reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kotki fajne też bym chciała domowego nasz jak poszedł to po 3 miesiące nie zagląda :-( nawet myśleliśmy o następnym ale jak odkryc charakter u malucha? Żeby leniwy byl i w domu siedzial.
Elmo nasze dzieciaki juz pół roku maja rzeczywiscie jak to leci. Moja wczoraj raczkowac zaczęła :-o jakoś mi tak smutno bo juz nie jest malym dzidzi...

Witam wszystkich bardzo serdecznie, pisze po raz pierwszy ale podczytuję wątek od dłuższego czasu. Postanowiłam sie poradzić Was - bardziej doświadczone. Planuje swoje pierwsze dziecko i chciałabym zwieksYc szanse na dziewczynkę , od jakiegoś roku wprowadziłam w dietę więcej wapnia(codziennie mleko, jogurty naturalne, kefiry itp) dodatkowo od kilku tygodni zazywam kwas foliowy, wapń oraz magnez. Aktualnie jestem na 2 tygodniowych wakacjach gdzie dieta nie jest stosowana a magnez i wapń zazywam sporadycznie. Po powrocie akurat wypadają dni plodne i w związku z tym mam pytanie czy spróbować z odpowiednim odsunięciem od owulacji, sprawdzeniem ph pochwy oraz użyciem sylku. Czy ze względu na to iż przed samymi staraniami dieta i suplementy nie sa stosowane przełożyć starania na kolejny cykl?

mici Wydaje mi się że troszkę za mało tego wszystkiego..diete trzymasz, ale dobrze by było ją trzymać przed owulacją i stosować min 6-8tyg, suplementy nalezy brac codziennie..bo jak pokazują badania naszej Piranhy odstęp to nie wszystko :) a i utrzymanie Ph nie zawsze wystarcza. Jeśli bardzo Ci zależy na córce, to przyłóż się tak mocno przez te min 6 tyg, sprawdz sobie poziom magnezu, wapnia, sodu i potasu oraz hormony czy sprzyją dziewczynce i wtedy starania - i przynajmniej będziesz wiedziała że zrobiłaś wszystko co mogłaś. Ale to moje zdanie :) jeśli nie zależy Ci bardzo na płci to wtedy spróbuj się starać teraz

maran-atha No to ja nie wiem co zrobić z tym PH męża. Wychodzi na to że paski pokazują wyższy poziom niż miernik, przynajmniej u Ciebie... Dziś specjalnie mierzyłam jego Ph znów dwoma różnymi paskami- nie chce wyjść inaczej - 6,5 cos w tych granicach..7 nie ma.. to jesli by uwazac ze na mierniku wychodzi jeszcze nizej- to znaczy ze z moim M. jest cos nie tak. U mnie paski pokazują Ph 4,7 i jak mierze żele dopochwowe to na Rephreshu tylko pokazuje 4,0, na zelu który ma miec 4,5 -pokazują 4,7..na drugim ktory miał miec 4,2- rowniez 4,7 pokazują. To znaczy że jednak paski wskazuja na wyzsze Ph niz jest, co mnie w tym momencie martwi.
Maran , a czy Ty na diecie Dukana miałaś zgage? Ja już mam po kazdym nabiale i po orenzadkach z aspartamem. Ja nigdy jej nie miałam.

Elmo Już pół roku ma Michaś??? Nie wierze że to tak zleciało... To za nim ja zajdę w ciąże i urodzę to On chodzić będzie...:)))

Piranhu Ależ Kaja jest przekochana...A w tych oczkach to można się zakochać :))
A kociaste są przeurocze, takie do zagłaskania, do przytulania...cudowne i jak fajnie razem śpią:)

kate.. Ja też zgagi w zyciu nie miałam, nawet w ciązy, a nawet smiałam się z męża- bo on ciagle zgaga i zgada i modły odprawiał jak to go dusi...nie miałam, do teraz ;) Juz po nabiale mnie łapie i teraz po tych oranzadkach. Mam nadzieje ze to jest efekt zakwaszenia dieta.

