reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

małe liski dziękuję kochana...mnie jeszcze póki co 13 nie zawiodła ...obym nie powiedział tego w złem minucie

Zakręciu te obawy to już chyba tak zostaną....dziecko zmienia wszystko iw wywraca cały świat do góry nogami o 260st:tak:

reklama
macy ja chce tak moze w nasteonym roku albo za dwa nie chce miec wiekszej roznicy niz 3 lata , bardzo dobra jest ta roznica miedzy natanem i colinem ale jednak nie przy czwartym dziecku :) tym bardziej musze isc do lekarza bo mam codziennie straszne bole glowy i zawroty ale po woli sie przygotowuje :)

kate tez tak mysle o tej elei fajnie sie na prosto rozklada i fajne ma opcje skladania i w holandii moge go tanio kupic nowy za niecale 300 e bo w niemczech sa okolo 400e .

u mnie colin nie chce jezdzic we wozku bo on kopiuje nadie a nadia nie jezdzi to on tez nie tylko by chcial za nia rowerem a tego dobrze nie umie ;/ to mu kupilam jeszcze wrazie czego dostawke $_57.jpg a natan to jest taki spokojniutki ze wszedzie siedzi :)

Załączniki

• $_57.jpg
    $_57.jpg
    6,8 KB · Wyświetleń: 41
Elle87 Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze...&&&&

Zakrecia Ale czas zasuwa...dopiero o tym Ci pisałam, a tu leci ja nie wiem tydzien za tygodniem i nim sie obejrzysz a Igorek będzie już z Wami :) Nie przygotowani jesteście?to normalne ;) ja cały czas pamietałam ze mam spakowac torbe do szpitala zeby czekała i ciagle odkładałam " na jutro" , a w koncu musiałam w ciągu paru minut się spakować :)

daria0607 Ja jako obsesyjna miłośniczka wózków wziełabym X-landera Pulse, bardziej mi sie podoba, nie jest taki szeroki z przodu jak maxi cosi- taki zgrabny jest. No i x-landera sama miałam, byłam bardzo zadowolona z prowadzenia i z ładowności wózka haha i sprzedaje teraz, żal jak nie wiem ;)

aljul Spełnienia marzeń i przede wszystkim tego różowego :))

kate.. Własnie nie ma ich na razie na allegro, bo tez poluje ;) Jak tylko będą to dam Ci znać, moze akurat bedziesz potrzebowała.

macy Gratuluje ;) Ale fajnie ;))

Piranhu zerkniesz na moje nowe wyniki minerałów?? Stare sa w stopce. Wydaje mi się że część się polepszyła,bo normy inne sa tu gdzie teraz robiłam pisałam ,nawet wczoraj. No i u nas w lab zawyzaja wynik potasu, wiec mysle ze zle nie jest.Raczej sodu i potasu nie bede miec juz nizej, bo praktycznie nie jem nic takiego co by go mogło podwyzszać.To chyba jest moje minimum . Choc raz bylo lepiej, chyba w grudniu, potas był 139...u mojego M też taki sam. I to bez diety. Wiec nie wiem od czego to zalezy
Magnez-0.88(0,70-1,05)
Wapn-2.49(2,15-2,55)
Sod-141(135-148)
Potas-4.3(3.50-5.00)

Dziewczyny czym mozna jeszcze podnieść poziom magnezu?? 3 tyg mi zostały, wiec zawsze cos?? Jest coś co zawiera tylko magnez, a nie zawiera potasu bardzo dużo? Kakao chyba odpada, nie wiem

Byłam dzis u jednej lekarki, jutro ide do rodzinnej, wstępnie termin do hematologa mam na maj 2015 i mam powiedziane-ze moga byc problemy w ciąży...

