reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

iweet zakwaszaj sie do owulacji tym mozesz wpłynąć na polaryzacje komorki jajowej by przyciagała plemniki XX I na razie tyle co możesz zrobić... no I mysl pozytywnie :)

reklama
Elle Gratuluje tak po cichu i zaciskam kciuki &&&

maran-atha Dobrze by było gdybyś 10-tka zatestowała, bo te 25 to mi w ciązy z chlopcem bardzo późno wyszły. Kciuki również trzymam &&&

Nuusia A moja kotka którą miałam sama się nauczyła korzystać z naszej toalety hahah Pogladała nas, zboczeniucha najpierw ;) A potem ja się patrzę - a Ona normalnie korzysta z toalety ;) Faaajnusia była, nie to co ten gargamel którego teraz mam

iweet84 Ja wczoraj to samo pytania zadałam Piranhi - czy co poł godziny to ph obniżać, czy co chwila :) Bo przeciez na poł godziny sa unieruchomione ogonki meskich plemników :) No ale na razie nie wiem sama :) Wiem jedno ze niskiego Ph trzeba pilnowac do samej owulacji

Zakrecona Widzialam wczoraj te paski na allegro, miałam je kiedyś...tyle ze tam słaby podział jest na te wartości Ph...bo jest 4,0 i od razu 4,5, potem 5,0...a u mnie sie wacha miedzy 4,5 a 4,7..teraz najczesciej 4,7 i z tymi paskami Merca łatwiej przypilnować mi Ph

Elle zaciskam kciuki, żeby kreseczka ciemniała &&&
Nusia, @ się pojawiła w poniedziałek, teraz kolejna będzie/nie będzie 31 sierpnia. Zobaczymy... Miałam Ci odpisać o tatuazu, kurcze, ciekawa jestem tego Twojego, duży jest chyba, co? ja z moim dałam ciała, wpisałam w kalendarz nie ten termin i przepadło, teraz ten chłopak ma dopiero wolne terminy po nowym roku. a chcę od niego mieć coś, bo ładnie robi.

Dziewczyny, resztę doczytam później, bo ostatnio mam tak zabiegane dni, że hej. a jeszcze dziś zepsuł mi się zamek w aucie od strony kierowcy i jak ta glizda przeciskałam się przez fotel pasażera... auto zaraz idzie do mechanika, niech to szybko i tanio naprawi...

dziewczyny a czy od staranek do owulacji mogę robić irygacje? czy wybije wtedy wszystko i lepiej tylko delikatnie rephreshem?

Na szybciutko ... bo walizki nie spakowane, a wyjezdzamy w nocy ...

Po 1 Ellie87 trzymam baaardzo mocno kciuki & & by druga kreseczka byla coraz ciemniejsza

Maran-atha za ciebie rowniez i twoje testowanie && kciuki zacisnienie
Ja tez jestem z tych niecierpliwych stad nie dziwie sie tobie ze juz zatestowalas

Male liski ehhh wspolczuje przygody z synem dobrze ze wszystko skonczylo sie happy endem na pocieszenie ci powiem ze mi z jednym jest ciezko go czasem Przypiljowsc a co dopiero z dwoma... choc.moj maz wciaz ma do mnie pretensje ze za bardzo chucham i dmucham na Wojtusia ze mam mu dac wiecej swobody :O

Ostatnia edycja:
iweet plemniki które miały dotrzec juz dotarły I czekaja na jajeczko w bance jajowodu, wiec tam już niczego nie wymyjesz bo przez szyjke macicy sie roztwór nie przeleje, wiec myśle, że te irygacje nie maja juz wplywu na te plemniki, które czekaja w jajowodach :) moga miec wpływ tylko na to by wymywac sluz plodny I na polaryzacje komórki jajowaj...

Male liski jaki masz plan na ten cykl ? Costagnus przez caly cykl i acard po owu ? Czy cos jeszcze ?
Wyglada na to ze plamienia zamienily sie dzis w @@ przyszla o kilka dni za wczesnie :'( takze zastanawiam sie co z Szefowa wymyslyscie bo moze i mi sie to. przyda ehh chyba mialysmy podobne objawy po owu :O tzn te nieszczesne plamienia :-(

Ostatnia edycja:
iwet84 trzymam kciuki, oj jak ja bym chciała być już na twoim etapie, naprawdę bardzo trzymam kciuki za Ciebie i aby się udało;) a powiedz skąd wiedziałaś kiedy zadziałać, miałaś zawsze regularnie owulację ? bo ja mam raz 17 dc a raz 22 dc i teraz się zastanawiam czy nie lepiej zadziałać o+12 tylko powiedzcie kiedy konkretnie zadziałać, po 8 godz od bólu owulacyjnym i pozytywnym teście? boje się abym nie trafiła w owu.

a tak z innej beczki to byłam wczoraj u ginekologa i wyrzuciłam w błoto tylko pieniądzę, bo nic mi nie podpowiedział tylko mi raczej podciął skrzydła, bo powiedział że to wszystko są bzdury i nie mam co się nastawiać na konkretna płeć dziecka, bo na nic nie mam wpływu, oj zdenerwował mnie!!! a więc zostałyśmy same i nasza nadzieja ;))

Nusiu wpisz moj termin na 2 września.
Justi udanych wczasów a moze z wakacji przywieziesz dwie kreseczki
Ja tez miałam dziwny cykl parę dni plamien i to pare dni po owu. W końcu okres przyszedł spóźniony

reklama
Airfix hahaha sie usmialam z tego gargamela :-D:-Da wlasnie jak tam Twoj domownik sie miewa ??? Co do tej zlosliwosci o ktorej pisalas...nooo jeslipn cale zycie byl taki rozpuszczony to przyzwyczail sie do pewnych zachowan/rytuałów od ktorych teraz sie go pewnie nie oduczy, ale prosze Cie zeby wstawac o 4 czy 5 rano bo kot tak chce ??? masakra, u Nas sa trzy i wiem co to znaczy wczesna pobudka bo od paru dni Garfieldowi rabie sie w glowie od 3 w nocy ale chocby sie walilo i palilo ja nie wstaje i koniec, to my mamy byc gora w tym 'zwiazku' a nie zwierz.
Mowisz ze Wasza kocia sie nauczyla ?? :-) wow !! Nasze czasem podgladaja co my tam robimy, w sumie to nie wiem moze i tez by sie nauczyly czegos ale my ubikacje zamykamy wiec nie maja takiego dostepu jak my, przez co tylko na Niej przesiaduja jak myje zeby albo sie maluje :-D:wściekła/y:

lilly uch.....szkoda ze przyszla, ale trzeba wierzyc ze nastepna juz sie nie pojawi !! Co do tatuazu nuu jest na cala reke, duzy tak duzy, ale bardzo mi sie podoba choc nie jest jeszcze skonczony. A ten chlopak u ktorego chcesz sie tatuowac to az takie kosmiczne terminy ma ???:szok: matko moja, ten moj to gora miesiac.

Do góry