reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

male liski nie byłam u lekarza bo dopiero 3 noc mam tą pokrzywkę. żadnych nowych suplementów nie wprowadzałam, ale czuję że mój organizm jest bardzo zakwaszony. mam bardzo niskie ciśnienie, jestem bardzo zmęczona, osłabiona, kręci mi się w głowie, a podobno pokrzywka też czasami jest przy zakwaszeniu. więc myślę że pociągnę dietę tylko do następnej ovu, no chyba że pokrzywka nie zniknie to będe musiała już wcześniej zrezygnować z diety :-(

reklama
dzien dobry :)
Zaglodam po info od vivienki

Airfix i tak trzymac !
Ludzie zawsze beda gadać obojetnie co by było.
Teraz jak ktos planuje trzecie lub czwarte dziecko to dla wszystkich jest to wpadka.Niewchodzi im to do glowy,ze mozna chciec wiecej dzieci.

Wczoraj dzwonilam do położnej zameldowac ze jestem w ciąży. Ona przychodzi jak sie jest w ciąży i po porodzie tak dlugo jak trzeba.a zalezalo mi zeby miec ja bo przy tamtej dwojce tez ona była.
Na to ze będzie kolejny chłopak ucieszyla sie pogratulowala itd.
Powiedziala mi ze na to wplywu niema.
I tak sobie myślę ze może cos w tym jest tyle ludzi ma parki nic nie robiąc.
Ja majac zawysoki testosteron mam trzech chłopaków a inne pomimo tego ze tez maja maja córki.
W tym okresie co ja zaciazylam czarna perla i ana zaciazyly i chlopaki będą.
Jednym sie udaje innym nie niewiem czy wierzyc w to planowanie płci.
Wszedzie pisza odstep ja mialam i co?
Mysle ze to wszystko szczescie jest i zapisane nam jest co dane.
Poprostu dziecko to dziecko i trzeba wychowywac tak samo :)

Kevinka ja wierzę że możemy zwiększyć prawdopodobieństwo posiadania dziecka danej płci, wierzę w diętę, badania to potwierdzają ale to jest nadal tylko zwiększanie procentów, nie ma i nie będzie skutecznej naturalnej 100% metody - i moim zdaniem dobrze że tak właśnie jest :)

Iweet twój wykres wygląda bardzo ciążowo - trzymam kciuki

kevinka moim zdaniem to i tak jest z gory zapisane ale my poprostu chcemy sobie pomoc :) ja wiem ze bede miala jeszczec corke nie wiem czemu ale czuje tak do chlopakow sie nie mylilam i do nadii tez nie jakies przeczucie :)

vivienka jak tam wizyta ? :)

mam pytanie do tych co sie znaja na badaniach z krwi w poniedzialek mialam pobierana krew bo mam zawroty bole glowy itp i badanie darmowe bylo na tarczyce i hemoglobine a 40 e placiclam za dodatkowe badania ale nie wiem na co beda te badania a wiem ze dwa wyniki wyszly bardzo zle i musze sie stawic do lekarza i sie zastanawiam co moglo wyjsc zle oprocz hemoglobiny bo to jest dobre ;/ i kto wie jakie jeszcze na co mogly byc te inne badania ? bo ja nie wiem jedyne to cukier tarczyca holesterol i hemoglobina ;/

Hej babeczki ja juz po wizycie, przepraszam ze nie odpisałam odrazu ale musialam wykorzystać dobry humor corci na zakup bucikow dla niej... a i tak nic porządnego nie znaleźliśmy :/

PIERWSZE CO DZIEKUJE ZA WASZE KCIUKI PEWNIE TO ONE POMÓGŁY!!!! :*
Ale teraz pierwsze co przedstawiam wam moje 2,31cm szczęścia ♡♡♡

wszystko w normie dzis 8+5 tydzien a z Usg rowno 9 tydz. także moja kruszynka rosnie.
Jestem taka happy!!! Jeszcze ginek sie pytal jak sie czuje? Na to ja:że za dobrze :-) A ginek na to ze za dobrze niema czegos takiego i ze napewno to jest teraz bezobjawowa ciąża jako rewanż za pierwsze przykre przeżycie (poronienie) ;-)

iweet a moze jakis nowych kosmetykow zaczelas używać? Stad ta wysypka? kciuki za testowanko ;)

kevinka powiem ci ze ja wierzę w planowanie plci ale jak już piszą dziewczyny nigdy 100% nie będziesz miala nawet przy invitro wszczepiaja przeważnie dwie plcie:sorry2:

airfix super ze troche ochlonelas po wynijach.Ja wieżę ze jezeli sie czlowiek sumiennie przylozy do diety i teszty rzeczy na ktore mamy wplyw mamy juz duzo procent na wynarzona płeć. A te czynniki na ktore wplywu nie mamy musimy je po prostu zaakceptować :* :*

zakrecona a jednak mialas dobre przeczucie z kontrola Zusu.Kobieca intuicja. fajnie ze akurat bylas w domku to nie moga sie do ciebie przyczepić :cool2::cool2:

Ostatnia edycja:
Vivienko, cieszę się, że wszystko dobrze, nawet innej myśli nie dopuszczałam:-) piękne cudeńko;-)
Zakręcona, a czy długo jesteś na zwolnieniu? czy od niedawna?

Vivienkamsuper Ciesze sie ze z coskiem wszystko ok i ladnie rosnie :) ja tez mialam raczej bezobjawowa ciaze Kilka razy mnie zemdlilo, dwa razy tylko rozmowa z kibelkiem byla :) a tak to tylko na pocAtku o 13 strasznie chcialo mi sie spac a rano cukier mi warjowal ale to bez ciazy sie zdarzalo :) a wiesz co sobie pomyslalam jak zobaczylam zdjecie ??ale ladny chlopczyk :)
powiem ci ze intuicja mnie dzisiaj niezawiodla Wczoraj zaplanowalam sobie ze o 10:30 pojde do lodziarni po lody Pistacjowe Otworzyli u nas lodziarnie gdzie robia lody sami z naturalnych skladnikow I specjalnie dla mijego K na urodziny udalo mi sie zalatwic pistacjowe Jego ulubione tam A codziennie sa inne smaki A rank cos mnie naszlo i pomyslalam a pojde po 15 zeby. nie narazac sie zusowi :)

Ilaczek'na l4 jestem od 1.08 ale ja sie spodziewalam ze bede miala kontrole wiesz cxemu ;)

reklama
Witam Was dziewczyny. Czy mogę dolaczyc? Mamy zamiar z mężem postarać się o dziecko we wrześniu. Marzy nam się chłopak :) od 1,5 miesiąca stosujemy dietę a ja mierzę temperaturę i robię testy owulacyjne.

Gratuluję wszystkim spodziewającym się dziecka :) i trzymam kciuki za starające się.

Do góry