reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

małe liski, a jaka masz zwykle grubość endometrium w okresie okołoowulacyjnym? Koniecznie sprawdź poziom estradiolu, LH i FSH w 3 dc (choć wykres wskazuje na wzrost E2). Plamienia czasem są gdy E2 nie wzrasta zbyt dynamicznie i organizm głupieje. Czemu bierzesz tylko pół tabletki B-100? Biorąc Duphaston jak najbardziej możesz sprawdzać poziom progesteronu, ten lek to dydrogesteron i nie ma wpływu ani na tempki ani na wynik z krwi. Dzieciaki nadal za kotkami szaleją, a zwłaszcza Krzysiu :-)

reklama
Elle Male liski dziekuje za kciuki i dobre Wasze zyczenia... jakos moj optymizm oslab... dzis temperatura spadla, krzyz mnie boli i brzuch ciagnie jak na @ wiec jakos nie wydaje mi sie by sie udalo... dzis kupilam test 20 ml bo o wiekszej czulosci nie znalazlam, w ogole nie opisane sa te testy tutaj, jakiej sa czulosci... wiec jesli jutro nie dostane @ to wowczas zatestuje...

Czarna_perła Gratuluje synka ... W którym jesteś tygodniu że już Ci potwierdził lekarz że chłopczyk? Napisz nam jak wygladala twoja dieta i jak długo na niej byłaś, to samo z suplementami...opisz swoje staranka nam, albo tu albo na zamkniętym. Jak samopoczucie?

Elle Kciuki trzymam &&&& Musi ciemnieć ten test i już :) Niech już @ nie przychodzi , będzie wszystko dobrze

Maran-atha Trzymam również za Ciebie mocno kciuki żeby jutro lub w sobote już się jakaś kreseczka pojawiała &&&&

patka90 Witaj :) Skoro we wrześniu chcesz rozpocząć starania to czy bierzesz jakies suplementy i trzymasz dietkę?? :)

Ana87 Halo Halo... Jak samopoczucie ??

Czarna perla gratulacje opisz nam swoje staranka może coś podpatrze
Nie jestem aktywna bo mam mala goraczkujaca nie wiadomo od czego dzien i noc jeczy biedna

kate.. Tak, zaczynamy w tym miesiącu..18 sierpnia powinien się zacząć mój cykl staraniowy . Kompletnie jestem rozbita, nie wiem jaka strategie obrać :) No i martwię się budową, bo znów wszystko się komplikuje... nie może ekipa zacząć budowy bo nie ma pradu, 2 tyg czekałam az prezes ze Skarżyska wróci z urlopu i podpisze moje papiery o prad budowlany, wczoraj z samego rana pojechałam do Buska podpisać umowe z PGE,i sie okazuje ze najblizszy wolny termin na podłaczenie maja 28 sierpnia...no szok. Elektryk ma mi coś kombinować z tym prądem, tyle ze musze swoj licznik kupić i jakos sie dogadal z elektrykami od nas z PGE że na lewo na chwile mnie podłączą, no ale nie może padać...a tu leje 3-ci dzień.

Patka witaj :)
Piranhiu z czerwcowego usg, na 3-4 dni przed owu - 8,7 mm. W lipcu dzień przed owu - bodajże 11-12 mm. Pewnie źle pomyślałam, ale te problemy z plamieniami zaczęły się w cyklu kiedy zaczęłam brać bcomplex 100. Pewnie to nie ma nic do rzeczy :)? myślisz że w moim przypadku mogę brać całą tabletkę? boję się trochę że obniżam sobie w ten sposób za bardzo poziom estradiolu....
Airfix ja też się stresowałam trochę przed staraniami, w końcu tyle czasu przygotowujemy się, tyle rzeczy trzeba mieć pod kontrolą ;) ale ty jesteś super przygotowana-będzie wszystko dobrze :)

Ostatnia edycja:
iwet 84 dzięki za odpowiedz, tylko, że nie wiem czy mój ból owulacyjny oznacza pęknięcie pęcherzyka dlatego nie wiem jak konkretnie zadziałać z tą metodą o+12, może ktoś ma jakieś informację, które pomogłyby nam zastosować tą metodę. W tym cyklu idę na monitoring cyklu i powinnam się dowiedzieć czy ten ból oznacza pęknięcie. Ogólnie boje się że w o+12 można zadziałać w owulacji i wtedy chłopak;/

Airfix życzę powodzenia, faktycznie długo się przygotowujesz i jak nie Ty to chyba żadna z nas nie trafi. A jak zamierzasz działać 3 48 h przed czy właśnie o+12?

znacie stronkę na której można zakupić Licorice root 450, saw palmetto i coś do zakwaszenia sylk lub represh?

Airfix. Dopiero zaczęłam na ten temat czytać i się informować i wpadłam na te forum i od paru dni po cichu czytam :) jak na razie kupiłam sobie termometr i testu owulacyjne. Jeszcze mnie czeka jedna wizyta u gin ponieważ miałam cyste na jajniku i biorę jeszcze tabletki i po następnej miesiaczce się okaże czy jest wszystko w porządku. I jeszcze miałam zapalenie stawów dopiero drugi Antybiotyk zadzialal 2 miesiące juz się leczę ale już jest dobrze, tylko musze tabletki wybrać. To chyba już wszystko :) mam nadzieje ze u was wszystkiego się dowiem jak zaplanować płeć :)

reklama
Do góry