reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Verira mi wlasnie tez pasuje chlopiece odzywianie, nawet mi juz sera zoltego nie brakuje... jedynie to piwa bym sie czasem napila hihihi... ale nie ma musu, w ciazy i podczas karmienia tez nie pilam i bylo dobrze, wiec mozna spokojnie funkcjonowac. Verita a Wy chcecie sprawdzic hormony i mineraly czy nie bedziecie tego robic? Bo ostatnio mowilas, ze tym razem chcecie sie dobrze przylozyc i chcesz spelnic jak najwiecej czynnikow a jak Twoj M nie chce tabsow lykac to nie wiadomo jak z jego hormonami i ph bedzie, no ale jak piszesz, ze w sumie juz mu tak bardzo nie zalezy na plci a bardziej by szybko malenstwo bylo to nie ma tez musj sie badac i stresowac...

reklama
Moj tabsow nie chce łykać lae lyka wsztstkie jak w zegarku ;-) tylko ociezaly sie czuje. Badań krwi nie robie ale wiem ze jak sie czlowiek przyłoży do tych przykazań to nie trzeba a jak będzie 3 dziewczynka tzn ze tak nam pisane.
Piwa ja nie lubie za bardzo ma szczęście :-)

iweet84 Problem w tym że mój M. niby jest na diecie dziewczynkowej, ale nie na 100% bo pracuje fizycznie wiec nie dałby rady, ale nie je warzyw, owoców, nie soli, jedynie cos do smaku delikatnie. Ale znów je wedliny, pasztety, chleb, masło...no bo musi .Nie je słodyczy. Nie wiem co z tym Ph sie porobiło, ono tak spadlo wydaje mi sie jak suplementy zaczął brać , no i dieta tez zrobiła swoje..ale żeby az tak... Wychodzi na razie że ten wynik jest patologiczny, czyli moze On w ogole dzieci miec nie moze, a ja sie truje lekami, a tu moze u niego lezy przyczyna, ale za nic sie na badanie nie chce zgodzić:/

Hejka!
mici
, witaj! Podpisuję się pod tym co napisała Airfix :tak:

Airfix
, pH nie powinno być niższe jak 7, a dałby Twój M namówić się na badanie nasienia?

iweet, no właśnie o dziwo Krzyś dużo nie je, do tego jest mega wybredny kulinarnie ;-), jest za to wysoki jak na swój wiek i do tego ma bardzo mocną budowę. Nie mam jak zważyć Kai bo padła mi bateria w wadze (muszę zakupić) ale chyba ważyła ostatnio ponad 13 kg :-)

Dobry wieczor, bardzo dziekuje za odpowiedz i za rade. Wobec tego po powrocie wprowadzam na nowo dietę, codzienne suplenty tj. Wapń, magnez, witamina C oraz dokupie b-complex. Do tego kontrola ph oraz zastosowanie sylku. Czy jeszcze cos moge zrobić? Czy moge Was prosic o informacje, które hormony zbadać i jak je interpretować?dodam , iż choruje na niedoczynnosc tarczycy i codziennie zazywam Eutyrox. Dziekuje za odzew i życzę udanego wieczoru.

Mici 5 stron wczesniej kate dokladnie napisala jakie badanie i w ktorym dniu cyklu ;)
Cytuje

wrzucam jeszcze tabelkę kiedy się robi dane badania,
moze się komus przyda
Hormon Dzień Normy
FSH 3 dzień 3-20 mIU/ml
FSH pik LH / dzień podania HCG więcej niż 15mIU/ml
LH 3 dzień mniej niż 7 mIU/ml
LH pik LH / dzień podania HCG więcej niż 20 mIU/ml
Estradiol E2 pik LH / dzień podania HCG więcej niż 100 pg/ml
Estradiol E2 7 dni po owulacji więcej niż 60 pg/ml
Prolaktyna 3 dzień mniej niż 24 ng/ml
Progesteron P4 3 dzień mniej niż 1.5 ng/ml
Progesteron P4 7 dni po owu więcej niż 15 ng/ml
TSH 3 dzień 0.4-4 uIU/ml
T3 3 dzień 1.4-4.4 pg/ml
T4 3 dzień 0.8-2 ng/dl
Testosteron całkowity 3 dzień 6-86 ng/dl
Testosteron wolny 3 dzień 0.7-3.6 pg/ml
DHEAS 3 dzień 35-430 ug/dl
Androstendion 3 dzień 0.7-3.1 ng/ml
SHBG 3 dzień 18-114 nmol/l
Insulina po 8-16 godzinach na czczo mniej niż 30 mIU/ml
Glukoza po 8-16 godzinach na czczo 70-110 mg/dl

* mIU = jednostki międzynarodowe mili; ml = mililitry; pg = pikogramy; ng = nanogramy; uIU = jednostki międzynarodowe micro; dl = decylitry; ug = mikrogramy; nmol = nanomole

Piranhu Ja mojego M . na badanie nasienia namawiam od 2 lat, a nawet na zwykla morfologie nie moge go zagonic. Do tej pory nie chciał sie zgodzic za nic.

