu niech już wreszcie te słoneczko zaświeci nad Wami:tak: a wszystkie smutki, troski i zmartwienia odejdą w niepamięć:tak:

Macy ale śliczny tyciusieńki maluszek mieszka w Twoim brzuszku, a teściowa .....fajnie zareagowała - najważniejsze było dla niej zaspokojenie swojej ciekawości a nie tego jak się z dzidzią miewacie
Moja teściowa też jest bardzo fajna:tak: ostatnio zaczęła się coś mądrzyć na temat wychowania i opieki nad dziećmi ...a my jej spokojnie wysłuchaliśmy i mąż stwierdził że skoro ona tak wszystko wie i taką ma wiedzę to od dziś on będzie jej przywoził na całą sobotę nasze dzieci do opieki...i wtedy strach w oczach teściowej i koniec mądrowania się:-) i na koniec powiedziała że ona nie chce bo jest już za stara na opiekę nad dziećmi
Ostatnio pisałaś że synek chce brata a córka siostrę u mnie starszy syn bardzo chce siostrę bo fajnie się bawi i dogaduje z siostrami swoich kolegów:tak:

Elle
u mnie w 1 ciąży też pojawiła się na samym początku grypa i piłam herbatki z dzikiej róży, maliny lub kwiatu lipy i brałam te granulki Oscillo Cocncilium bo lekarz zalecił

Za wszystkie staraczki &&&& mocno zaciśnięte

Do góry