reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix, Elle właśnie zerknęłam na swój wykres - dokładnie 11 dpo testowałam 25tką i była bardzo blada blaaada druga kreska. Elle piersi mnie nie bolały przed @, ale w okolicach terminu @ urosły. Dziewczyny &&&&& żeby pojawiły się dwie kreski
Kevinka śmieje się właśnie - ale mi humor poprawiłaś tą fotką :-D:-D:-D

będę musiała zmykać zaraz, ale przytoczę wam wczorajszą rozmowę ze starszym synkiem:
ja: Alek, chciałbyś mieć malutkiego braciszka albo siostrzyczkę?
A: tak, ale wolałbym raczej braciszka
ja: aha, a jakbyśmy mu dali na imię?
A: yyyyyy nazywałbym go Piotruś
ja: a jakby była dziewczynka mała? jakbyśmy ją nazwali?
A: siostrzyczka
ja :) ale siostrzyczka potrzebowałaby swojego imienia....
A: też nazwałbym ją Piotruś

:) tak więc widzicie - problem z imieniem rozwiązany :) ta sama opcja w obu przypadkach :))

reklama
Zrobilam sobie pakiet usg i innych badan u mojego lekarza ze zwylkym usg bo roznica cenowa byla troche duza jak dla mnie bo ja placilam 160 € z 3-d 240 €
Bo tu normalnie przysluguje tylko trzy usg a tak mam co wizytę. A jedno usg extra okolo 50 €
Ale moze moj lekarz cyknie jakąś fotke w 3d ;)
Zobaczymy

Mnie w tej ciazy wogole (*)(*) nie bolaly i nie bola.
Jedynie naprawdę troszkę ale to juz okolo 10tc sutki ale jak je scisnelam.
A no i jak biustonosz sciagalam chwile czulam takie bolące mrowienie.

Dzien dobry :)

Verita
Spóżnione ale szczere życzenia Wszytskiego co najlepsze :)

Kevinka kciuki za wizyte :)

Za wszystkie dziewczyny mega kciuki i moc niebieskich fluidów dla chłopczykowych ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:)

miłego dnia

Cześć dziewczyny!

Dziękuję wam za odpowiedzi!

Vivienka pre seed to rozumiem, a o co chodzi z ta soda?

Kevinka naprawdę nie znasz dobrej metody na poczęcie syna ;-)bo jak widzę to masz już dwóch synów :-) , 3 Dziecko Kinder niespodzianka, maluszek nie chce się ujawnić czy ty nie chcesz wiedzieć?

Anette Nie mam bólu owulacyjnego, tak mi się wydaje, mnie bola tylko jajniki ale one tak kują chyba przed owulacja?. Możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z O+12? Bo napisałaś żeby nie wstrzelić się w O+12.

Wiecie może dziewczyny czy używanie Lactacyd do pielęgnacji intymnej może zwiększyć lub zmniejszyć ph? Czy takie cos nie ma znaczenia?:confused:

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie :happy:

Verita, jest teoria, która mowi, ze płaska to chłopiec a okrągła dziewczynka. Ale moja dwójka miała takie same czachy, więc chyba ciężko się tym sugerować. Tak samo jak kształtem brzuszka.
Male liski, oj jak cudownie, ze są mdłości. :-D Będziesz jeszcze bete powtarzać? Czy czekasz do 17 na serduszko?

Patka trzeci tez chłopak ;)
Podesle ci swojego męża to jest meski krawiec :D
A tak na powaznie niewiem czemu tak jest bo i u mnie i u meza w rodzinie wiecej córek.
Prawdziwy ojciec mojego meza ma tezy córki on byl czwarty.a ze strony mamy z pokolenia na pokolenie rodza sie pierwsze córki.

Moja mama miala by 7 dzieci pierwsze poronila potem byli moi dwaj bracia przedemna martwa dziewczynka ja i po mnie dziewczynka ktora zyla tylko dwa dni i na koniec moj brat.
Tz mam trzech braci ale mialabym dwie siostry albo trzy ?
Jeden brat ma syna drugi parke.trzeci jest księdzem.

Co do metody 0-12 to na dziewczynke.
Na chlopaka musisz w owulacje bo wlasnie w tej metodzie jest po owulacju pare godzin bo sluz wtedy sprzyja dziewczynce.
A na chlopczyka musi byc rozciagliwy przezroczysty.po owulacji jest gesty i lepki.

Małe Liski, bardzo się cieszę, że masz mdłości, to znaczy, że wszystko w dobrym kierunku idzie :tak: U mnie standardowo mdłości brak.
(.)(.) baaardzo bolą.
W dzień mi się spać chce i posypiam gdzie się da a w nocy książki czytam :crazy:
Znalazłam w necie kalkulator przyrostu bety, może się przyda: hCG Calculator and hCG Level Tool - BabyMed.

Verita, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Nie miej wyrzutów, że późno masz dzieci, po prostu tak wyszło, będziesz na pewno cudowną mamą.

Airfix, obiecujący wykresik :tak: Test ciążowy zrób w 11 dpo. Mnie tak jak Liskom test owulacyjny ciąży nie pokazał.

Patka, 0+12 to dość skuteczny sposób na dziewczynkę - czyli staranka ok 12 h( 8-20 H) po owulacji. Jak znasz angielski to tu jest pięknie wytłumaczone: O+12 Method for Conceiving a Girl at Ingender.com.
Lactacyd nie jest wskazany przy staraniach o chłopca bo obniża ph.

Ostatnia edycja:
Oczy niebieskie ...brakuje mi tu Ciebie ...wiesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Buziaki dla księżniczki i księcia !!!

reklama
verita Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek.Spelnienia marzeń i duzo zdrówka ;)

Piranho; Airfix, Kira co myslicie o Clostilbegyt do stymulacji?? Ma takie samo zastosowanie jak femara?

Do góry