reklama
zakrecona
Fanka BB :)
Bada m gratuluje :-) najwazniejsze ze zdrowy maluszek Bedziesz miala swoich osobistych trzech muszkieterow :-)
Vivienka ja tez nie mialam objawow na poczatku , czulam sie dobrze Mdlosci nie mialam Glowa do gory Wszystko jest dobrze
Justi u mijej siostry byli 2 razy i u kolezanek tez sie zdarzyly kontrole
Vivienka ja tez nie mialam objawow na poczatku , czulam sie dobrze Mdlosci nie mialam Glowa do gory Wszystko jest dobrze
Justi u mijej siostry byli 2 razy i u kolezanek tez sie zdarzyly kontrole
bada m.
u koleżanki ze Styczniówek też były 2 babki z Zus i zastali ją w domu,kazali podpisać papier,że zastali ją w domu i ,że wykorzystuje zwolnienie zgodnie z przepisami nie wiem od czego zależą te kontrole,ale prawdopodobie sprawdzają te kobiety,które są już długo na L4 lub te,które od początku roku są już któryś raz z kolei z przerwami
Matik2012
No może od 33 jakoś tak
A to nie wiedziałam Zakrętko to na własnej chyba jeszcze rzadziej ale niewiem
A to nie wiedziałam Zakrętko to na własnej chyba jeszcze rzadziej ale niewiem
iweet84
bada m gratuluje synka
lili oto lista wklejona jakiś czas temu przez piranhe: FORBIDDEN FOODS / NOT ALLOWED ON GIRL DIET:
coffee, tea, hot chocolate, fresh juice, carbonated beverages such as coca cola, wine, beer, cider, liqueur bacon, ham, smoked, salted or dried meats, sausages, ready made meats, breaded fish, smoked fish, dried fish, salted fish, fish in marinade, fish in cans, shrimp and shelled fish, caviar, snail, all cheese forbidden ordinary bread, pasteries with chocolate, raisins, whole wheat breads, ordinary cookies, croissants, brioches, store bought cookies, quiches, pizza, popcorn, parsley, spinach, cabbage and cauliflower, sauerkraut, avocados, fennel, raw tomato, soy dried beans such as split peas, chickpeas, lentils, apricots, dates, figues, rasins, prunes, coconut pineapple, peaches, apricots, cherries, bananas, oranges, melon, fruit juices, chocolate-dark or milk chocolate, candy, licorice, table salt, celery salt, bakers yeast, baking soda, olives, pickles, commercial bouillion, mayonaise, vinagrette dressings, tomato sauces (including ketchup), prepared meals (instant meals), salted butter or margarine, certain medications (bubbling effervescent). These items are all forbidden.
vivienka wczoraj bylo 5,5 i po starankach mocno się zakwasiłam i było 4. zobaczymy ile będzie dziś wieczorem.
zakrecona myślę że kontrole są uzależnione od oddziału ZUS. mnie nie kontrolowali i żadnej z moich znajomych też nie. ale skoro u Ciebie się zdarzają to ja bym nie ryzykowała. podobno jak jeden raz Cie nie zastaną to jeszcze luz (możesz wtedy dać zaświadczenie od lekarza że miałaś wizytę), ale jak już dwa razy to są problemy
lili oto lista wklejona jakiś czas temu przez piranhe: FORBIDDEN FOODS / NOT ALLOWED ON GIRL DIET:
coffee, tea, hot chocolate, fresh juice, carbonated beverages such as coca cola, wine, beer, cider, liqueur bacon, ham, smoked, salted or dried meats, sausages, ready made meats, breaded fish, smoked fish, dried fish, salted fish, fish in marinade, fish in cans, shrimp and shelled fish, caviar, snail, all cheese forbidden ordinary bread, pasteries with chocolate, raisins, whole wheat breads, ordinary cookies, croissants, brioches, store bought cookies, quiches, pizza, popcorn, parsley, spinach, cabbage and cauliflower, sauerkraut, avocados, fennel, raw tomato, soy dried beans such as split peas, chickpeas, lentils, apricots, dates, figues, rasins, prunes, coconut pineapple, peaches, apricots, cherries, bananas, oranges, melon, fruit juices, chocolate-dark or milk chocolate, candy, licorice, table salt, celery salt, bakers yeast, baking soda, olives, pickles, commercial bouillion, mayonaise, vinagrette dressings, tomato sauces (including ketchup), prepared meals (instant meals), salted butter or margarine, certain medications (bubbling effervescent). These items are all forbidden.
vivienka wczoraj bylo 5,5 i po starankach mocno się zakwasiłam i było 4. zobaczymy ile będzie dziś wieczorem.
zakrecona myślę że kontrole są uzależnione od oddziału ZUS. mnie nie kontrolowali i żadnej z moich znajomych też nie. ale skoro u Ciebie się zdarzają to ja bym nie ryzykowała. podobno jak jeden raz Cie nie zastaną to jeszcze luz (możesz wtedy dać zaświadczenie od lekarza że miałaś wizytę), ale jak już dwa razy to są problemy
Matik2012
Hej, możecie mi podpowiedzieć jak to jest z tym śluzem dziewczynkowym ? staralismy się w 16dc a cykle mam 31dniowe nie mialam oznak owulacji ...pisze ,że sluz powinej przy dziewczynkowych staraniach byc od kremowego az po calkowite znikniecie hmm... wczoraj miałam sluz białko i przedwczoraj tez a 3dni temu nie bylo wcale go to kiedy te starania wychodzi na to ,ze jeszcze nie teraz ?
przepraszam za glupie pytanie troche wydawalo mi sie ze ten sluz jak biąłko kurze jest śluzem płodnym a jak zniknie to wtedy sa nieplodne dni...
