reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

male liski Tak, najgorszy ten stres, ale obiecuje sobie ( zobaczymy co z tego wyjdzie ) że nie będę tak panikować jak rok temu i zakwaszać się do granic możliwości :) Powiem Ci że wiem że w jakimś stopniu jestem przygotowana, ale ciągle się martwię że mało..Choć jedno sobie uświadomiłam że - jak teraz się nie uda, to nigdy, bo ja nie dam rady już więcej z siebie dać. To jest maksimum moich możliwości.

Lili81 Ja jak na razie obrałam strategie wstrzemięźliwość min 14 dni i działania w 14dc, więc w zależności od tego jak wypadnie owulacja to będzie albo 2 albo 3 dni odstępu. Potem myśle żeby zadziałać w przedziale 8-12h po owulacji. Myslałam jeszcze żeby zadziałać ok 4 godziny po pierwszym bólu owulacyjnym, bo muszę się szykowac na dwa pęcherzyki, a teraz byl odstęp między nimi 3 godzin. Faktycznie moje przygotowania trwają od połowy kwietnia i tak jak napisałam wyżej- ja już nie dam rady więcej dać z siebie, ani zmienic diety na inną z moimi przeróżnymi alergiami pokarmowymi to i tak cud że daje rade, bo suplementy to łykamy takie same to temu mozna sie podporządkować.
Lili81 Ja mam Sylk do sprzedania, nówka, uzyte ze 3 kropelki

patka90 Diete i suplementy najlepiej gdybyś stosowała min 6tyg, najlepiej 8tyg-to takie minimum, warto sprawdzić swoje hormony i minerały - sód,potas,magnez, wapń przed staraniami czy sprzyjają poczęciu chłopca czy dziewczynki i wtedy wiadomo co trzeba poprawić:) Daj sobie czas na dojście do formy, zastosuj dietę, bierz suplementy i działaj :) A my będziemy kibicować:)

reklama
Airfix, myślę, że wszystkie trochę panikujemy, bo bądź co bądź, przygotowania nie są wcale łatwe, a w praktyce w ogóle jeszcze inaczej to wszystko wychodzi.
Mnie najbardziej rozwaliła sytuacja, gdy w nd już się wykąpałam w olejku lawendowym oczywiście :p, mój M się kąpał a ja siedziałam i czytałam wytyczne, co mam dalej robić..ot, dwoje dorosłych ludzi musi czytać instrukcje, jak się do pewnych rzeczy zabrać.. Śmieszne i straszne zarazem...
A ostatnio gdy rozważałam, te wszystkie uwarunkowania płci przyszła mi na myśl sytuacja, kiedy są bliźniaki dwujajowe, przeciwnych płci... no i jak to na logikę wytłumaczyć? jak ma się do tego te całe pH, hormony, minerały....:confused2:

gdusia_ Kurcze skad ja to znam...instrukcja jak zrobić sobie dziecko czytana codziennie :-D I najgorsze było jak trza było się wziąść do roboty, a tam w instrukcji nie podali jak zacząć, tak jakby to staranie miało być czymś innym niż zwykle ...Ja to spanikowałam raz i nic nie wyszło. Przy bliźniakach dwujajowych czytałam że najczęściej spotyka się parkę- chłopca i dziewczynkę ( ja to sobie tłumacze tym że do zapłodnienia dochodzi kilka godzin dalej, u mnie różnica między peknieciem jednego , a potem drugiego pecherzyka wyniosła 3,5 godziny- wiec moze tez o to chodzić ) . A czytałyście bloga dziewczyny która urodziła teraz trojaczki- 3 cudne dziewczynki :) ? Service Unavailable uwielbiam go czytać :) U nas w mieście raczej z dwujajowych jednak mają parki, a tylko dwie rodziny widziałam i miały 2 dziewczynki. A moze to taka loteria jest, bo moze mama ma i sprzyjające minerały chłopcu , jak i dziewczynce i dlatego powstają dzieciątka różnej płci. I druga sprawa zawsze jest 50% że będzie chłopiec lub dziewczynka ( o ile sie nic nie robi ) , wiec to tez pewnie decyduje o płci blizniąt. Sama nie wiem;)

No z tymi bliźniakami 2 płci i jednojajowi to faktycznie zagadka :)

Piraniu później wkleję kilka powiększonych

A tak właśnie tu robią urodziny tańczą ze świnką pepe ImageUploadedByForum BabyBoom1407524000.992380.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1407524000.992380.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1407524000.992380.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 56
Maran-atha jak samopoczucie?....następny cykl będzie twój. Ściskam
Elle testowałaś może dziś?
Piranha jakbyś mogła mi napisać co robić z tą wit b6 complex (brać całą tabletkę, pół czy w ogóle zrezygnować?) - w tym cyklu mam wyjątkowo wysokie temperatury. Dziś 36,7

miłego weekendu. ps. dziś nad ranem obudził nas dźwięk kapiącej wody z sufitu u chłopców w pokoju - takie rzeczy do tej pory oglądałam w reklamach :) dobrze że mamy ubezpieczone mieszkanie i dobrze że nie zdecydowaliśmy się wczoraj wieczorem wyjechać na weekend do rodziny bo trzeba by było wtedy kłaść nowy parkiet. Mamy tylko sufit do zrobienia. Trochę szczęścia mieliśmy

reklama
patka90 Jakiej płci planujesz dzieciątko? Wtedy dziewczyny wkleją 7 czynników dla danej płci. Hormony i minerały sprawdzamy normalnie badaniem z krwi w 3dniu cyklu- estradiol, testosteron, prolaktyna, dobrze tez zrobić TSH zeby miec pewność że z tarczycą jest wszystko w porządku. 7 dni po owulacji robimy progesteron, a minerały sód, potas,magnez, wapń w dowolnym dniu cyklu- wiec najlepiej je zrobic może z tymi hormonami w 3 dc lub z progesteronem ,zeby nie kuć się w kółko-no chyba że lubisz ;) bo ja gęsiej skórki dostaje jak pomyśle że mam iść w poniedziałek- choć pewnie stchórze i nie pujde haha a dopiero za 1,5tyg zrobie jak sie cykl zacznie nowy.

Verita Po brzuszku i ze "skull theory" mi się wydaje że chłopiec..ale może niech się Piranha wypowie. U dziewczynek jest takie bardziej kwadratowe czoło, u chłopców tak jak tu głowka jest okrągła.

kate .. Tak, wiedza jest, ale boje się co z tego wyjdzie :) Zaczynam od dzis pic Crystal Light , mam 30 saszetek po pół litra wychodzi z moich, zobaczymy co z Ph. A jak u Ciebie to pH po CL??

A próbowała któraś FEMINUM żel dopochwowy nawilżający , ma PH 3.8-4,2 - nawet nie za drogie od 12zł do 15zł- spytam w aptece.

Do góry