reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix, Elle dziękuje Wam za życzenia

Airfix pytałam wczoraj o tą herbatkę z TESCO czy ona jest z Herbapolu?

Małe liski u mnie też była totalna rewolucja przy pierwszy synku, przy drugim już tak nie było

reklama
Ale mi narobiliscie ochoty na to urzadzenie lady comp,popatrzalam i w DE jest juz za 397e do kupienia nowka. Podliczajac ze na krazki wydawalam do trzy miesiace 35e to przez dwa lata i zwrocilby mi sie komputerek.Ale z drugiej strony tak jak pisze maran moze wystarczy mierzenie normalnym termometrem i zapisywanie po prostu na kartce pomiarow.Duzo mozna tez stwierdzic na podstawie sluzu.
Jeszcze mam troszke czasu takze pomysle ;)

Gdusia bardzo mi przykro…

Macy to wy teraz praktycznie na wylocie juz jestescie…

Dorcia trzymam kciuki za dzidiejsza wizyte,jak pieknie dzis juz rowniutko 13 tydzien!!

Airfix ale masz swietnego synusia :) zacalowalabym takiego!!

Anna 123 witaj i piersze co to gratuluje spelnienia marzenia!! Super ze bedziesz miala corcie.Czujesz sie inaczej w tej ciazy?Tun inne objawy niz przy synkach?

Aljul Wszytskiego najlepszego w dniu urodzinek!Duzo zdrowka,radosci i pociechy z dzeici i spelnienia rozowego marzenia :)

Zakrecona dodoalas mi troche otuchy z twoim plamieniem na poczatku ciazy.. wkoncu ty spodziewasz sie Igorka ;) takze moze nie dokonca plami sie zawsze na dziewczynke ;)
A co do pokoiku to nawet jezeli by tak sie stalo ze pokoik byl by nie gotowy to i tak Igorek przez pierwszy okres bedzie z wami w sypialni czy nie? Ja jakos nie moglam sie rozstac z corcia na noc i lubialam ja miec w takim lozeczku dostawce do lozeczka.
Ja tak wlasnie po 30 tygodniu krecilam filmiki jak corcia sie wyglupiala w brzuszku ,swietna pamiatka.
Trzymam kciuki za udana wizyte u fryzjera.Ile masz godzin w szkole rodzenia lacznie?
Ach walsnie maialam sie ciebie zapytac gdzie robila pranatalne padania? Jak sie nie myle chyba w szczecinie co nie?

Piranho co tam u was? Czytalam troche w google na temat krwiaczkow w ciazy i niestety dalej madrzejsza niejstem... skad one sie biora i dlaczego powstaja?

aljul Tak widziałam, że pytałaś ;) wyleciało mi z głowy, przepraszam :) herbatka w Tesco jest firmy Packers Best coś takiego :) Opakowanie takie jak sagi, taka torebka.. ProductDetail cos takiego..... jest zurawina z hibiskusem, jest dzika roza z malina .... Opakowanie moze sie róznić trochę, więc patrz na firmę :)

Annette. Jak po wypoczynku? Chyba tak zrobię, zwiększę dawkę magnezu..na pewno coś to da :)

Vivienka.. Jak się czujesz? Faktycznie jest do zacałowania, ale czasami to wychodze z siebie ;)

airfix ja bym wziela swoj mutsy evo jeszcze raz ale w holandii gdzie zawsze kupuje jest taka promocja ze jak kupie caly zestaw tov za 299 a jak oddzielnie to spacerowka 400 e;/ a nie potrzebuje gondoli i troche bezsensu to maja;/ a x landera nie moge zobaczyc na zywo i nie wiem tak w cieno go kupic sie boje;/

Marchew tak dupka i acard biore caly czas od owulki :tak:
Male liski dziekuje za linka. Czy Twoj m tez bierze ten korzen lukrecji? Bo ja wczesniej mialam z firmy now ale tylko na ebay mozna kupic a zalezy mi na czasie. Dobrze ze jestescie juz po dzialaniach, teraz tylko czekac na II kreseczki :-) ja mam bete po 15 a plamienia jakby ustaly chociaz cos jasno rozowego widze na wkladce

Elle tak, łyka dokładnie ten suplement....też nie chcę robić ci nadziei, ale ja miałam jednorazowe plamienie krwią na dzień, lub w dzień @ w drugiej ciąży. I byłam przekonana że idzie miesiączka i że nie udało się. A w pierwszej ciąży plamiłam trochę jasną różową krwią kiedy miałam krwiaczka. Może naprawdę będzie jeszcze wszystko dobrze. A ustały objawy? pisałaś że bolą (.)(.)...zerknęłam właśnie na twój wykres - temperatura jeszcze wysoko

Ostatnia edycja:
vivienka ale to chodzi o to że dziewczynki jak się zagnieżdżają to są plamienia, a u Ciebie wiadomo że te plamienia są spowodowane krwiaczkiem. Poza tym ja przy synku tez miałam plamienia :)

elle jeszcze nie wszystko stracone, plamienia brązowe się zdarzają. trzymam kciuki za betę.

gdusia przykro mi :(

dorcia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :)

aljul sto lat!

airfix bardzo dużo suplementujesz tego wapnia i magnezu. ja brałam tylko 2 tabletki calcium dziennie czyli 300mg magnezu i 600mg wapnia, ale dużo jadłam jogurtów i nabiału.

małe liski to trzymam kciuki za ten cykl. mi tez po castagnusie owulka wystąpiła wcześniej bo w 13dc (w tym i poprzednim cyklu) a wcześniej zazwyczaj była po 16dc.

anna123
witam i gratuluję

Ostatnia edycja:
Czesc, ja znow goscinnie, ale postaram sie zaraz doczytac wiecej :)

Aljul sto lat!
Anna123 gratulacje :)
Zakrecona masz naprawde fajna szkole rodzenia :) A jak sie czujesz? jeszcze 2 miesiace i mozemy rodzic :D
Male liski, Airfix ale 100g pestek dyni zawiera jednoczesnie 810mg potasu...
Elle kciuki!
Macy serdeczne gratulacje i wszystkiego dobrego!

Czy komus jeszcze udalo sie ostatnio zaciazyc?! I czy wiadomo moze co u Any?

Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam i przesylam fluidy!

reklama
iweet, wildberry, Vivienko dziękuję za życzenia

iweet tak powiedział lekarz mojej koleżance jak była w ciąży z córką to na początku plamiła i lekarz jej powiedział że będzie miała córkę bo po jego obserwacjach to właśnie zarodki dziewczynkowe tak się zagnieżdżają

Vivienko ja tez miałam krwiaczka w 1 ciąży i 2 razy plamiłam ale w miarę upływu czasu i jak macica rosła to krwiak się wchłonął - nie pamiętam ile to trwało ale dosyć szybko, wiem że na pewno nie było jeszcze widocznego brzuszka jak po krwiaku nie było śladu, więc nic się nie martw- BĘDZIE DOBRZE &&&&&

Airfix dziękuję - ja kupiłam te z herbapolu - żurawinowa i malina-żurawina też mają po ok 30% owoców

Powiem Wam że ostatnimi czasy nie mogę patrzeć na słodycze a jak już mam na nie ochotę to naprawdę wystarczy mi maleńka dawka....więc może w dobra stronę zmierza mój organizm bo kiedyś zajadałam się słodyczami na potęgę

Do góry