Witajcie :)

Mici witaj :)
Jesli bardzo zalezy ci zeby byla to dziewczynka jest 7 czynników ktore na to wplywaja miedzy innymi dieta ktora trzeba przynajmniej 6 tyg stosowac.
Ph i odstep to tylko czesc planu na dziewczynke.
Ważne sa hormony mineraly.
Ja mialam odstep i mam w brzuchu syna.
Trzeba jak najwiecej czynników spełnić aby sie udalo.
Gdzies bylo wklejanie co trzeba na dziewczynke spełnić ;)
Powodzenia ci życzę.
Milutkiej niedzieli życzę :)

Airfix ja nie wiem co z tym ph Teojego meza, wiem tylko, ze 6,5 to stanowczo za niskie. 7 ph to juz na granicy a nawet ponizej... co do zgagi to na bank pi zakwaszeniu organizmu, ja kiedys mialam zgage caly czas, kilka razy dziennie, pilam np. Maalox odbilo mi sie i zgaga byla spowrotem. Teraz odkiedy zmienilam sposob odzywiania na zdrowszy i jednoczesnie sprzyjajacy poczeciu chlopca zgagi nie muewam w ogole, nie pamietam kiedy mialam ostatnio... wiec wiem, ze zgaga jest wynikim zlego odzywiania i zakwaszenia organizmu :) a mam 2 corki wiec zakwaszona bylam przez kilka dobrych lat...

Milego dnia wszystkim zycze

witajcie dziewczyny. ja wczoraj miałam weselicho, wiec dieta poszła w zapomnienie, ale powiem wam że jakoś nie smakowało mi to wszystko co zakazane i dziś z przyjemnością wróciłam do diety. jedyne co to objadałam się słodkości za wszystkie czasy :-D

mici patka witajcie

kevinka gratuluje synusia

airfix wow takie ph ma Twój mąż? :szok: to może on już powinien zrezygnować z diety zakwaszającej. ja tez mam zgagę w tym cyklu, a wcześniej nigdy nie miałam (tylko w ciąży), ale wiązałam to z przyjmowanie castagnusa bo podobno po nim dziewczyny mają

elmo śliczny chłopanio, mój synek tez niejadek :tak:

piranha Kaja prześliczna, chyba podobna do Krzysia. A Krzyś piękną ma wagę, chyba nie masz problemu z nim jesli chodzi o jedzenie :-) A powiedz mi ile waży Kaja (bo ona w podobnym wieku do mojego synka)? a mój straszny niejadek i ciągle myślę że waży za mało, niedawno ważył 11,6kg ale od kilku dni nie chce prawie nic jeść więc pewnie waga spadła :sorry2:

maran następny cyk będzie Twój, trzymam kciuki. A sprawdzałaś może swoje ph przed rozpoczęciem diety chłopczykowej? Teraz masz pięknie chłopczykowe ph więc musi z tego wyjść mały kawaler :tak:

Ostatnia edycja:
Iweet dziekuje za kciuki na kolejny cykl :) ja swoje ph sprawdzalam dopiero od ubieglego roku bo wczesniej nie wiedzialam, ze mozna w jakikolwiek sposob naturalny, wplywac na selekcje plci... no i diete zmienilam odkad znalazlam ten watek i zaczelam sie w niego wczytywac... jak zaczelam analizowac nasze codzienne zycie to juz wiedzialam, ze nieswiadomie od zawsze wszystko robilismy by miec corki... ale powiem Ci, ze po "diecie" chlopiecej czuje sie zdrowsza, nie miewam zgagi, nie jestem zakwaszona. A przed ciaza z moimi corkami nie mislam sluzu plodego, w ogole prawie sluzu nie mialam ;) bylam bardziej zmeczona...

reklama
Patrzcie a mi sie dieta na chlopca wydaje bardziej przyjemna wreszcie bez ograniczeń sole pieprze wszystko ostre a tylko co ze słodkiego brak reszty i tak nie lubię czyli nabiału nie jem go od lat.
Śluzu tez od lat nie miałam a w tym cyklu o dziwo taki jaki kiedyś prawdziwe plodny az w szoku jestem. Staranka tez od tego cyklu zaczynamy moj nalega juz nawet mu wszystko jedno byle było ;-) i te tabletki go wykanczaja. Ja tam mogę sobie łykać

Do góry