Jesli komuś się chce to prosze o wytlumaczenie z polskiego na nasze
przepraszam za glupie pytanie troche wydawalo mi sie ze ten sluz jak biąłko kurze jest śluzem płodnym a jak zniknie to wtedy sa nieplodne dni...
Jesli komuś się chce to prosze o wytlumaczenie z polskiego na nasze
lenka87 Niby sluz jak białko jest tym płodnym, ale pare dni przed owulacją śluz jest kremowy - właśnie dziewczynkowy, potem jak białko- i wtedy ma wyższe Ph i sprzyja poczęciu chłopca i po owulacji zaczyna zanikać, u mnie 6godzin po owulacji nie ma już śluzu. Więc jeśli zadziałaliście przed pojawieniem się sluzu jak białko to wydaje mi się że dobrze A jesli chcielibyscie się starać w te dni kiedy jest ten sluz płodny wtedy należy zrobić irygację żeby wymyć go. Czasem śluz płodny pojawia się zaraz przed owulacją, a czasem nawet i 3-4 dni przed, a sluz kremowy np. wystepuje 5-6 dni przed owulacją, tylko że wtedy działania 6 dni przed owulacją moga nie przynieść żadnego skutku, u mnie co cykl to jest inaczej, wiec obserwuj swoje ciało i jak będziesz chciała się przybliżyć do owulacji, a ten sluz bedzie chłopczykowy to tak jak Ci pisałam- zrób irygację.
bada.m Co za piękny muszkieter Gratuluje A długo stosowałaś suplementy?? Bo mnie już pamięć zawodzi
maran-atha Do piątku juz nie daleko &&&&
Vivienka Taa, moja mama taka sama, obcym to był weszła daleko i głeboko Zreszta napisałam na grupie rano w odpowiedzi do maggie jak mnie załatwia całe życie . Vivienka, a kiedy masz jakas wizytkę?
Justi_ Czasem w 9dpo wychodzi już beta, dlatego napisałam o tym jako o mozliwości, wiadomo że to będzie niska beta, ale zobaczysz czy coś się dzieje przynajmniej. Wez testy ciążowe ze sobą też na wszelki wypadek bo 2 tyg to długo, żebyś się bardziej nie schizowała A może w sumie nie rób tej bety tylko czekaj na niespodziankę Wrócisz po wakacjach, wypoczeta i z dwoma kreseczkami
bada.m Co za piękny muszkieter Gratuluje A długo stosowałaś suplementy?? Bo mnie już pamięć zawodzi
maran-atha Do piątku juz nie daleko &&&&
Vivienka Taa, moja mama taka sama, obcym to był weszła daleko i głeboko Zreszta napisałam na grupie rano w odpowiedzi do maggie jak mnie załatwia całe życie . Vivienka, a kiedy masz jakas wizytkę?
Justi_ Czasem w 9dpo wychodzi już beta, dlatego napisałam o tym jako o mozliwości, wiadomo że to będzie niska beta, ale zobaczysz czy coś się dzieje przynajmniej. Wez testy ciążowe ze sobą też na wszelki wypadek bo 2 tyg to długo, żebyś się bardziej nie schizowała A może w sumie nie rób tej bety tylko czekaj na niespodziankę Wrócisz po wakacjach, wypoczeta i z dwoma kreseczkami
Ostatnia edycja:
A ja chyba źle dopilnowałam pH.... Bałam się, żeby wszystkiego nie powybijać, bo połowa to brzydko mówiąc wyleciała...chyba za bardzo jumpowałam , i pH było ok 5, tak między 4.7 a 5.0, ale pasek żółty nie był.... i teraz siedzę i gryzę się z myślami, bo tak bardzo bym chciała, żeby się udało w końcu zajść w ciąże, ale tak bardzo chciałabym zdrową córeczkę
Ehhh, tempki tez takie sobie, powinny być wyższe, także może nie było jajejczka
Przepraszam, że tak smęcę, ale jakiś dół mnie ogarnął:-(.. niektórym się udaje ot tak...
Ehhh, tempki tez takie sobie, powinny być wyższe, także może nie było jajejczka
Przepraszam, że tak smęcę, ale jakiś dół mnie ogarnął:-(.. niektórym się udaje ot tak...
reklama
Airfix ,dziękuję za odpowiedz przytulanka były 13dc. i 16dc.
Czasem by było lepiej nie wiedzieć pewnych rzeczy ,zastanawiać się czy wypić drugą filiżankę pysznej kawki z expresu z pianką mniaam....dlaczego a innym się udaje bez tego wszystkiego to takie niesprawiedliwe .... dobrze,że ph mam niskie zawsze kiedy sprawdzam .
W sumie to liczę tylko na cód
Czasem by było lepiej nie wiedzieć pewnych rzeczy ,zastanawiać się czy wypić drugą filiżankę pysznej kawki z expresu z pianką mniaam....dlaczego a innym się udaje bez tego wszystkiego to takie niesprawiedliwe .... dobrze,że ph mam niskie zawsze kiedy sprawdzam .
W sumie to liczę tylko na cód
Podziel się: