reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hey hey :)

Aljul spelnienia marzeń :)

Gdusia :( tule ...

Elle kciuki ;)
Okresowe uczucie tak tez jest we wczesnej ciąży ;)

Czarna perla melduj nam sie tutaj!
Jak sie czujesz ?
Wiesz juz na 100% ze to chlopczyk?
Ana powtarzalas usg?

Zakrecona biore tylko zestaw witamin dla kobiet w ciąży :)
Co drugi dzien tak kazal mi lekarz.
Magnez powidzial ze w pozniejszym okresie ciazy :/

Daria ja miałam pegperego piko3 i dla mnie rewelacja.
Teraz jak przyjdzie czas to tez ten wozek bedzie :)
Narazie udalo nam sie kupic tak jak chcielismy maxi cosa mura 4 uzywany stan b.dobry od Niemców kolor czarno szary.
Wszystko gleboki,spacerowka fotelik do auta dwa spiworki folia parasol siatka przeciw moskita jakies kocyki i ten baranek.za jedyne 260 € :D
Potem wyciagne za to te same pieniadze ;)
Dlatego lubie tskie rzeczy uzywane od niemcow kupowac.
A byla okazja wiec juz będzie :)
Czatowalismy na taki strzał :)

Wole powoli kompletowac juz niz na ostatnia chwile przepłacać :)

Milego dnia :)

Male liski dziekuje za slowa otuchy ale objawy wlasnie ustaly... tzn piersi mniejbola tylko jajniki czuje jak przed @. Beta na szczescie wszystko wyjasni ale juz ten test skoro nic nie pokazal, moze cien cienia to dalo mi do myslenia

Airfix, na urlopie było super, dzieciaki przez 2 tyg kąpały się w morzu, pierwszy raz obyło się bez chorób, leków itd. Ja też wypoczęłam, wróciłam opalona jak nigdy (stwierdziłam, że trochę wit. D nie zaszkodzi :-D).

Aljul, ciekawa teoria dotycząca różnicy w zagnieżdżaniu sie zarodków.

Dziewczyny dziekuje za wszystkie kciuki ale niestety nie udalo sie :-( beta w pon 9.47 a dzis tylko 2.90
Piraniu czyli w pon tez beta byla juz za niska jak na ciaze? Nie wiem co robic w kolejnym cyklu zeby sie udalo utrzymac ciaze

reklama
aljul, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, spełnienia marzeń i oczywiście ślicznej, zdrowej córeczki! :-)

zakręcona, no to kciuki za ładna fryzurę, wygłaskaj Igorka przez brzuch ode mnie :-)

Elle, używałam identyczne testy ciążowe (One Step Pregnancy Tests 10 mIU/ml), z tego co piszesz to beta zapewne juz mocno spadła :-(, trzymaj się i daj znać jak wynik. Ja przy tak niskim poziomie progesteronu brałabym Duphaston 2x1 + Luteina dopochwowa 2x1, jednak gdy niski poziom progesteronu wynika ze słabej jakości pęcherzyka (i komórki) to dawkowanie progesteronu prawdopodobnie nie pomoże :-( ...wówczas postawiłabym na suplementy poprawiające jakość pęcherzyków i komórek jajowych, niestety wiele z nich nie będzie sprzyjać poczęciu córeczki.

Airfix
, wapń piękny, magnez tez urósł, ja w szczęśliwym cyklu miałam wapń 2,52, sód 139 ale potas wyższy od Twojego a mam z tego Kaję :-) A może zwiększ ilość suplementów magnezowych? Ja łykałam Mg i piłam jeszcze Inkę z magnezem.

Vivienka
, krwiak podkosmówkowy to wynaczynienie krwi między ścianą macicy a jajem płodowym, ciężko powiedzieć co mogło być powodem wylewu, który spowodował krwiak, jestem pewna, że krwiak się wchłonie (moja koleżanka też miała krwiak podkosmówkowy i związane z nim krwawienia, wchłonął się w I trymestrze).

Verita
, Duphaston to dydrogesteron a on podobno nie blokuje owulacji (dydrogesterone produces no increase in temperature and does not inhibit OVULATION).

Elle
, doczytałam właśnie :-(, beta poniedziałkowa była za niska, powinna wynosić 50-200 mIU/ml.

Ostatnia edycja:
Do góry