reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
maran- atha Kochana jestes :* Dziękuje . Może i faktycznie masz racje Ty i inni, że jeden wynik to nie wszystko. Ja nie wiem co jest z tą owulacja u mnie, ja czuje ze ją mam, moze w ciagu roku nie mam jednej, czuje bol owulacyjny, od kiedy biore castagnus to nawet w tym samym dniu, a jednak według ginekologa skoro tyle nie ma ciąży to trzeba wspomagać owulacje, wiec skoro lekarz tak mowi- wiec biore , ale czy słusznie, niby na poprawe jakości owulacji... zobaczymy. Dzis lekarz z hematologi powiedział że u mnie dochodzi do poronienia 2/3 ciąż we wczesnym stadium..wypisał skierowanie na Rydygiera do Krakowa, zobaczymy kiedy bedzie termin, bo mam byc pod opieka hematologa w ciazy, ale najpierw trzeba ustalić przyczynę złej krzepliwości krwi.

Hej :-)

Airfix musze sie podpisac pod tym co napisala Maran Ma ona 100% racji Nie mozemy dopuscic zeby staranua zawladnely naszym zyciem bo wtedy masz organiz blokuje sie i nie udaje sie zajsc w ciaze Dobrze wiesz ze ciezko jest zaciazyc za pierwszym razem wiec glowa do gory i na pewno wynik poprawi sie Wiem ze chcemy dac z siebie 100% zeby spelnic marzenia ale czasami dytans jest potrzebny zeby jeszcze bardziej nie popasc w paranoje Glowa do gory i ciesz sie staraniam a nie stresuj sie kochana Pamietaj ze dla naszych partnerow tez to jest stres Ja przeszlam to samo i na poczatku 3 cyklu moj K powiedzial ze jak by wiedzial jak to bede przezywac to niezgodzil by sie na to Widzial jak bardzo to mna zawladnelo a ja mowilam tylko o jednyn Nic po za tym sie nie liczylo Dopiero po wizycie u lekarza i dluuuugiej rozmowie a pozniej rozmowie z moim K uswiadomilam sobie to wszystko i postanowilam cieszyc sie staraniami a nie stresowac sie wszystkim i pomoglo :)

Vivienka
po co robilas ten test ???? ja sie pytam ??? wiem ze teraz to nie latwe ale nie denerwuj sie Wypij melise, zrelaksuj sie i grzecznie poczekaj na wizyte a ja zaciskam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :)

Dziekuje wam dziewczyny za wszytskie slowa wsparcia! nie wiem naprawde co mnie tknelo dzis zeby zrobic ten glupi test.
Bez potrzeby tylko sie teraz nakrecilam:-(
Juz jest wieczor a jutro rano wizyta takze watpliowsci mam nadzieje ze sie rozwieja.Mam w domu dopplera do sluchania serduszka dzidzi i chyba to mnie troche uspokoilo... kilka razy udalo mi sie wylapac tentno ponad 100 a nawet 115 takze napewno to nie bylo moje.
Dziewczyny w necie majacy ten sam model sie chwalily ze nawet od 9 tyg juz slyszaly bicie serduszka a ja wkoncu do 9 tyg mam juz niedaleko..

Airfix jak chyba juz nie jedna podpisuje sie pod slowami maran.Moim zdaniem nie ma co odkladac staran wkoncu przy 5 czynnikach jest juz 100% przy naszych statystykach takze u ciebie to tylko jeden czynnik :* glowa do gory i napisze tylko to co pisala tez Piranha najwazniejszym czynnikiem jest dieta! A ja napewno trzymasz ;-)
Nie zamartwiaj sie za duzo,chyba dzis mamy obydwie jakis dolkowaty dzionek ;-)

Vivienka skoro u ciebie 8 tydz i 4 dni to juz w 9 tyg jestes ;)
Masz skonczone 8 :)
Ja wiem ze jest wszystko dobrze u ciebie ♡
Jutro przyznasz mi racje ;p

Airfix dziewczyny maja racje.
Musisz wyluzowac to pierwszy krok do zaciazenia.
Ja tez gdy sie tak usilnie staralam nakrecalam nic z tego niebylo tylko stres i rozpacz jak ciazy niebylo.
A gdy tak usilnie chciałam tez bylam na clo i dwa razy mialam po dwa pecherzyki przechodzilam te bole co ty staranka pelna para i nic z tego niewyszlo niestety...glowa stres wszystko zablokowaly!
Takze Proszę wrzucic na luz bo nic z tego nie będzie ;)
Trzymam kciuki za twoj spokuj i szybkie zafasolkowanie :)

A ja dzis tchnienie mialam i cala chate wysprzatalam :D
Ale sie cieszę :)
No i padam na pysk ;p

Dobrej nocki kochane
Vivienka jutro czrkam na wiadomosci od ciebie :)

Vivienka, napisz koniecznie, jak wizyta. Na pewno wszystko będzie dobrze. Testy, jak sama się przekonałam, bywają bardzo zdradliwe, niestety.
Airfix, moja koleżanka mając hiperprolaktynemię i wysoki testosteron w listopadzie urodzi córeczkę. Obstawiałam u niej chłopca jak nic, a tu proszę. Także widać, że hormony to nei wszystko. Ja też miałam ładny, dziewczynkowy progesteron, a ostatnio jak robiłam to był ledwo 15. i co? Tyle diety, tyle suplementów i klops. Tak samo z wapniem. Jadę tylko na jogurtach a on mi spadł:crazy:
Trzymaj się kochana!

Miłego dnia :)

Vivienka czekamy na dobre wieści

Airfix moja znajoma też miała bardzo wysoki testosteron i urodziła córę

Staraczki dziewczynkowe czy któraś miała po diecie lub suplementach pokrzywkę? Od trzech dni w nocy wyskakuje mi bardzo swędząca pokrzywka - głównie na łydkach ale też na udach, pośladkach, rękach, brzuchu i dolnej części pleców. Nad ranem zawsze znika i w nocy znowu się pojawia (raz bardziej intensywna w jednych miejscach raz w innych). Nie mam jej na twarzy ani dekolcie. Obstawiam że to wina diety albo suplementów. Nigdy wcześniej nic takiego nie miałam. Na nic nie jestem uczulona.

iwet mój syn najstarszy ma pokrzywkę, bardzo mocną na szczeście zaleczoną,
on ma na konserwanty, mysle ze masz na któryś lek-suplement,
dlatego wyskakuje Ci w nocy ponieważ wtedy ciało się rozgrzewa, pokrzywka lubi ciepło,
nie chce Cię straszyć ale pokrzywki nie wolno bagatelizować, mój syn w stanie praktycznie agonalnym ponieważ
zaatakowała mu mózg, na szczęscie wyszedł z tego, a nigdy nie chorował, w sumie nie wiadomo do dzisiaj dlaczego tak bardzo go zaatakowała

kate wiem właśnie że pokrzywka może być niebezpieczna i wybieram się z tym do lekarza, ale jak mu powiem że specjalnie zakwaszam sobie organizm to mnie wykopie z gabinetu. gdzieś wyczytałam że ostre zakwaszenie organizmu powoduje pokrzywkę.

reklama
Do góry