reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik teraz tylko podcinalam Pasemka (jasne i ciemne ) robilam kwiecien lub maj

Gdusia, Elle glowa do gory na pewno sie uda Ale jak to powiedzial pewien lekarz Duzo zalezy od naszego podejscia Wiem ze kazda z nas sie tym stresuje i tym samym zalecil nie stresowac sie staraniami i troszke wyluzowac bo to jest czesty problem par starajacych sie o dzidzie A ze my planujemy plec wiec jeszcze ten stres i mysli dochodza i same robimy blokade w mozgu i nasz organizm stwierdza ze nie jest to dobrry moment na dzidzie

Vivienka chyba w 6 tc mialam palmienie Lezalam w szpitalu jedna dobe Bo to byla niedziela i jak pojechalismy na izbe przyjec to lekarzowi nie chcialo sie zejsc i wolal mnie polozyc na oddzial Dali mi dupka i pomoglo i w gruncie rzeczy nie powiedzili co bylo przyczyna

wlasnie wrocilismy ze szkoly rodzenia :) dzis tatusiowie malowali brzuszki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Zakrecia Ja myslalam ze mam juz to za sobą, ale jak widać im jej lepiej tym większa pokusa. My chyba musimy sobie same to słonko zaświecić, bo samo raczej nie zaświeci ;) Zakrecia te zajecia w szkole to masz świetne, ja bardzo bym chciała chodzić na takie :) Ale wiem ze znow raczej nie bedzie to mozliwe :) za daleko mam.

Vivienka Z nia byloby bardzo trudno zerwac kontakt, ona sama dzwoni, za chwile wiesz przeprasza i od nowa to samo. Jedynie jak w szpitalu była to wtedy zero odwiedzin, niech mysli. Kciuki za wizytke :) Mam nadzieję że juz nie długo sie dowiesz kto mieszka w Twoim brzuszku :)

gdusia_ Chyba gdzies czytałam że dziewczyny biora inofolic i Castagnus, one oba mają inne działanie, więc nie powinny namieszać, ale oczywiście wybór należy do Ciebie :) Gdusia_ ja tez tak czasem mam, jak na złość wszystkie na około zachodzą, wszystkim się rodzi to co chcą- jak na zawołanie. Mało tego, tu gdzie teraz mieszkam na około w blokowiskach patologie mieszkają i teraz ze 6 babek jest w ciąży i każda z tych alkoholiczek będzie miała dziewczynkę, mało tego czasem stoją w sklepie przede mną do kasy i kupują piwka takie w butlach 1l , a to wódke....także mnie to najbardziej boli ;) No i swoją drogą zastanawiam się czemu większość kobiet które piją mają dziewczynki ??

Vivienka, daria Ja nie widziałam fryzjera od hmm 5 lat chyba, jak nie wiecej..zawsze miałam jasny blond włoski,na ten moment mam juz większość swoich nijakich, taki ciemny blond- mysi..ale co ide do fryzjera i mówie- nie podcinac mi włosow wiecej niz 1cm, to wychodze z obciętymi o 10-20cm...a potem rycze przez kilka miesiecy, dlatego postanowiłam ze koniec z fryzjerami. Mam kolezanke fryzjerke która poprosiłam o podciecie włosów w styczniu o 1cm ;) i wiecie co...Ona wiedziała ile to jest ;) Rozliczyła mi sie nawet z włosów leżących na podłodze, a potem kazdy sie pytał kiedy włosy takie zapuściłam..a ja mowie- no jak zapusciłam jak podciełam ;) Wiec wiem ze jej moge zaufac, tyle ze ma tyle ludzi ze mi sie nie chce godzinami czekac na głupie podcinanie.

hej dziewczyny.... kurcze nie chce was zanudzac swoimi lamentami ale man zle przeczucie co do jutra...
Nie wiem co mnie dzis podlusilo zeby zrobic test ciazowy bo zostalo mi kilka w domu i wynik mnie zaskoczyl...negatywne oczywiście :-( :-( :-( :-(
kreska jest duzo jaśniejsza niz kontrolna :-( pomimo że juz w 6 tyg mialam ladna ciemna kreska taka jak kontrolna a dzis taki bladzioch :-(

Test powinien byc przecież w 8+4 tyg juz bardzo ciemny!! Fakt odrazu po zanurzeniu sie zabarwil ale JASNO :-(

przepraszam ze tylko o sobie :-( :-(
kurcze ryczec mi sie chce!!!

Ostatnia edycja:
Vivienka niedenerwij sie kreska jest i to bardzo ciemna
a jak jest wysoki poziom HCG to może rożnie z tym być czasem może nie pokazywać wogule i nie raz czytałam na instrukcji ze czasami mozna rozróżnić mocz z woda i dopiero wyjdzie wynik

matik dziekuje ale chyba jednak beda to najdłuższe 24h jakich dawno juz nie mialam :/
schizuje bo kompketnie nic mi nie doskwiera... nawet ciagniecia na dole nie mam :no: i juz spiaca w dzien tez nie jestem :-(

Vivienka Wiem ze testy wychodzą do któregoś tygodnia tylko mega ciemne- moze tak jest u Ciebie? U Ciebie juz były piekne krechy i teraz może tak ma być, moze ma jaśnieć już? nie wiem na prawde, musisz wierzyc ze wszystko jest dobrze. Ja znow miałam bardzo słabe kreski do 10 tyg, dopiero w 12 tyg były ciemne, a potem znow nic. Vievienka Trzymam kciuki &&&& Nie zamartwiaj się bo dzidzia tez to czuje

Ja odbiore za chwile badania krwi i hormonow bo ide do hematologa, zobaczymy czy sie poprawiły czy będzie dane mi się starać o tą córcie....

vivienka - możesz kupić te testy które pokazują który to tydzień ciąży? mi też nic nie doskwierało... trzymam kciuki aby wszystko było dobrze... nie denerwuj się - nie masz bowiem na to wpływu... a stres tylko szkodzi...

Heyka

Vivienka test testowi nierowny najwyrazniej jakis felerny,ze nic wyszla bardzo mocna.
Bo jak dla mnie jest bardzo wyrazna ;)
I tak jak dziewczyny pisza niestresuj sie ;)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Lapcie kochane :*

Odebrałam hormony ... chyba nie dane mi będzie się starać o córkę...Femara rozwaliła mi hormony..bez Femary były idealne-dziewczynkowe, miałam tylko obnizyć trochę testosteron, a na ten moment juz nic sie nie da zrobić....

Estradiol- 52,99 ( 12,5-166 ) - był niższy w czerwcu
Testosteron - 32,40 ( 8.01- 49.86 ) - tragedia. Jest to na pewno efekt Femary, ktora obniza niby estradiol ale podwyzsza testosteron.

Teraz musze dojść do siebie, bo łzy mi same płyną... Jesli nie będę się starać teraz to dopiero w przyszłe lato.... a nie widzę przy takich wynikach sensu żeby się starać. Tyle miesięcy przygotowań na nic.....

Trzymam za Was kciuki &&&&& Ja jednak musze mieć całe życie pod górę, nawet mi nie dane jest spełnić marzenie, skoro tyle dałam z siebie

reklama
Do góry