reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Małe liski :) no wycieczka dla dzieciaków super, tylko od nas to daleko bo ok 300km wiec dziewczyny marudziły w samochodzie, ze nie chca siedziec, zwlaszcza Ala... ale ogólnie 3 dni miło spedzone, duzo atrakcji dla dzieci :) ja przed strankami oczywiscie jeszcze, owulacji nie spodziewam sie szybciej niz w niedziele lub poczatek przyszłego tygodnia... A jak Tam Twoje hormony? plamienia ustały juz na dobre? Ty juz pewnie po działaniach I teraz czekasz na efekty wiec kciuki &&&&& z całych sił oby wynik był pozytywny &&&

reklama
część dziewczyny

Nuuska to kciuki za cykl i wysylam fluidy chlopxzykowe ~~~~~~~~ :-) wkoncu slonik musi zadzialac :-) czuje suedobrze Tylko juz strach mnie ogarnia ze jeszcze nic nie gotowe a czas leci rak szybko :-)

Airfix szczerze współczuję sytuacji w mieszkaniu ciotki Jak to mowia zawsze pod gorke ale w pewnym momencie jest z gorki Oby wszystko ulozylo sie po Waszej mysli :-*

Elle, Gdusia jak tam u Was?

Piranhu a jak u Ciebie?

Jak Wam weekend minal leseczki?odpoczelyscie? U nas pogoda srednia byla wuec moj K grandzil z remonten w przedpokoju klad plyty gipsowo-kartonowe a jeszcze pare dni i bierzemy sie za pokój mlodego Juz przyszly tapety :-) farba kupiona, panele sa wiec czas sie zabierać Najbardziej mnie denerwuje ze zabardzo nie moge pomagac i jak siedzę to mnie nerwy bioea ale co zrobic:-)
Oto fryzurka po ostatniej wizycie

Załączniki

• DSC_1401.jpg
    DSC_1401.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 86
  • DSC_1406.jpg
    DSC_1406.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 80
maran-atha fajne, że wycieczka się udała. A co do marudzących dzieci :) my byliśmy w ten weekend w górach świętokrzyskich, chłopcy ledwo wysiedli z samochodu a już ich nogi bolały. Weszliśmy na Św Krzyż - na samej górze oczywiście pod dzieciaki przygotowane stoiska z cukierkami, lodami...na ten widok jakoś szybko ich nogi przestały boleć ;) my już po staraniach, ale wykres mam zupełnie nie ciążowy, za chwile temp zacznie pewnie spadać...raczej czekam na @ i muszę sobie zrobić przerwę w staraniach, zaczniemy znów od października/listopada. Za ciebie kciuki &&&&&&&&&&&&&

male liski, maran my jak jechaliśmy z dziećmi w tym roku na wakacje tez baliśmy się jak wytzrymają
podróz, a jechaliśmy prawie 800 km non stop , ale miesliśmy laptopa , oglądali bajki i na prawde dobrze droge zniesli,
może ze 2 razy marudzli, ze się im nudzi
Zakręcona ślicznie wyglądasz, super masz fruzurę

Klemantynka Fazy księżyca wraz ze znakiem męskim i żeńskim znajdziesz tu : http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/ZodM1950-2050.txt, ja uwazam ze cos w tym jest :) Jesli nie mozesz sobie poradzic, to napisz mi wiadomosc prywatna z data owulacji, lub kilkoma datami - kiedy przypuszczasz że moze byc owulacja, to odpisze Ci co wychodzi jak tylko znajdę chwilę czasu :)
Klemantynka tak jak kate napisała- 100% pewności nigdy nie będzie...musisz przede wszystkim odpowiedziec sobie przed sobą- czy chcesz dziecko, czy daną płeć? Bo my na tym forum jestesmy wszystkie po to aby mieć dziecko, ale również zwiększyć szanse na daną płeć, bo każda z nas wie ( mam nadzieje ) że zawsze jest ten ułamek procenta i może nie wyjść, a wtedy co? Klemantynka ja miałam depresje z powodu tego ze urodził się syn zamiast córki...wiec musiałam dojrzeć do tej decyzji-aby posiadac drugie dziecko :) Bardzo pragnę mieć córkę, i daje z siebie wszystko, ale wiem że decyzja będzie też należała do Boga :)

male liski Ja działam w 14dc ;) u mnie dziś dopiero 3dc :) Ale przygotowywuje się ;) Tylko że nerwów mam kupe :( jeszcze mama dołożyła znów ....

