reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień dobry wszystkim! Przymierzam sie do wrześniowych starań ( z przylozeniem sie do plci żeńskiej :)) i chce wykonać badania z krwi, jitro mam 16dc i chce wykonać magnez, wapń, sod i potas. Czy te hormony należy wykonać tylko w 3dc?a co w przypadku gdy ten dzień wypadnie w niedziele i wszystkie laboratoria bedą zamknięte? Czy wtedy wykonanie tych badań dzień wcześniej lub pózniej ma sens? Pozdrawiam

reklama
mici mozesz mineral zbadac w dowolnym dniu ważne by bylo to naczczo, w 3dc bada sie hormony LH FSH Estriadol można dodac tez testosterone I prolaktyne te ostatnia tez naczczo. progesterone 7 dni po owulacji

Małe liksi &&&&&& jeszcze mocniej zaciskam :*
Elle Iweet I o Was pamietam

mici minerały sprawdź w dowolnym dniu, na czczo. A hormony takie jak FSH, LH, estradiol, w 2 lub 3 dc. Laboratoria czynne są też w soboty - czyli jeśli w sobotę wypadnie ci 2 dc cykl, ja bym zrobiła je w sobotę rano, nie czekałabym do poniedziałku

Iweet okna otwierałaś podczas burzy ? Nie balas sie ?
Zapomniałam Wam napisać , we wtorek zaliczyłam próbne pytania z kursu z koloryzacji :)
I tak mi czas zleciał ze sie teraz zorientowałam nie długo 28 wiec @ tuż tuż i będę mogła zrobić badania i moze coś sie dowiem :) :)

Pozdrawiam :)
I kciuki za starające się &&&&&&&

ImageUploadedByForum BabyBoom1408696153.122822.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1408696153.122822.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1408696153.122822.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 60
Male liski, Iweet zaciskam kciuki zeby @ nie przyszla :-)

Matikfajne fotki :)

Piranhu ja to raczej na pewno nie skusze sie na zakup kota ale ogladac zdjecia z waszymi kotkami lubie :-) zrazilam sie jak bylam mala bo rzucil sie na mnie i mocno podrapal a rok temu na spacerze rzucil sie kot na mojego psa (amstafke) i strasznie ja podrapal a moja biedna ricia nie wiedziala co sie dzieje lezala na ziemi a kot ja nokaltowal a jak moj K chcial przegonic tego kota to rzucil mumsie na noge :( a musze dodac ze moj pies to ze wszystkimi chcial by sie bawic bez znaczenia czy to ludzie, psy, koty czy inne zwierzaki Ale ona to juz taka sierota bo oberwala w nos od sarny, wrona ja zaatakowala, pszczoly pozadlily i mrowki pogryzly jak bylismy w lesie :)!

matik okna to ja mam latem cały czas pootwierane, nawet teraz jak noce zimne, ale w burze mąż wstał i pozamykał a ja po nim pootwierałam. burzy się nie boje

Hejka!

Elle, wpływu bezpośredniego nie ma ale może wpłynąć pośrednio poprzez zwiększenie poziomu progesteronu (i czasem obniżenie estradiolu) i tym samym podwyższenie temperatury.

małe liski, piękny wykres, jeśli implantacja była w 8 dpo to jutro powinien wyjść cień na 10-tce :-)

mici, dziewczyny już wytłumaczyły, trzymam kciuki za wyniki!

Matik, piękna fotka - i Ciebie i psiaka :-)

zakręcona, no to nie dziwię się, że masz traumę jeśli chodzi o koty, jestem aż w szoku, że to mogą być tak agresywne zwierzaki i napaść kogoś bez powodu :szok:, całe szczęście, że moje maja charakter potulnego psa :-)

A ja choć testów już od dawna nie robię to czuję, że dziś mam pik E2, jutro będę mieć pik LH a pojutrze owulkę, ciekawe czy się pomylę czy nie ;-)

Ostatnia edycja:
Piranha chcetnie bym sie z Tobą zamienila by mi owulacja wypadła w niedziele bo akurat mąz ma wolne w niedziele a tak to później ma dużo pracy I nie wiem jak bedziemy sie starac... u mnie dzis wystapiło jakies plamienie, wiec tez pewnie hormony świrują... tak to jest jak próbujemy ingerować w naturalną gospodarke hormonalną...

reklama
Piranhu nie jedna z nas zazdrości Tobie jak dobrze znasz swoj organizm ;-) to tak samo jak z psami bywa jak sie ho wychowa to jest ułożony i grzeczny Super ze trafily.Ci die takie grzeczne kotki :-)

Do góry