Ja od wczoraj praktycznie ledwo chodze, ustałam się nad lepieniem pierogów, potem na działce bo murarze przyjechali, w aucie ukrop...dojechalismy do domu, ja sie klade, a tu czuje ze łydke mi chce rozerwać- ja patrze a pół łydki spuchnięte i krwiak na 10cm-szczeście że nie puchło mi wyżej bo bym musiała na pogotowie isc. Byłam dzis u dermatologa, bo ja z żyłami mialam problem od szkoly sredniej,dawali leki mi ktore pomagały na chwilę, ale to nie był aż taki problem jak teraz- dała skierowanie na morfologie z rozmazem, Ob, czas krwawienia i czas krzepniecia i kazała przyjsc z tym i zgłoscić się do rodzinnego po skierowanie do hematologa. Czy mnie musza nawiedzać wszystkie choroby świata:/ :baffled: Ja nie chce sobie wyobrazac co będzie z nogami w ciąży.
A jeszcze jutro zaczynamy budowe, murarze chca po swojemu robic fundament, zrobic połowe mniejszy na głębokości, a moj kierownik budowy ktory miał ich przypilnować okazuje sie że dziś pojechał na 2 tyg za granice na wakacje :/ Wiec mi juz wiecej nie trzeba, jak mam wierzyc ze cokolwiek bedzie dobrze, czy sie ułoży jak ciagle pod góre mam.

cześć!

Kevinka jeszcze raz wielkie gratulacje z okazji synka!
Piranha nie wiem czy dobrze zapamiętałam - wit b6 prócz tego że podwyższa progesteron, obniża poziom estradiolu? jeśli tak, to pomyślałam że u mnie nie wskazane obniżanie estradiolu i jak zauważyłam plamienia przerzuciłam się z całej na pół tabletki. Ale po twoim ost poście z powrotem biorę jedną tabletką. Na szczęście plamienia ustały - bałam się że czeka mnie powtórka z poprzedniego roku, że będę plamiła prawie przez cały cykl...na razie plamień nie ma i nastawiam się już trochę bardziej pozytywnie na ten cykl, owu się zbliża powoli, jajniki pobolewają już, może się uda :)? 7 dpo zrobię progesteron, a jeśli w tym cyklu nam nie wyjdzie, to na początku następnego zrobię kolejne hormony. Kaja jest BOSKA!

Airfix kurcze, może jednak uda ci się namówić męża na badanie nasienia? a może jednak jego ph nie jest takie niskie? rzeczywiście tyle rzeczy się teraz u ciebie uzbierało, sporo masz na głowie - zobaczysz przyjdzie też lepszy okres, ściskam

Kate jaka ohydna ta lemoniada :) może mój organizm już protestuje, od miesięcy piję wit c rozpuszczalną słodzoną aspartamem...kiedy powtarzasz hormony? a jeśli chodzi o monitoring - wcześniej robiłam go po to by potwierdzić czy dobrze wyliczam sobie owulacje, czy ból który czuje to jest ból owulacyjny. Ale ponieważ wiąże się to z nie małą kasą, robiłam tylko jedno badanie usg. Lekarz na podstawie wymiarów pęcherzyka ustalał kiedy pęknie. W lipcu chciałam potwierdzić, że pęcherzyk u mnie rzeczywiście pęka więc poszłam dzień przed i dzień po pęknięciu pęcherzyka. Będziecie się starać z odstępem 2-3dniowym czy O+12? trzymam mocno kciuki za ciebie!

Mici witaj!

Verita kciuki za udane starania, czyli startujecie już w tym miesiącu

Maran-atha jak tam? ty jesteś super przygotowana i w tym cyklu na pewno też tak będzie - ten cykl jest twój, pamiętaj :))

Iweet jak starania? jak ph?

Elle co u ciebie?...zerknęłam właśnie na wykres - powtarzałaś dziś test i jest pozytyw, pewnie kreska jeszcze bardziej ściemniała. cieszę się bardzo że wam się udało :)

Vivienka jak się czujesz? jak plamienia - czy krwiaczek się wchłania?

Ostatnia edycja:
reklama
Małe liski :) u mnie nic nowego w sumie, @ w pełni obfita ;) w środe jedziemy z dziewczynkami do Cork na 2 noce I jeden dzien chcemy spedzic w tym niby zoo z wolnochodzacymi zwierzetami o którym wspominalam, po za tym dziewczyny od wczoraj szykuja sobie ubrania I stroje kapielowe na basen bo tam własnie w tym hotelu maja basen dla dzieci taki płytki I normalny dla dorosłych, jacuzzi I ogólnie małe spa wiec one już sie szykuje kiecki wyciagaja, pantofelki I tak dalej, bałagan mam co chwila o szafach to nawet nie chce wspominać... teraz wlałam im wode do miski I robią basen zwierzakom ;) wczoraj tak mnie krzyz bolała, masakra, ale maz kupił czerowne wino I wypilismy w sumie całe... od razu boleść mineła... piwa już nie pije od mistrzostw świata w piłce norznej a wino czasem sie zdarzy czerowne bo ono ma choc potas ;) heheh po za tym znowu pije alka seltzer gold 2 tabletki dziennie I biore supelementy :) Małe liski to musi być Twój miesiac zycze Ci tego bardzo I niech plamienia nie wracają!!! A dzis podmieniłam wode w moim akwarium, niech ryby maja coś od zycia jak wyjezdzamy, niech maja czysto, jeszcze tylko kupie im pokarm weekendowy I bedzie spokój :)

Do góry