Ostatnia edycja:
Aljul zgadzam się - u nas dzieci wywróciły nasz świat do góry nogami, zmieniło sie chyba wszystko, łącznie z nami samymi :), ....ale są osoby które mówią, że po urodzeniu dziecka, nic się u nich nie zmieniło, wszystko jest jak było. Dla mnie szczególnie narodziny pierwszego synka to była rewolucja w życiu :)

Airfix przeczytałam to co napisałaś na grupie - trzymam mocno kciuki żeby wszystko u ciebie ułożyło się i żebyście spokojnie mogli starać się o dziecko...A ile łykasz Ca i Mg i czy Mg masz w postaci cytrynianu magnezu (chyba najlepiej jest przyswajalny)? może zwiększyć Mg w suplementach, tylko wtedy trzeba by było podnieść i Ca, żeby zachować dobre proporcje. Dieta dziewczynkowa jest tak uboga, jest tyle zakazanych produktów, że rzeczywiście trudno dostarczyć sobie Mg w jedzeniu...hmmm słyszałam kiedyś o wodzie mineralnej wzbogacanej Mg

Pestki dyni na pewno są zakazane w diecie dziewczynkowej, ale może ze względu na magnez zrobiłabyś wyjątek
"Pestki dyni
- zdecydowanie królują, zawierają znacznie więcej magnezu niż produkty, z którymi powszechnie kojarzony jest ten składnik mineralny, czyli kakao i orzechy. 100g to aż 540mg magnezu!" zawierają trochę tłuszczu, co jest niewskazane w diecie dziewczynkowej, ale z drugiej strony mają rzeczywiście sporo magnezu i wit z grupy B Nutrition Facts and Analysis for Seeds, pumpkin and squash seed kernels, dried [pepitas]

Ostatnia edycja:
Male liski no szkoda, że nie wyszło ale nowy cykl nowe nadzieje :tak: a jak u Ciebie? jak działaliście? pamiętam, że kilka dni temu podawałaś linka do tabletek Licorice Root, mogłabyś jeszcze raz podać? bo muszę kupić a nie mogę znaleźć na allegro... a ma ktoś może na sprzedaż paski z firmy Merck? chętnie odkupię
Aljul wszystkiego najlepszego kochana :-) spełnienia marzeń a szczególnie tego różowego ;-)
Marchew tak pójdę po @ do ginka i zapytam o luteinę i dupka jak przyjmować po owulacji żeby utrzymać ciążę

Ostatnia edycja:
male liski oj Igorek daje o sobie znac Bardzo mu sie zawsze podoba w szkole rodzenia Tak kopie i sie rozpycha ze szok

Airfix moj K powiedzial ze bierze sie ostro za remont bo go to juz bardzo stresuje ze pokoj nie gotowy :) kciuki zeby ze zdrowkiem bylo wszystko dobrze

male liski Suplementy łykam jak Piranha przykazała ;) Czyli 4x Calcium łącznie 1260mg wapnia w postaci cytrynianu i do tego 5 tabl Cytrynianiu magnezu 5x125mg = 625mg , wiec wszystko dobrze. Ale własnie tak szukam czegoś żeby ten magnez dołożyć w diecie więcej. Piłam Muszynianke z wapniem i magnezem do tej pory też, ale nie służy mi i musiałam odstawić z 2 tyg temu bo chyba to głównie powodowało u mnie sensacje żołądkowe.

Elle Lukrecja, kapsułki, 30 szt - Portal Dbam o Zdrowie. Tak działaliśmy w okolicach owu. Miałam małe zawirowania w tym cyklu, nie czułam takiego wyraźnego bólu owulacyjnego, chyba castagnus lub wit b6 zadziałały i owu przyszła znacznie wcześniej, w samą pełnię :) ale z drugiej strony nie miałam plamień w trakcie owulacji, z czego się bardzo cieszę, zobaczymy co będzie w drugiej połowie cyklu.
Kiedy wyniki bety?...czy masz cały czas plamienia?

reklama
Ja już po urlopie, wypoczęłam i biorę się do pracy. W wolnych chwilach nadrabiam zaległości z forum :-)
Macy
, gratulacje!! Trzymam kciuki za różową fasolcię :tak:

Airfix, Mg łatwo podnieść poprzez suplementy, gorzej z wapniem ale poziom Ca masz bardzo dziewczynkowy :-)

Elle, nie chcę Ci robić złudnych nadziei ale brązowe plamienia się zdarzają na początku ciąży. Trzymam mocno &&&&&&&&& żeby wszystko było ok.

Pozdrowienia dla Wszystkich!!!

Do góry