reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czarna perła jak się czujesz? w którym tygodniu jesteś?to już na 100% potwierdzone że chłopczyk?

Elle
dziękuję :* :) daj koniecznie nam znać jak powtórzysz test - może jutro byś spróbowała hmm:)? u mnie niestety hormony rozregulowały się, gin jest pozytywnie nastawiona że za chwile się uda, a ja jakoś czuję że to nie będzie hop siup i trzeba mi będzie tym razem długo poczekać na kolejnego dzidziusia. Plan na ten i na kolejne miesiące jest taki - odpuszczam odstęp, działamy w samą owulację, lub po ale pilnuję ph.&&&&&&& kciuki za dwie wyraźne kreski

Justi jak będę wiedziała coś więcej dam znać. Nie martw się - jak to było ? nie spoczniemy póki nie poczniemy :))

Nusia termin sierpniowej 26 @

Kate dziękuję bardzo - przesyłka doszła. Ile pijesz tej lemoniady - codziennie dzbanek :)? czy mniej? Doszła też do mnie biała jonizująca bransoletka. Kiedy zaczynacie starania?

pozdrowienia dla wszystkich

czarna perła gratuluje synka. może opisać swoje staranka?

elle widzę że dziś znowu pozytywny test. krecha ciemnieje?

nuska już pisałam, ale widzę że nie zmieniłaś. u mnie 25 sierpień (bo się przesunęło)

Hej! Napisałam sobie w notatniku mega długiego posta, na chwilę musiałam odejść od kompa a Kaja mi to wyłączyła i rzecz jasna danych nie zapisała ;-), poszło więc w kosmos :-(, nie mam już kiedy tego odtworzyć i mam tylko dosłownie pół minutki :-(

Matik, nie mogę rozczytać części zapisów, jest szansa na większe zdjęcie?

czarna perła
, gratuluję synusia. Sprawdzałaś kiedyś poziom minerałów? Progesteron z tego co pamiętam miałaś strasznie niski (12 ng/ml z kawałkiem) a więc bardzo chłopczykowy, sprawdzałaś jeszcze potem poziom hormonów? Poziom minerałów i hormony to bardzo ważne czynniki a czasem niestety dieta nie da tak łatwo rady gdy poziomy wyjściowe są bardzo niesprzyjające albo mamy jakieś zaburzenia na tle metabolicznym czy hormonalnym.

Male liski wierze ze mimo wszystko uda szybko ujrzec II kreseczki a uregulowanie hormonow to chyba kwestia paru tygodni a nie miesiecy ;-) a bedziesz badac hormony w kolejnym cyklu? Wiesz ja tez olalam odstep i tylko pilnowalam ph i oby sie udalo zatrzymac fasolinke
Iweet tak zrobilam dzis znow test ale kreska nie ciemnieje co mnie martwi i nadal jest cien taki jak wczoraj :-( termin @ mam na poniedzialek wiec nie pozostaje nic jak tylko czekac... biore dupka wiec mam nadzieje ze da rade

Elle, trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twojego Okruszka, kreski testowe na moich Kajowych testach też szybko nie ciemniały, kreski potrafiły być kolejnego dnia takie same jak poprzedniego, trochę czasu minęło zanim były równie mocne jak kontrolne, będzie dobrze, z naszymi kciukami nie ma innej opcji :-)

Piraniu to mnie teraz troche pocieszylas :tak: oby bylo tak jak mowisz i za kilka dni zeby kreseczka byla juz mocniej wyrazna
Maran czekam na Twoje jutrzejsze testowanko i zaciskam kciuki

Ostatnia edycja:
reklama
Piranhiu teraz w tym cyklu plamię już po miesiączce (żywa, skąpa krew lub ciemno brązowe plamienia). Wykluczam raczej inne problemy - myślę, że to wina hormonów. Biorę castagnus, pozostałe suplementy w tym wit b complex 100 pół tabletki. Na początku następnego cyklu zrobię estradiol, fsh, lh, prolaktynę. Jak myślisz skąd te plamienia? spadł mi jeszcze mocniej estradiol? Temperatura w tym cyklu wyższa niż w poprzednich. Wydaje mi się że nie mam na co liczyć w tym miesiącu, ale oczywiście będziemy się starać, dwa dni po owu zacznę brać duphaston - jest sens wtedy 7dpo sprawdzić progesteron?...Jak leczy się takie zaburzenia - plamienia w pierwszej i drugiej połowie cyklu? Miałam podobne problemy w tamtym roku - lekarz wtedy przepisał mi tabletki anty. na 3 miesiące, po tabletkach rzeczywiście plamienia zniknęły, ale jak widać tylko na pół roku. ...jak dzieci? jak reagują teraz na kotki?

Elle nie martw się, kreski tak szybko z dnia na dzień chyba nie ciemnieją. Czuję że będzie dobrze :)

maran-atha
kciuki za jutrzejszy test!

Do góry