kate... No to Ty jeszcze lepsza ode mnie z tym imieniem ;) A moge spytać tak z ciekawości z jakiego na jakie zmieniałaś? Moja kolezanka tez myslala o czyms takim, jak dziecko mialo jej 2 lata..bo ona uwaza ze u nas w miescie nikt nie moze miec ładniejszej rzeczy od niej ( zaznacze ze nie jest bogata )..wozek kupiłam to stwierdzila ze ja nie moge miec ładniejszego od niej i pomimo tego ze kupiła 2 tyg wczesniej wozek spacerowy to kupiła takiego samego xlandera jak ja, a potem stwierdzila ze moje dziecko ma ładniejsze imie i Ona tez chce takie ;) Oczywiscie nie zmieniła tego imienia , na szczeście ;)

Zakrecona Ja chyba do konca zycia bede miec pod góre... Wiesz ze moja mama daje znów popalić? Ma dobra robotę, że odbilaby się od dna..no to znów to samo....
Piękneeee masz te włosyyyyy ;))))

Hej babeczki :-)

u mnie leci dzien za dniem.. nawet nie wiem kiedy a juz prawie koncowka sierpnia :szok: W tym tygodniu w srode na 10 mam do ginka na kontrole...az sie boje a zarazem ciesze.. to juz prawie 9 tydzien.... trzymajcie kcikuki
Ach smiac mi sie chce bo po chlopczykowej diecie myslalam ze na pomidory patrzec nie bede mogla...a ja doslownie dnia bez pomidora wytrzymac nie moge!! Chcica na pomidory hahaha

Airfix ty to sie masz z tym kotem i ciostka…. I wkoncu gdzie sie podzial teraz ten facet od twojej cioci ?
Kurcze doczytalam ze jeszcze mama… wiem ze ciezko to zrobic ale moze zerwalabys poprostu kontak!! Ja widze ze dobrze mi to robi.. 6 tyg sie juz nie slyszelismy i czuje sie wysmienicie!
Trzymam kciuki za oficjalny pierwszy cykl staran!!!

Ana jak ten czas leci!!Ty juz 20 tydzien dobilas,polowa za toba.Daj koniecznie znac jak tam na polowkowym.To jeszcze dwa tygodnie :/ chyba bym tyle nie wytrzymala.

Matik robilas juz te badania co ci lekarka zlecila? Kiedy bedziesz miala wyniki?Kciuki za egzamin!Dasz rade!

Maran,Ilaczku kciukasy za sierpniowo/wrzesniowy cykl!!!

Male liski bez poddawania mi sie tutaj!!!! Nie zakladaj ze cykl stracony wlczymy do ostatniego dnia!Plamien juz nie masz prawda?

Zakrecona sliczne loczki,ahhhh

Piranho co tam u ciebie?

Kira odezwij sie do nas :-(

Nusia
ciesze sie ze wkoncu cykle ci sie wyregolowaly,29 dni to pieknie ksiazkowy cykl!!Gratulacje!

pozdrawiam i zycze milego dzionka wszystkim!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Vivienka dobrze mnie wyczułaś ;) trochę we mnie pesymizmu ostatnio, ale walczę z tym :) ....wiem, że zdrowe pary średnio zaciążają po kilku miesiącach i że trzeba czasem trochę poczekać. Przy chłopcach było rach-ciach, praktycznie bez starań i chyba miałam nadzieję że i tym razem tak będzie. Kciuki zaciśnięte za środę!

Do góry